banner564

Aynı anda 3 cephede

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatması sadece Türkiye ve KKTC’nin değil tüm dünyanın öncelikli gündem maddesi oldu.
Öyle ki dün CNN’nin ilk haberi Barış Pınarı Harekâtıydı. Neredeyse tüm yabancı haber kanallarında Türk Ordusu ve harekât hakkında yorumlar yapılıyordu.
Uzmanlara göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı harekât, 1974’te ki Kıbrıs Barış Harekâtı büyüklüğünde. Tüm unsurları ile Türk Ordusu teröristleri bölgeden uzaklaştırıp, güvenli bir bölge oluşturmak niyetinde.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nda da PKK ile mücadele de aynı kararlılıkta devam ediyor. Harekâtın başladığı dakikalarda Van'ın Gürpınar ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi haberini duyduk.
Ve bugün…
Hem Barış Pınarı Harekâtı devam edecek, hem Güneydoğu’da PKK’ya karşı operasyonlar devam edecek hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Sadrazamköy’de başlayacak.
Bir ordu düşünün ki hem aktif olarak savaşın içinde olacak, hem güvenliği sağlamak için sınırlarında teröristlerle çarpışacak hem de Garantör ülke olarak bulunduğu KKTC’de tatbikat yapacak.
Dünyada kaç tane ordu böylesine 3 önemli görevi aynı anda icra edebilir ki? 
“Allah ordumuzu muvaffak etsin. Devletimiz, milletimiz için hayırlı olsun."

AYRI KUTU
Güle Güle Cengom…
Özge ve Selim Eminoğlu’nun kucaklarında 10 yıl önce aldıkları ilk çocuklarıydı Süleyman Cengiz Eminoğlu. Daha çok küçük yaşlarda kötü hastalık minik Cengiz’i yakalamıştı ta bugüne kadar büyük bir özveri ile savaştılar bu hastalık ile.
Hem Özge hem Selim abi ile tanışıklığımız çok ama çok eskilere gider. İkisini de bekarlıklarından tanırım. Bu geçen süreçte çok ama çok büyük bir sınav verdiler. Cengo’muzu yaşatmak adına ellerinden geleni ardına koymadılar. Yurt içi, yurt dışı neresi varsa gittiler. 
Sabırla, umutla düne kadar mücadele ettiler. Ama olmadı, Cengo bizi bıraktı ve melek oldu. Annesi Özge, bu süreçte her annenin yapacağı gibi bu hastalığın her aşamasında neler yapılması gerektiğini öğrendi.
Öyle ki son görüşmemizde artık bir doktor gibiydi sevgili Özge. Nerede bir yayın yapılmış, yeni bir metot denenmiş ise sevgili Özge onu öğrenmiş ve araştırmıştı. 
Gerçekten büyük bir birikime sahip oldu geçen süre içinde. Ama tüm bunlar Cengo’muzu aramızda tutmaya yetmedi. Artık ilahi takdir demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.
Ama Cengo’nun adının yaşatılması, başka çocukların da bu savaşta yalnız bırakılmaması adına Özge’ye bence çok iş düşüyor. Şu acılı günleri hep birlikte aştıktan sonra bu konularda adım atacağına inanıyorum ve tüm aileye başsağlığı diliyorum. Güle güle aslan parçası…
Ne uzun bir mücadele; ailesi ile birlikte ama sonunda yenik düştü; annesi ona Cengom derdi; hep öyle kalacak…

Ha gayret 
Uluslararası standartlarda bir ehliyetimizin olması üstelik online başvuru ile başvurup 3 günde adrese teslim edilmesi ve iki yıl ehliyet süresi olanlara ücretsiz değişim KKTC standartlarında gerçekten çok çok önemli bir hizmettir.
Ama bu kadar ile kalmamalı. Diğer benzer hizmetlerde de aynı standardı getirmemiz gerekiyor. Tapu’da, araç seyri seferinde ne bileyim daha birçok alanda bunu başarmalıyız. 
e-devlet anlayışını bu ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarına çok hızlı bir şekilde yayıp, belki de dünyanın online devletini oluşturmalıyız. 

MESAJLAR:

Tolga ATAKAN: Tüm bakanlığı Maliye’den yollardan gelen ek ödeme konusunda alarma geçirmişsiniz. Bir hafta boyunca yapılacak yollar ile ilgili tüm çalışmaların sonlandırılması talimatını vermişsiniz. 

Hüseyin AMCAOĞLU: Daireler arası futbol turnuvasında finalde Polis Genel Müdürlüğüne yenilmişsiniz. Final maçı sanki de şampiyonlar ligi final maçı heyecanı içindeydi. Neyse artık önümüzdeki turnuvalara bakacaksınız. 

Fikri ATAOĞLU: İlk kez oluyor sanırsak bir milletvekili bir belediyeye bağışta bulunsun. Genelde başka başka türlü yardımlar olur ama sizinkisi galiba bu alanda ilk oldu. 

Suphi ÇOŞKUN: Yatın kalkın dua edin Fikri başkana. Bu zor günlerinizde kimsenin yapmadığını yaptı ve sizi büyük bir külfetin altından kurtardı. 

Aslı Özgen EREN: İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği olarak dün düzenlediğiniz “Mobbing Nedir?” başlığı ile farkındalık paneli oldukça güzel geçmiş ve katılımcılara hayli yararlı bilgiler sunmuşsunuz. 

Nidai DENİZ: Bahçeden topladığınız zeytinleri dün yağ çıkarmak için değirmene götürmüşsünüz. Allah bereket versin, bu senenin de yağını böylece çıkartmışsınız. Biraz da çakısdes yaptıysanız tamamdır. demektir. 

Özge ve Selim EMİNOĞLU: Cengo’muzu bugün sonsuzluğa uğurlayacağız. Şimdi hem onun adını yaşatmak hem de başka kardeşlerimizi bu amansız hastalığın pençesinden kurtarmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Allah sabırlar versin. 

Ersan SANER: UBP’nin yaş günü yaklaşıyor ve bu konuda derinden ve sessiz bir çalışma yürütüyormuşsunuz. Yaş günün kutlanacağı gece için bazı özel sürprizleriniz de olacakmış. 

Hasan TAÇOY: Ekonomi ve Enerji Bakanlığının "Vizyon 2035" isimli projesi bugün kısmetse başlıyormuş. Gerçekten merak ediyoruz bakalım 2035 vizyonunda neler var diye. 

Arslan BIÇAKLI: Sendikal Platform olarak kooperatifler ile ilgili bir eylem kararı niyetiniz varmış ama bu konuda bence biraz acele etmeyin. Zira konunun içinde çok değişik şeyler var gibi geliyor bize. 

Hüseyin Çavuş KELLE: Sizin de gözünüz kulağınız kooperatifler ile ilgili yapılacak olan eylem veya toplantılardaymış. Zira bu konuda yakında fırtına kopacak gibi gözüküyor. 

Kemal Deniz DANA: Dün sendikalar ile toplantı üstüne toplantı yapmışsınız. Bir yandan sendikalar diğer yandan da spor dairesi size emanet olunca işiniz hayli zor. 

Tümgeneral Sezai ÖZTÜRK: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir yandan Barış Pınar’ı Harekâtı devam ederken bugün Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı başlayacakmış. Allah ordumuza güç kuvvet versin.  

YORUM EKLE

banner608

banner473