banner564

Başkan geliyor

 Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Türkiye’nin ilk başkanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemize gelecek. Erdoğan’ın gelişi öncesi geçeceği tüm yollar, güzergâhlar baştan aşağıya yenilendi.
Keşke Erdoğan bizim eve de gelse bizim yollarda aynı muameleye tabi tutulsa diyesim var. 
Erdoğan’ın gelişi ile birlikte bir kez daha Hala Sultan Camii gündeme geldi. Gerek maliyeti gerekse ihtiyaç olup olmadığı şu günlerde sorgulanıyor. 
Sorgulamayı yapanların bazısı KKTC’den bazısı Rum tarafından.  Zira Osmanlı sonrasında KKTC’ye en çok cami Erdoğan döneminde kazandırıldı. Ada’nın en büyük camii olma özelliğini kazanacak olan Hala Sultan Camii’nden önce Girne’de açılan Nurettin Ersin Paşa Camisi de yine Erdoğan döneminde yapılmıştı.
Cami yerine okul veya Hastane isteyenler oldu. İyi de Anavatan Türkiye bugüne kadar Kıbrıs Türkünün hangi istencine hayır dedi ki? Yeni Hastane projesi Dr. Faiz Sucuoğlu’nun bakanlığı döneminde gündeme gelmiş, projesi hazırlanmış, bütçesi için ise TC kaynaklarından pay ayrılmıştı.
Bir diğer eleştiri noktası dinin siyasete karışacağı yönünde yapılan eleştiriler. Özellikle Rum tarafı bu konuda hayli yaygara koparıyor son günlerde. Oysa Rum tarafında siyaset tamamen kilisenin kontörlünde gerçekleşiyor. Kilisenin karşı olduğu hiçbir şey bugüne kadar hayat bulmadı Güney Kıbrıs’ta.


Turizm Çalıştayı 
Gariplik ve tuhaflıklar ülkesi KKTC’de işlerde bu doğrultuda yürümeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Girne’de Turizm Çalıştayı yapıldı. 
Turizm paydaşlarının yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerde ülkemizi temsil eden Turizm Tanıtma Personeli de çalıştaya davet edildiler. Çalıştayın açılışında konuşan Başbakan Tufan Erhürman sorunları ve mevcut durumu gayet iyi bildiğini verdiği rakamlarla gözler önüne serdi.
Ancak Başbakan gelecek ile ilgili bir hedef çizmedi. Sadece mevcut durumu özetledi ve yapısal sorunlardan bahsetti. Oysa idarenin başı olarak gelecek yıllar için hedef koymalıydı. Bunun için kaynak ayıracağını dile getirmeliydi.
Başbakan gibi bende o çalıştayın açılışına katılsam bende aynı şeyleri pek ala dile getirebilirdim. Gördüğünüz üzere Başbakanın bu noktada sizden ve benden hiçbir farkı maalesef yok. Sorun tespiti, mevcut durum analizi. Hepsi bu kadar.
Oysa iyi bir başbakan mevcut durum analizi ve sorun tespitinden sonra hedef koyar bu hedef içinde belirli bir bütçe ve aksiyon almak için görevlendirme yapar. Ve sonuç için bir tarihlendirmede bulunur. Günün sonunda 1 koyar 10 alır. 
 

Deniz’in işaret ettiği 6 şey
Yeşil Hat Ticaretini, “Devede kulak dahi değil, tüy” olarak gören Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in tespit ettiği 6 şey.
BİRİNCİSİ: Kuzeyden alınan ürün, Rum tarafının 8 milyar Euro'luk genel ithalatının yüzde 0.06'sını" oluşturuyor. 
İKİNCİSİ: “Güney'de en büyük engel psikolojik... Kuzey Kıbrıs'tan mal alan üzerinde baskı kuruluyor, tehdit ediliyor. Mermer konusu bunun en belirgin örneği.”
ÜÇÜNCÜSÜ: “Patates satışı %25 geriledi... Rum Tarım Bakanı çıkar da aleyhte açıklama yaparsa, bu; 'Yapmayın' demektir"
DÖRDÜNCÜSÜ: “Güney'deki liderlik de ticareti açık ve net bir şekilde desteklemiyor”
BEŞİNCİSİ: “Bizim esas istediğimiz doğrudan ticaret”
ALTINCISI: “Bireylere tanınan 260 Euro'luk alışverişte alkol ve sigara hariç; bir ürün ya da miktar sınırlaması yok. Bu AB normu ve değiştirilemez"

  
MESAJLAR


Tufan ERHÜRMAN: Sorun tespiti ve mevcut durumu ortaya koymaktaki analiz gücünüze diyeceğimiz yok. Ama idarenin başı olarak tespitten çok icraat gerekli. Atacağınız adımlar önemli. 

Fikri ATAOĞLU: Turizm çalıştayı düzenlemek güzel, ancak çalıştayı aktif görevde olanlar değil de müşavirlere hazırlatmanız da gözden kaçmadı. Bakalım çalıştayın sonuçları ne çıkacak? 

Nihat REYHAN(CİMİ): Alsancak Belediyesi As başkanlık göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Başkan önümüzdeki günlerde kısa bir yurt dışı ziyareti yapacakmış ve 20 Temmuz törenleri size kalmış. 

Ahmet ZAİM: MTG lokalinde oyun oynarken tam 4 kez masanın kırıldığını öğrendik. Azcık yavaş vurun şu kâğıtları masaya. Zira masa kalmamış koca kulüpte. Bu arada hafta sonu Girne’ye gelip bir tavla oynamadınız bizimle de.  

Gökhan NECİPOĞLU: KKTC Fenerbahçeliler Derneğinin yapılan genel kurulunda başkanlık görevine seçilmenizden ötürü sizi tebrik ediyoruz. Bu dönemde geçmiş yıllardaki gibi dev maç organizasyonları bekliyoruz sizden de. 

Ahmet ERBAŞ: TBMM’de yemin ederek göreve başladınız. Bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun vekilliğiniz. Bu arada meclisteki Kıbrıs-Türkiye dostluk grubuna da üye oldunuz mu? 

Vedat ERBAŞ: Yemin törenine KKTC’den kalabalık bir heyet ile gitmişsiniz TBMM’ye. Nasıl beğendiniz mi yenilenen meclisi? Bu arada bol bol fotoğraf çekerken görülmüşsünüz TBMM’de. 

Serhat ÖZÇELİK: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi neredeyse havalimanında yatar kalkar olmuşsunuz. Tüm hazırlıkları tek tek bizzat kontrol etmişsiniz ve her şeyin kusursuz olması için seferberlik ilan etmişsiniz. 

İldeniz ELBASAN: İskele Belediyesi as başkanlık göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Siyasete pir girdiniz hızlı devam ettiniz. Bu arada başkan sizden hayli memnunmuş. Şimdiden birçok görevi size vermiş. 

Kazım TÜRKKAN: Dayım kısa bir süre de olsa memlekete hoş geldin. Nasıl gidiyor Mersin’deki işlerin. Bu arada eski dostlarla da buluştun mu Oscar’da. 

Mustafa ESETOĞLU: Gazimağusa tavla şampiyonu olarak geldiğiniz Girne’de tavla maçlarınız nasıl geçti? Doktor oğlunuz Varol’un hürmetine Ramadan Kamiloğlu ile Osman abi fazla üzmemişler sizi. Bizde bir oyun verdik bir oyun aldık. Sırf Gazimağusa’ya üzgün dönmeyin diye. 

Tekin K. BİRİNCİ: Dünya kupasında iş yarı finale geldi ve sizin söylediğiniz tüm takımlar kupadan elendi. Bari finali kim oynar bu konuda isabetli bir tahminde bulunun. 

Derviş GEZER: Turizm Bakanlığına geri dönmüşsünüz ve son çalıştayı bizzat organize etmişsiniz. Bu arada daire müdürlerini çok fazla göremedik çalıştayda. 

Hüseyin OSKAR: Turizm çalıştayına bir kez daha ev sahipliği yaparak sektördeki öncülüğünüzü göstermiş oldunuz. Bu sektörün çok daha iyi noktalara gidebilmesi sizin gibi turizm bayraktarlığını yapanların elinde. 

Cahit FALYALI: Torunlarınızın sünneti hayırlı ve uğurlu olsun. Dün hayli mutluymuşsunuz. Bu arada masallardaki gibi bir düğün töreni olmuş. Tekrardan hayırlı olsun diyor ve ufaklıklara geçmiş olsun diyoruz. 

Filiz BESİM: Şu ambulans şoförleri hakkında kulağımıza bir şeyler geldi. Konuyu takibe aldık, bakalım altından ne gibi bir şey çıkacak. 

 
POLEMİX
“Bazı siyasiler ve şahsiyetler Hala Sultanın açılışına gelmeyeceklermiş... Ne diyelim, kendileri bilir. Ama şunu unutmasınlar; önemli olan camiye dikey gelmendir... Bir gün nasılsa yatay geleceksin...”
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı 

YORUM EKLE

banner471

banner473