banner564

Başarı mı yoksa başarısızlık mı?

Tüm tepkilere rağmen hükümet 1 Temmuz normalleşme sürecinin arkasında durdu ve ülkeye ilk uçaklar indi. Gelen kafile içinde ilk aşamada yapılan testlerden sonra 2 kişi daha tespit edilip hastanede tedavilerine başlanıldı.
İlk Corona vakası haberinin duyulmasından sonra sosyal medyada işi siyasete döken veya dökmek isteyenler hemen kalem oynatmaya ve sosyal medya aracılığı ile hükümet üzerinde baskı kurmaya başladı. Öte yandan alınan kararın bir “yanlış” karar olduğu algısını yaratmaya çalıştılar.
Örneğin; bir CTP’li milletvekili sosyal medya hesabından şu ifadeleri yazdı; “Kumarhanecilerin baskısına dayanamayan UBP-HP hükümeti sayesinde 2 günde 3 vaka!”
Oysa sayın vekilin bunu sosyal medyada paylaştığı dakikalarda esnaf eylem yapıyordu ve bu eyleme CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da destek veriyordu.
Esnafın iş yapabilmesi için ülkede insan olması lazım. Turist yok, öğrenci yok, Çalışma Bakanına göre 86 bin çalışan Ada’yı terk etmiş. Eee nasıl olacak o zaman? Kim alış-veriş yapacak?
Hükümetin 1 Temmuz normalleşme sürecini başlatması bence büyük bir cesarettir ve ilk etapta gelen 550 yolcu arasından
Coronavirüs taşıyan 3 kişinin bulunup, karantinaya oradan da hastaneye sevk edilmesi de bir başarıdır.
Hiç kimse kusura bakmasın ama ortada bir başarısızlık değil bir başarı vardır ve bu bağlamda tüm yetkilileri kutlamak gerekir. Ha uygulamada ilk başta bir iki ufak aksaklık olmadı mı? Oldu elbette. Onun da giderilmesi için gereken tedbirler anında alındı.
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 2 Temmuz 2020 Perşembe günü itibarıyla Güney Kıbrıs'tan havayolu üzerinden gelenler dâhil olmak üzere, deniz yolu ve havayolu ile gelen tüm yolcuların, ülkemizde PCR testlerinin yapılmasının ardından test sonuçları çıkıncaya kadar Sağlık Bakanlığı tarafından karantina otellerinde gözetim altında tutulacaklarını açıkladı.
Bu durumu bir felaket varmış gibi yaymaya çalışan, boş yere yaygara yapıp insanlarımızı korkutmaya çalışanları kınıyoruz. Tüm dünya artık bu virüs belası ile birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda.
Maskesiz dolaşmayacağız, şapur şupur birbirimizi gördüğümüz her yerde öpmeyeceğiz. Kurallara uygun bir şekilde yaşamımızı sürdürmek zorundayız.
Provokatör Barbaros
Tüm bu telaşın içinde bir de Barbaros Şansal denen provokatör ülkeye geldi ilk uçakla. Ve daha ayağının tozu ile ortalığı provoke etti ve İstanbul’da testlere bakılmadığını iddia etti.
Oysa aynı uçakta olan başka yolcular durumun Şansal’ın anlattığı gibi değil de tam aksi olduğunu anlattılar. Hatta elinde test sonucu olmayan 4 yolcunun uçağa alınmadığı bilgisini paylaştılar.
Hassas bir süreçten geçerken bir kere Barbaros Şansal neden KKTC’ye gelir? Hadi geldi diyelim, neden ülke gündemini provoke etmeye kalkışır?
Hükümet veya bakanlık yetkilileri neden bu konuda bir adım atmazlar. Bu provokatöre inanıp haber yapanlar neden yaptıkları haberin yanlış olduğu için ilk sayfalarından küçük de olsa bir özür dilemezler…
 
EL-SEN’de genel kurul günü
Yarın Lefkoşa’da çok çekişmeli bir genel kurul olacak. KIB-TEK’teki yetkili sendika konumundaki EL-SEN’in genel kurulu var. İki grubun yarıştığı genel kurul hayli çekişmeli bir yarışa sahne olacak gibi.
EL-SEN’in eski başkanı Çağlayan Cesurer ile şimdiki başkan Kubilay Özkıraç arasında ki yarış izlemeye değer. Ve bizim yoklamalarımıza göre; iki aday arasında çok yakın bir oy oranı var. Burada yazılı dursun diye söylüyoruz iki aday arasındaki oy farkı 50 civarında olacak bizim hesaplarımıza göre.
Hayli çekişmeli geçeceği belli olan genel kurulun kavgasız gürültüsüz sonulanmasını ve şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyoruz.


MESAJLAR

Orhan TOLUN: Hükümetin normalleşme sürecine biraz destek vermek gerekiyor sanırsam. Zira işi üç beş kumarcıya getirmek isteyenler var bu memlekette ve ülkenin turizm geliri olmadan ayakta kalabileceğini düşünüyorlar.

Dr. Özlem GÜRKUT: 14 gün karantina için dava açmazdan önce Pandemi Hastanesi için herhangi bir eyleminiz oldu mu da bizler göremedik. Neden 1 Temmuzu beklediğinizi de merak ediyoruz doğrusu.

Kemal ALTUNCUOĞLU: Esnaflara yönelik düşük faizli kredi dağıtmaya devam ediyormuşsunuz. Son olarak %4,5 faiz ile Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılık Birliği üyesi olmak şartıyla sektöre özel kredi imkanı sağlamışsınız.

Cengiz DİNDAR: Kuzey Kıbrıs Tavla Organizasyonları Derneği olarak artık haftanın bir günü Girne’de de tavla ligi organize etmeye karar vermişsiniz ve her Çarşamba akşamı Girne’de tavla severler ile buluşacakmışsınız.   

Serhat AKPINAR: Beş yıl süre ile hükümet Camelot’un sizde kalmasına karar vermiş. Tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun. Sezonu biraz geç de olsa artık çok kısa bir zamanda açacaksınız değil mi?

Tolga ATAKAN: Alsancak-Girne yolunun genişletme çalışmaları dün itibari ile başlamış ve ilk günden gidip çalışmaları yerinde incelemişsiniz. Umarız başka bir aksilik çıkmaz ve bir an önce bu yol tamamlanır.

Mümine KUSET: Molehiya gerçekten de sizin işiniz. Biz ektik ama bir karışı geçmediler. Anlaşılan bu işte sizin kadar iyi değiliz. Bu arada sizin ektiğiniz molehiyalar 10 güne hazırmış.

Asım İDRİS: Yakın Doğu Kolejinin mezuniyet gecesi hayli renkli ve coşkulu idi. Özellikle öğrencilerin sizin için hazırladığı pankartlar görülmeye değerdi. Siyasetten ayrılarak doğru bir karar verdiğinizin en güzel göstergesiydi dün akşamki pankartlar.

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Pandemi döneminde ülkeden 86 bin kişinin ayrıldığı yönünde elinizde bulgular varmış. Gerçekten büyük bir rakam. Umarız en kısa sürede eski günlere yeniden dönebiliriz.

İsmail KOFALI: Geçen akşamüstü Başbakan kurmayları ile birlikte Gönyeli’de sizin mekana adeta çıkartma yapmış diye duyduk. Başkanın size bu kadar önem vermesi Gönyeli’de birilerini kıskandırmasın sonra.

Ahmet ÇALUDA: Demek ki sizin atalar ta Orta Asya’dan geliyor ve memleketin yarısı da sizin akraba. Valla şaştık kaldık bu işe, kime sorsak sizin için “yeğenim” diyor.

Tufan ERHÜRMAN: Net bir duruş olsun diye soruyoruz, Tufan Erhürman ve CTP uçuşların başlamasına karşı mı değil mi? Bu konuda ki bazı vekillerin yorumlarına Genel Başkan olarak ne diyorsunuz?

Mine GÜRSES: Net Holding A.Ş çatısı altında 20'nci başarılı yılını sürpriz bir organizasyonla kutlamış Merit Lefkoşa Hotel Yönetici ve Personeli. Biz de kutluyoruz daha nice nice 20 yıllara Mine ablacığımız…

Menteş AYTAÇ: Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği olarak hayli hızlı başladınız ama eski dostlarınız da boş durmuyor. Fena rekabet başladı. Hafta sonu diğerleri genel kurul yapacaklarmış, bilginiz olsun.


   
GÜNÜN FOTOĞRAFI
Kadriye Uzun, Hasan Uzun ile birlikte Hasan Uzun Petrol Ofisi'nde. Nice güzel senelere Hasan Uzun, doğum günün kutlu olsun.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 4 yıl Önce

Sayin Pehlivan bu uygulamalari tarafsiz bir sekilde degerlendirebilen bir kisinin bunun basari degil tam bir fiyasko oldugnu gorebilmesi lazim.

Sayin Pilli (veya saglik bakanliginin ) getirdigi kurallar , aldiklari onlemler bilimsellikten uzak bilmeden gormeden alinmis onlemlerdir. Bu isten anlayanlar, yani uzman doktorlarimiz, bu ise butun hayatlarini veda etmis profesorlerimiz saglikcilarimiz hepsi bu sartlar altinda acilimin yanlis oldugunu bu onlemlerin yetersiz oldugunu tekrar tekrar soylediler. Yani bu acilim olursa vakalarin ulkemize gelebilcegini tekrar tekrar vurguladilar, hatta eylemler yaptilar hatta o da yetmedi bunari mahkemeye bile verdiler.

Yani sizin burada ima ettiginiz gibi , "Iste sayin Pilli (veya bakanlik) karantina gerektigini, alinan onemlerin yetersiz olaxcagini bilmiyordu da vakalar gelmeye baslayinca bu is anlasildi da karari degistirip herkesi once karantinaya almaya karar vediler" meselsi degildir. Bunlar COK IYI BILINIYORDU, ve gunlercve haftalarca butun saglik elemnalarimiz doktorlarimiz bu konuda uyariyordu.

Onu da bir yana birsakalim HALA DAHA bu onlemler yeterli degil, hala daha uzmanlarimiz uyariyor ve hala daha bu yetersiz onlemler alitnda yanlis bir uygulamayi surduruyorlar.

Kisacasi Bilimsellikten uzak , bilgisiz , bilincsiz bir sekilde kararlar vermek, uzmanlarin uyarilarina kulak vermeden sirf politk cikar uzerine halkin sagligini tehlikeye atmak , sonra da daha ilk gunden isler ters gitmeye baslayinca korkup da karar degistirmek bir BASARI degildir. Bunun tam tersi bu tam bir fiyaskodur.

Eger gazetecilik yapiyorsaniz olaylara daha objektif daha tarafsiz bir sekilde bakabilmenizi dilerim. Yoksa yarin salgin butun ulkeyi alip goturse bile yine de "e bilmezlerdi , bundan sonra yapmazlar ,bu bir basaridir " demeye kimsenin hakki yoktur. Butun toplumun sagligindan sorumlu kislerin bu kadar acemice , bilime aykiri kurallar onlemlerle bu toplumun sagligini tehlikeye atmalari kabul edilemez.

Basarilar.

Not: Bu sorunu her iki tarafin da politik amaclar icin manipule ettigi konusunda size tamamen katiliyorum, cok haklisiniz ama benim derdim politika degil, sorun halkin sagligidir.

Mert
Mert - 4 yıl Önce

Çok haklısınız nereye kadar kapalı kalabiliriz hele bu yaz aylarında evde tıkalı kalmak ve ne zaman geçeceği belli olmayan bir virus varsa dünya da... Hükümet asla bile bile halk sağlığını elbette riske atmaz atamaz insanlar da korkmak yerine eve kapanmak yerine maske ile yaşamayı giydiğimiz kıyafet gibi alışkanlık haline getirmesi lazım çünkü eve kapanmak korkmak hele bu yaz aylarında psikolojik olarak ve ekonomik olarak bizi etkiler ... Zaten bu virus yazın özellikle açık havada daha çok bulunduğumuz için çok büyük bir zararı olmayacağını biliyoruz
Maske ile normal hayatımızı yaşamalıyız korkmadan çünkü bu virus özgürlüğümüzü elimizden almasına izin verirsek psikolojik olarak beyin olarak da yoruluruz her devlet kendi imkanı dogrultusunda önlem alıyor almaya devam edecek
Kısacası alışacağız maske de kıyafet gibi yaşamamızın parçası olacak
Saygılarımla

banner608

banner473