banner564

Avantaj Türk Gücü’nde 

 Özlenen derbi, Mağusa Türk Gücü ve Dumlupınar karşılaşması izleyen Mağusa seyircisine güzel anlar yaşattı. Bir hayli yüksek seyirci ortalaması ile son yılların en dolu maçlarından birini izledik. 

Kuşkusuz ülkemizin en iyi takımlarından Mağusa Türk Gücü  ve  bu yıl güçlü bir kadro kuran birinci lig ekibi Yonpaş Dumlupınar, ilk yarıda denk bir mücadele sergilediler. 
Maçın başında atmosferi iyi yakalayan Yonpaş Dumlupınar’ın ilk golü bulması onlara özgüven verdi. Özellikle sağ kanattan oynayan Mert Güçlücan’ın iyi oyunu ile topu ileriye taşıdı ve ayağa paslar ile tehlikeli oldu. Yedikleri golden sonra Türk Gücü topun sahibi oldu ve özellikle orta alanda yaptığı paslar ve topladıkları ikinci toplar ile rakibi kendi sahasına hapsetti. Yakaladıkları gol ile dengeyi getiren Türk Gücü, topun sahibi olmaya devam etti. Yonpaş Dumlupınar özellike iyi defans oyuncuları ile MTG’nin hızlı hücumcularına alanı daralttı ve ceza sahasına fazla sokmadı. Topu rakibe veren Yonpaş Dumlupınar yakaldığı hızlı hücumlar ile topun değerini bilerek doğru oynadı.
İkinci yarıda ilk yarının benzeriydi. Pozisyon bulmakta zorlanan her iki takım, orta alan mücadelesinde bir birlerine üstünlük sağladı. MTG özellikle Sadık ve Dino’nun performasnlarının düşüklüğü nedeni ile Yonpaş Dumlupınar defansını açmakta zorlandı. Ali hocanın Uğur hamleside etki etmedi. Peter Ebi’nin eğer bir sakatlığı yoksa ilk 11’de başlaması daha faydalı olurdu. Rakip savunmayı yorması ve top alış verişleri ile en azından savunmayı açmakta etkili olabilirdi. 
Bülent hoca ise kısıtlı kadrosu ile elinde tek hücum silahı olan Turgut’u oyuna sürdü. Özellikle Mağusa Türk Gücü takımında yabancı oyuncular gereksiz gerginlik içindeydi ve performasnları düşüktü. MTG’den daha çok gol pozisyonu yakalamsını beklerdim fakat olmadı. Son dakikalarda Garga’ların umuduna Halil Turan yetişti ve ceza sahasında yakaladığı pozisyonu gole çevirdi ve takımına galibiyeti getirdi.

YORUM EKLE

banner471

banner474