banner564

Ayar mı?

Birileri belli ki Başbakan Ersin Tatar’ın ‘ayar’ sözünü sevmiş, bunun üzerine de siyasi bir yapı kurma düşüncesi ile hareket etme gereği hissetmiş. 
O zaman ne yapmalı, aynı zemin üzerinden tartışmaya devam etmeli.
Başbakan Ersin Tatar’ın Kıbrıs sorununda Meclis’in çoğunluğuna istinaden ve yeni oluşan UBP-HP Koalisyon Hükümetinin Kıbrıs sorununa bakış açısındaki paralelliğe bağlı olarak Kıbrıs politikalarında ‘fabrika ayarlarına’ geri dönülmesi yönünde ki çağrı, pazar günü Ada’nın güneyinde yapılacak tek taraflı seçim öncesi oldukça önemli bir gelişmedir. 
Bugün AKEL üzerinden Kıbrıs Türk Toplumuna ’ayar’ vermeye çalışanlara seslenmek yerine, Başbakan Tatar’ın uyarılarını  ‘ayar’ vermek olarak anlayan zümrenin çıkıp pazar günkü seçim için net duruşlarını ortaya koymaları gerekiyor.
Geçmişi unutanlar için ufak bir hatırlatma yapalım. Güney Kıbrıs'ın en büyük ve iktidardaki siyasi partisi AKEL, BM'den 24 Nisan'daki referandumun ertelenmesini talep etmiş, AKEL bu olmazsa, referandumda Annan Planına destek vermeyeceklerini duyurmuş ve sonrada Annan Planı Referandumunda ‘hayır’ demişti.
Gerek Annan Planında gerekse sonunda defalarca Kıbrıslı Türklere ‘ayar’ vermeye çalışan AKEL’e kimse ayar sorgulaması yapmaz iken, Ersin Tatar’a ayar sorgulamasında bulunmaya kalkışması hayli ilginç bir durumu ortaya çıkartıyor.   

15 ayda ne oldu?
Kamu çalışanları ay sonu maaşlarını alabilecekler. Bu açıklama dün Maliye Bakanlığını devreden Serdar Denktaş’tan geldi. 
Ya kurumlar ne olacak? Örneğin KIB-TEK’te ay sonu maaşları ve bayramlıkları ödeyebilecek mi?
Kurulduğu yıldan bu yana ilk kez geçtiğimiz yıl Kurumlar Vergisi ödeyerek şampiyonluk listesine adını altın harflerle yazdıran KIB-TEK nasıl oldu da 15 ayda bu noktaya geldi?
Birileri çıkıp bunun izahatını vermeyecek mi? Tüm bakanlar görevde kaldıkları 15 ayın bilançolarını öve öve basına anlatırken KIB-TEK’i yönetenler çıkıp 15 ayda kurumu nasıl kardan nasıl zarara geçirdiklerini kamuoyu ile paylaşmayacaklar mı?
Şuan göreve gelen yeni hükümetin bunu sorgulaması ve bu konuda geçiş kapsamlı bir araştırma yapması gerekmiyor mu?
Bugün sosyal medya hesabından KIB-TEK ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Avcıoğlu’na birileri cevap vermeyecek mi? 
 
Bu sorular yanıtlanmalı
Sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulunan KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Avcıoğlu’nun dile getirdiği maddelerden şunları özellikle dikkatinize getirmekte fayda var.
Ne diyor Avcıoğlu? 
* Akaryakıt İhalesi konusunda 2 hafta süren tartışmalar sonucunda Uluslararası İhale Kararı alınmıştır. Peki, neydi bu tartışmaların sebebi? Şubat Ayında başlatılmış olan ve Mayıs Ayı sonunda bitecek olan bir Ulusal İhale süreci devam etmekte iken nisan ayında Bakanlık tarafından ihalenin iptal edilip Uluslararası İhaleye çevrilmesi yönünde bir talimat yazısı geldi.
* Gönül isterdi ki Sayın Bakan bu ihaleyi uluslararasına çevireceğine dair söz verdiği uluslararası firmanın ismini sadece partilileriyle değil kamuoyu ile de paylaşsın ama yapmadı.
* Yönetim Kurulu Başkanını görevinden edebilmek için başvurduğu bu yöntem ile tüm Yönetim Kurulunu zan altında bırakmıştır. Varsa buyursun hem Kamuoyu hem de bizlerle bu talebe ait belgeleri paylaşsın.
* Teknik şartnameye övünülen Bakanlık müdahalesinden sonra bu ihaleye yine aynı 2 frma katılabiliyor.

MESAJLAR:

Mustafa AKINCI: Hafta sonu yapılacak olan seçim için bugün veya yarın bir açıklama yapmak ister misiniz? Hazır seçim havasına da girilmiş iken bakalım kaç kişi oy vermeye gidecek? 

Sibel TATAR: Dün gerçekten bir ilke imza atıp hem eşinize güzel bir sürpriz yaptınız hem de çok anlamlı bir hediye sundunuz. Bu arada eşinize hediye ettiğiniz sandalye Başbakanlıkta en güzel yere konulmuş makamda. 

Zeki ÇELER: 15 ayda sadece borcunuzdan 6 bin Sterlin düştüğüne göre aylık kazancınız Bin Sterlin ile bile olmamış. Özelde çalışsanız her halde daha fazla kazanırdınız. 

Dr. Sunat GÜNSEL: Önemli bir kurumu bünyenize katmak için önceki akşam görüşmelere başlamışsınız. Bu arada başarılı çocuklara verdiğiniz ve kendi adınızı taşıyan burs gerçekten bir ilk ülkemizde. 

Asım İDRİS: Daha kayıt dönemi bile başlamadan birçok sınıfı şimdiden doldurmuşsunuz. Bu arada kolej öğrencilerinin çocuk üniversitesinde de eğitime devam etmesi büyük bir değişim olmuş. 

Güner KONEDRALI: Artı Eğitim Merkezi olarak özel okulların burs sınavlarında büyük bir başarı elde etmişsiniz ve öğrencileriniz büyük burslar kazanmışlar. Aynı başarıyı hafta sonu da bekliyoruz. 

Ali Özmen SAFA: Dün Girne’de bir mekânda iftar düzenlemişsiniz. Allah kabul etsin. Ramazan bitene kadar daha birkaç kez toplu iftarlar düzenleyecekmişsiniz. 

Yusuf AVCIOĞLU: Gündeme taşıdığınız iddialar ile ilgili olarak bakalım birileri çıkıp açıklama yapacak mı? Yoksa bu konuda da sinde gülle geçsin mi denecek sizce? 

Serdar CANALTAY: Sakal modasına en son olarak sizde katılmışsınız. Hayırdır yoksa sizde artık günlük tıraştan sıkıldığınız için mi bu modaya uymaya karar verdiniz Kaptanım. 

Koralp BOZKURT: Dün akşamki şampiyonluk şöleni gerçekten adı gibi şölen havasında geçmiş. Binlerce kişi dün gece hem eğlenmiş hem de MTG için şampiyonluk şarkıları söylemiş. 

Sinan GÜNEŞ: Girne Kaymakamlığı olarak son günlerde sosyal medyaya ağırlık verdiğiniz görülüyor. Bundan böyle tüm etkinliklerinizi sosyal medyadan paylaşacakmışsınız. 

Özkan YORGANCIOĞLU: Bahçe işlerine ara verip dün gece soluğu Girne Antik Liman’da almışsınız. Bu arada bahçede çalışa çalışa renginiz daha yaz gelmeden esmerleşmiş. 

Dr. Salih İZBUL: Doktorum bir aksilik olmazsa cumartesi günü tavla için mekânda olacağız. Yalnız ben öyle bastırmalı falan anlamam, bildiğin düz tavladan şaşmam. 

Fatoş ÜNAL: Turizm Bakanlığı özel kalem müdürlüğü için adınız ön planda. Herkes sizin bu göreve kesin olarak atanacağınızı düşünüyor. Şimdiden hayırlı olsun diyeli mi?  

YORUM EKLE

banner471

banner474