banner564

Ayşegül Hanım siz cevap verin!

 Bu ülkenin bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakanı ve ülkeyi yöneten Bakanları var. Halkın ihtiyaç duyduğu yasaları çıkarması gereken bir de Meclisi var. Meclisin içinde de yine bu ülkenin vatandaşlarının seçtiği Milletvekilleri var.
Bir milletvekili, üstelik iktidar partilerinden bir tanesinin milletvekili,  çıkıp “kendi güvenliği için beyzbol sopalı fotoğraf koyuyor sosyal medya hesabına. Ve diyor ki “vatandaş kendi adaletini kendi sağlayacak' 
İyi de bu ülkede iç güveliği sağlayacak olan, ülkenin içişlerinden de sorumlu bir Bakan var. Adı Ayşegül Baybars. Güvenlik endişesi çeken milletvekili ile aynı partide milletvekili. Aynı zamanda İçişleri Bakanı.
Sevgili okurlar, tuz koktu, hem de öyle böyle değil. Yasa yapacak olan vekil beyzbol sopasını gösteriyor. Yarın ben de çıkıp belimde tabanca ile gezsem, bir diğeri av tüfeği ile sokakta dolaşsa…
Yasa yapması gereken vekil sopa gösteriyor, içişleri Bakanı bu duruma acaba ne diyor?..
Bakın bir empati yapalım,  Kutlu Evren halen İçişleri Bakanı olsa, ve Ünal Üstel’de sopa ile sosyal medya hesabına resim koysa…
Ne demek istediğimi her halde çok iyi anladınız sevgili okurlar. Dediğim gibi tuz koktu artık. Bence bu konuda gerekli cevabı bizzat İçişleri Bakanı vermeli…  

 
Polis daha ne yapsın
Daha öncede birkaç kez yazdım, ama belli ki daha çok yazacağız benzer yazıları. Girne bugün nüfusu 50-60 binler ile ifade ediliyor. Bu kadar nüfusun olduğu bir ilçede bir sayın bakalım gece kaç tane polis görev yapıyor diye.
Lütfen çekinmeyin, gidin gece Girne Polis müdürlüğüne ve içerde ki polisleri tek tek sayın. Hatta eli boş gitmeyin, giderken onlara küçük ikramlarda götürün. Gittiğinize kafasını bile kaşımaya vakti olmayan polislerimizi göreceksiniz. Hatta sizin götüreceğiniz küçük ikramları bile yemeğe vakitleri olmayan polisleri…
Gece hırsız mı kovalayacaklar, kazalara mı yetişecekler, adli olaylara mı bakacaklar onlarda artık ne yapacaklarını şaşırdılar. Gece nöbetten çıkan polis, gündüz mahkemeye çıkıyor. Mahkemeden eve birkaç saat uyumaya sonra yeniden nöbete.
Bunca iş yüküne rağmen Polis teşkilatı canla başla çalışıyor. Birçok adli olayı anında yakalıyor, hırsızlara, uyuşturucu çetelerine aman vermiyor. 
Ama gel görelim ki 1000 adet açık ile polisimiz bugün ayakta kalabilmek adına özveri ile çalışırken medyada, sosyal alanda tartışmaların içinde kalıyor. 

 Ah Ödül vah Ödül
Hafta sonuna doğru Devlet Planlama Örgütümüz geçte olsa enflasyon oranlarını açıkladı. Ancak açıklanan rakamlar beklentilerin çok uzağında kaldı. Sosyal medyada ekonomistler DPÖ başkanı Ödül Muhtaroğlu’nu yerden yere vurdu. Bakın Bütçe uzmanı Levent Hızal bu konuda ne yazdı: 
“Eylül ayı enflasyon % 6.20, dokuz ayın sonunda enflasyon % 31.99. Temmuz maaşlarına verilen %12.11 yani temmuz -Eylül dönemi üç aylık enflasyon % 19.88. yılsonu enflasyon beklentisi % 40-45. Ülkenin durumu giderek ağırlaşıyor. Hala tünel ucunu düşünen var mı?”

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS: Bu ülkenin içişleri Bakanı olarak lütfen bugün meclis kürsüsünden “ülkenin güvenliği hakkında” bir çift kelam edin. Eğer siz güvenli diyorsanız biz size inanacağız, yok sizde sopa ile gezin derseniz gereğini yapacağız. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Son haftalardaki performansınıza bakınca hayli iyi gidiyorsunuz. Sosyal medyada gündem olmasını iyi biliyorsunuz. Bakalım bugün mecliste ne gibi atraksiyonlar yapacaksınız. 

Samet ŞEN: Maksim Royal’in yeni sezon açılışı için artık sayılı günler kaldı önünüzde. Kısmetse bu hafta sonu yeni sezon için kapılarını açacakmış Maksim Royal. Bakalım ne gibi sürprizler hazırladınız eğlence severlere. 

Erhan ARIKLI: Yeniden Doğuş Partisinin yaş günü öncesi hafta sonu Gazimağusa’da gördüğünüz ilgi sonrası keyfiniz yerine gelmiş. Bakalım yarın gece nasıl bir mesaj vereceksiniz. 

Mustafa AKINCI: Yarın akşam YDP’nin yaş gününe katılacağınızı beyan etmişsiniz. Aman şimdi bazı çevreler sizi top ateşine tutacaklar, hazırlıklı olmakta fayda var. 

Kemal DÜRÜST: UBP kurultay tarihinin yaklaşması ile birlikte sizin de ziyaretçi trafiğinizin gittikçe arttığı gözlemleniyormuş. Özellikle Parti meclisine aday olan arkadaşların biri geliyor öbürü gidiyormuş. 

Hüseyin Avkıran ALANLI: Bu dönem aktif siyasetin içinde olmasanız da gelecek dönem için hazırlıklara başlamışsınız. Son günlerde İskele’de hangi taşı kaldırsak altında sizi görüyoruz. 

Savaş ATAKAN: Geçen gün Göçmenköy’de tavlada Yalçın Koçyiğit’e fena halde yenilmişsiniz.  Hayırdır kendisine ev misafirperverliği mi gösterdiniz? 

Devrim BARÇIN: Serdar Beyin “aranızdan birini seçin maliye bakanı o olsun” önerisine bir cevap verecek misiniz? Yoksa bu konuda da diğer konularda olduğu gibi derin bir sessizliğe mi bürüneceksiniz? 

Özdil NAMİ: KIB-TEK’te neler oluyor? Bu konuda ağzınızı bıçak açmıyor. Sadece KIB-TEK konulu bir televizyon programına ne dersiniz? Ha bu arada 2017 bütçesi de onaylanmış sendikanın. Zarar yok kar varmış. Allah Allah… 

Naci BAYRAMOĞLU: Güneşköy nar festivalinde stokladığınız narlardan payımıza düşeni istiyoruz. Yoksa o gün arabanın arkasına ne kadar nar stokladığınızı buradan kamuoyu ile paylaşacağız. 

İsmail KOFALI: UBP kurultayı öncesi kartlarınızı açık oynamaya karar vermişiniz. Bu konuda sizi ziyarete gelenlere de artık açık açık hangi adayı desteklediğinizi de söylüyormuşsunuz. 

Fikri TOROS: Güneşköy nar festivaline köpeğiniz ile birlikte katılmışsınız. Maşallah ne akıllı şey öyle. Görenler hayran kalmışlar küçük dostunuza. 

Kemal Deniz DANA: 45 kilo birden verince hayli fit gördük sizi. Birde şu sakalları kesseniz çok daha genç ve fit görüneceğiniz kesin gibi. Bu arada kurultay çalışmaları ne alemde? 

Niyazi TÜRKSEVEN: Ekim ayında da denize girilebildiğini dün ne güzelde gösterdiniz. Bu ülkede yılın 12 ayının sadece 4 ayında denize girilmesi zor. Kalan her gününü denizde geçirmek ise şart olmalı. 

POLEMİX
  “Kimse böyle bir yükü omuzuna almak istemez. Bu yük bizim sırtımızda. Sendikal eylem bir haktır yapabilirler ama ne için eylem yaptıklarını bir daha düşünmeleri gerekir. Bu dönem sürekli çağrı yapıyoruz, herkes elini taşın altına koymalı, birlikte biraz küçülüp yeniden büyümenin yollarını açmalıyız diye ama maalesef çağrımız bazı yerlere ulaşamadı”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş 

YORUM EKLE

banner608

banner473