banner564

Bağımsızlar Partisi

Bu seçimin galibi en çok belediye başkanlığını kazanan “bağımsızlar” oldu. 28 belediyenin 10 tanesinde bağımsız belediye başkanları seçim yarışını göğüslemesini bildi.
Seçimlerden önce gündeme gelen ama bir türlü gerçekleşmeyen “Belediyeler Reformu” için aslında birçok parti yarışın bağımsız adaylar arasında geçmesini istiyordu. Ama bir türlü bu konuda adım atılmadı. 
Elbette geride bıraktığımız seçimlerin birçok sonucu var. Bunları zaman içinde sizlerle elbette paylaşacağız. Ama 28 belediyede sadece 4 belediye başkanının değişmesi son derece düşündürücü.
Demek ki vatandaşların büyük bir bölümü yerel yönetimlerden aldıkları hizmetlerden memnunlar. Bundan sonraki dört yılda vatandaşların pek de şikâyet etmemeleri gerekir yerel yönetimlerden aldıkları hizmetler konusunda. Zira birçok aday projeleri ve icraatları ile ön plana çıkmış ama halkın onayını alamadı bu seçimlerde. 
Seçmen “mevcut düzen devam etmeli” mesajını çok net olarak verdi bu seçimlerde. Seçmenin mesajını ve sandık sonuçlarını çok iyi okumak gerekiyor bu noktada. Bakın size bir iki örnek vereyim bu durum ile ilgili olarak.
BİRİNCİSİ: Lefkoşa’da UBP seçmeni Hasan Sertoğlu ismine bir türlü ısınamadı ve destek veremedi. Ancak yine UBP seçmeni Belediye Meclis üyeliğinde kendi partisi logosu altındaki adaylara sahip çıktı. Sertoğlu’nun alamadığı oyları UBP Lefkoşa Belediye Meclis üyeleri aldı.
İKİNCİSİ: Lefkoşa’da belediye başkan adayı göstermeyen CTP, Belediye Meclis üyeliğinde de hezimete uğradı. UBP ile TDP meclis üyeliklerini Lefkoşa’da paylaşırken koskoca iktidarın başındaki CTP, belediye meclis üyesi olarak sadece ve sadece 3 (üç) kişiyi seçtirebildi. 
ÜÇÜNCÜSÜ:  7 Ocak seçimlerinde büyük bir oy alan ve parlamentoya 9 vekil gönderip hükümet ortağı olan HP, oy ve belediye meclis üyeliğinde UBP, CTP ve YDP’den sonra dördüncü oldu. Genel seçimlerde Alsancak’ta en çok oyu almasına karşın bu seçimlerde HP aday dahi gösteremedi. YDP, Lapta, Alsancak, Girne, Esentepe gibi yerlerde Belediye Meclis üyesi çıkarttı, HP çıkaramadı. 
 
YSK VE YYK
Dün seçim sonuçlarını Diyalog TV’de sizlere aktarırken bir anda ekranımız karardı. YYK tarafından yayınımızın durdurulduğu bilgisi geldi önce. 3 kanalın birden yayını kesildi. Gerekçe olarak seçim yasaklarına riayet etmemişiz. 
Çok net ve açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ve kesinlikle de mütevazı olmayacağım bir konu bu. 
Niye mi?
Bu ülkede Annan Planı’ndan bu yana ne kadar seçim varsa, ne kadar kurultay varsa hepsini “canlı yayında” ben anlattım. Bu konudaki başarımı tüm TV kanalı sahipleri ve kamuoyu da çok net biliyor. 
Hal böyle iken dün YSK’nın seçim yasaklarını kaldırdık kararını beklerken ipuçları vererek bazı sonuçları ekrandan paylaştım. Çünkü adam seçimi kazanmış tura çıkmış ama biz daha sonucu paylaşamıyoruz. Olur mu böyle bir şey ya?
Dün YYK başkanı Olgun Üstün hocam aradı, seçim gecesi ekranların karartılmasından duyduğu üzüntüyü bizzat dile getirdi. Ama seçim gecesi idare YYK değil YSK’da. Zira kanal kapatılma emrini bizzat YSK vermiş. 
Bu çağda hala daha nelerle uğraşıyoruz. Seneye kendi Facebook hesabımdan tüm sonuçları sandıklar kapatılır kapatılmaz açıklayacağım. Hadi bakalım. 

Türkiye seçimleri üzerine 
Bir kez daha gördük ki Sayın Erdoğan seçim kaybetmiyor. Allah ömür verdiği sürece de her halde seçim kaybettiğine de şahit olmayacağız. Adam bu işi biliyor, ekipleri çok sağlam. Bu çok net. 
Muharrem İnce çok iyi bir performans gösterdi. Ama kendi yeri yani benimde memleketim olan Yalova’da bile sandıktan birinci çıkamadıysa zaten bu iş bitmiştir.
İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, 100 bin yazlı dilekçe ile cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Seçimlerde 100 bin oyun yanına bile yaklaşamadı.
Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun oy kullandığı sandıktan sadece 2 oy çıktı. Birisi kendisinin diğeri de muhtemelen eşinin oyudur. Komşusu bile oy vermemiş. Hani meşhur Şener Şen’in oynadığı “ Züğürt Ağa Filmi” oy sahnesi geldi aklıma. 
 

MESAJLAR

Gülşah MANAVOĞLU: Sizden sonra eşinizde belediye meclis üyesi olmayı başardı. Artık önümüzdeki seçimlere bakalım aileden bu sefer kim katılacak, merakla bekliyoruz. 

Ahmet HAVUTÇU: Senin için Küba’dan özel puro siparişi verdim. Ancak bu puroları sana şimdi değil av mevsimi geldiğinde vereceğim. Uzun yürüyüşler sırasında keyifle tüttürmen için. 

Çelebi ILIK: Sonunda siz de anjiyo masasına yatmışsınız. Eh artık sıkı bir diyet programı sizi bekliyor. Yenge bizzat kontrol ediyormuş yediğinizi içtiğinizi. İşiniz zor yani. 

Redif NUREL: Daha sandıklar kapatılır kapatılmaz ve kesin sonuçlar ortaya çıkınca rakibiniz Fırat Ataser’i arayıp tebrik etmişsiniz. İşte demokrasi adına yapılması gereken bu. Tebrik ediyoruz. 

Erhan ARIKLI: YDP yerel seçimlerde istediği sayıda belediye meclis üyesi sayısına ulaştı. Ama Lefkoşa Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda yaptığınız hata da unutulacak gibi değil. 

Tufan ERHÜRMAN: Koskoca CTP Lefkoşa Belediyesi’nde 3 kişi ile temsil edilecek. Valla da billaha da bir şey demiyorum. Ama zaten bu konu yakında gündeme gelir parti MYK’sında. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bazı yerlerde UBP adayı UBP adayına karşı yarışında belediyelerde üstünlük kurma fırsatını kaçırdınız. Örneğin İnönü’de aday sayısı teke düşürülseydi sonuç başka olacaktı. 

Ahmet ERBAŞ: Kütahya’dan MHP milletvekili olarak Ankara’ya vekil vizesini almışsınız. KKTC vatandaşı olarak artık iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri gitmesi adına sizden çok şey bekliyoruz, tebrik ediyoruz. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Seçimleri kazanır kazanmaz dün bölgede teşekkür turlarına çıkmışsınız. Bu arada fark biraz az oldu diye sitem ediyormuşsunuz, e olsun o kabarcıkta. 

İsmail ARTER: Kim ne derse desin bu seçimlerin en rahat kazanını yine siz oldunuz. Demiştik size, bu kadar parti sizi destekliyorsa kazanmamanız imkânsızdı. 

Ender Denktaş VANGÖL: LTB’de bu dönemde bir Denktaş soy ismi olacak. Rauf’tan sonra görev sırası sizde. Hayırlı ve uğurlu olsun belediye meclis üyeliğiniz. 
    
Fırat ATASER: KKTC rekorunu kırarak bir kez daha seçilmesini bildiniz. Cuma günü bir teşekkür mitingi düzenleyecekmişsiniz. Bu arada balkon konuşmanız dilden dile dolaşıyor. 

Fuat NAMSOY: Sonuçlara hiç şaşırmayın, ne ektiyseniz onu biçtiniz. Biz zaman zaman size durumu anlatmaya çalıştık ama siz anlamamazlıktan geldiniz. Neyse çok geçmiş olsun. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Birçok bölgedeki seçim sonuçlarını bilmekle kalmayıp Türkiye’deki seçim sonuçlarını da tam isabet olarak bildiniz. Siyaset doktoru gibisiniz. 

Çetin SADELİ (ÇETO): Belki başkan seçilemediniz ama gönüllerin bir kez daha başkanı oldunuz ve bu seçimlerde akılda kalacak tek slogan sizinkisi oldu. Gorkmaaaa bu defa gene dene

YORUM EKLE

banner471

banner474