banner564

Başbakan: Çok çalışacağız

 Yeni yıla geçen yılın aksine çok büyük umutlarla girmedik. Zaten aylar öncesinden Başbakan ve Maliye Bakanı bizi 2019 yılında nelerin beklediği konusunda uyarmıştı. İşte bu yüzden Yılbaşı gecesi gelen mesajlarda bile “Sağlık” ve “mutluluk” en ön plandaydı. 
Başbakan Erhürman yeni yıl için bir mesaj yayınladı. Başbakan Erhürman mesajında özetle “Yeni yılda daha fazla çalışacağız” diyordu. Başbakanın yeni yıl mesajını sosyal medyadan paylaşan haber sitelerinin altına yapılan yorumlara şöyle bir bakalım dedik. 
Yapılan onca yorum içinden bir kişi bile Başbakanın sözlerini onaylamadı. Yorumların neredeyse tümü Başbakanın sözlerini farklı olarak algıladı. İşte yorumlardan birkaç tanesi… 
 

2018’i kuyrukla uğurladık
Yılın son günü, Vergi Dairelerinin önünde uzun kuyruklar. Keza Araç Kayıt Dairesi’nde de durum pek farklı değil. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar sıraya girdi. Yılbaşından sonra gelecek zamdan korunmak için kimisi süresi biten ehliyetini yenilemek istedi kimisi de aracının seyrüsefer ücretini ödemek için sıradaydı.
Olmadı, ödeyemediler, boşuna sırada beklediler. Zira saat 10.30’da idari izinli olduğu için vezneler kapanmıştı. Kapının önünde bekleyen vatandaşlar öfkeli bir biçimde geldikleri gibi gittiler.
Oysa 2018’de vatandaş Savaş Yıllarında ki gibi kuyruklara alışmıştı. Patates kuyruğu başta olmak üzere birçok kez yıl içerisinde kuyruklara gitmişti. 2018’in son gününde de vatandaşın kuyruk çilesi bitmedi. 

 Zeki Müren’de bizi gördü mü?
Önceki gece yılbaşı gecesiydi. Başbakanımız ve Maliye Bakanımızın sözlerini dinleyip yılbaşını evde ailecek karşıladık. Mütevazi masamızda akşam yemeğini yiyip ekran başına geçtik.
Tek tek televizyon kanalarına baktık. Türkiye Televizyon kanallarının hepsinde dizi film vardı. Öyle eskiden olduğu gibi Zeki Müren’li Bülent Ersoy’lu yılbaşı programları yoktu. 
Oysa eskiden ne güzel yılbaşı programları olurdu ekranlarda. Gecenin en sonunda ise assolist sahneye çıkar ve yeni yıla onun söylediği şarkılarla girerdik. 
Bir dönem ise dansöz modası vardı yılbaşı ekranlarında. Tanyeli vardı mesela. Yılbaşı gecesi çıkar, bir oynar pir oynardı. Şimdi ne dansözler var ekranda ne de assolistler. Nerde o eski yılbaşılar… 

MESAJLAR

Sadık GARDİYANOĞLU: Yılbaşı için özel olarak hazırlattığınız video sosyal medyada binlerce beğeni almış. Anlaşılan bu işi iyi çözdünüz ve zamanın gereklerine uydunuz. 

Tufan ERHÜRMAN: Yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun. Ancak şu çok çalışacağız sözünü vatandaş galiba yanlış anladı. Bu konuda yeni bir açıklama da yapsanız hiç fena olmayacak. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Yılbaşında servislerde kutlama yapılmamasını emrettiniz ve sel felaketine bağladığınız bunu da. İyide bakan bile yılbaşı için meyhanelerde gezerken neden servislerde kutlama olmasın ki. 

Serdar DENKTAŞ: Yılbaşı tatiliniz bitip ülkeye dönmüşsünüz. Neyse siz tatildeyken müjdeli haber başbakandan geldi. Türkiye çok yakın bir tarihte önemli bir kaynak aktarımında bulunacakmış. 

Ersin TATAR: Yılbaşında da boş durmayıp yılın son gününde ve yılın ilk gününde ziyaretlerinize ara vermeden devam etmişsiniz. Bu arada bu hafta ekonomi kurmaylarını toplayıp bir toplantı yapacakmışsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Halkın Partisi’nin ilk kurultayı için artık tüm hazırlıklar tamamlanmış. İlçe başkanları ve genel sekreterlik tıpkı başkanlık gibi seçimsiz olacakmış. İyi de seçim demokrasinin en güzel şeyi değil mi? 

Fikri ATAOĞLU: Londra’da yaşayan kuzeninizin kaybını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Yusuf DARBUKACI: Yeni yılı küçük bir kaza ile karşılamışsınız ve yeni yılın ilk anlarında elinizi yakmışsınız. Çok geçmiş olsun. Umarız yeni yıl başladığı gibi devam etmez sizin için. 

Ali KİŞMİR: Basın-Sen’in yaş günü için verilecek resepsiyon için davetleri hep tek başınıza yapmanız bazı spekülasyonlara neden oldu. Neden tüm davetleri tek başınıza yaptınız, yönetim kurulu size neden eşlik etmiyor? 

Remziye SEVEN: Yılbaşı büyük ikramiyesinin size çıkacağını günler önce rüyanızda görmenize rağmen aldığınız onca bilete bir tek amorti bile vurmamış. Acaba rüyanıza giren aksakallı dede sizinle dalga mı geçti? 

Şahap AŞIKOGLU: Yılbaşı için aldığınız 3 bilete de amorti isabet etmesi büyük bir şans. Demek ki doğru yoldasınız, bizce şansınızı denemeye devam edin, 3 bilete 3 amorti şans sayılır bu devirde. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Yeni yılın ilk gününde denizde oluşan hortum Girnelilerin yüreğini ağzına getirmeye yetti de arttı bile. Bu arada dünkü fırtınada antik liman daha da zarar gördü. Sanırsam bu yazı görmeyecek antik liman. 

Tolga ATAKAN: Yağan yağmurlardan ötürü onca köy yolu, yol olmaktan çıktı ve büyük bir tehlike arz ediyor. Bu konuda bakanlık olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

Nihat BERKAN: Yılbaşı gecesi yağan yağmurlardan ötürü Bafra Oteller bölgesinin yolu sular altına kalmış. Yılbaşı ertesinde ülkeden ayrılmak isteyen onca turist uçaklarını kaçırmış. Bu konuda siz ne demek istersiniz. 

Uğur GÜLER: KKTC Vatan Severler Derneği yaptığınız yardım kampanyalarına yeni yılın ilk gününde de devam etmişsiniz. Yılbaşında yardım eli uzattığınız birçok evladımızın yüzünü güldürmüşsünüz.  

 POLEMİX

“Yolsuzluk dosyası nitelemesi beni biraz tedirgin eder. Günün sonunda bunlar içinden açılabilecek dava olsa bile yolsuzluk olmayabilir. Bir insanı yolsuzluk yaptı diye suçlayacaksanız muhakkak o dosyada, o suçu ispatlayabileceğiniz her türlü delil, emare ve şahadetin olması gerekir.”
Başsavcı Behiç Öztürk 

YORUM EKLE

banner608

banner474