banner564

Beklenenden kolay geçti

 Lider Yenicami’nin 2 puan gerisinde bulunan ve kazanıp rakibinin puan kaybetmesini bekleyen Mağusa Türk Gücü konuk olduğu Lefke’yi rahat geçti.
 Mağusa Türk Gücü kazanmaktan başka bir skorun kendisine yaramadığının bilincinde bu maça çıktı. Çok erken bir dakikada da öne geçerek rakibinin de olası direncini kırmış oldu. Öne geçtikten sonra Yenicami’nin gol yediği haberi gelince moral olarak daha yukarıya çıktılar ve ikinci golü aradılar. 
 Rakibinin eksikleri nedeniyle direncinin de olmaması ile özellikle Dinopeter ile gol aradılar. Aradıkları golü de bularak 2 farklı öne geçerek rahatladılar. Sağ taraftan Yasin, sol taraftan M.Erol ve Dinopeter ile iyi toplar taşıdılar. Özellikle sağ taraftan Yasin rakibinin kendisini hiç takip etmeyince istediği gibi o koridoru kullandı.
 İlk yarı bitmek üzereyken H.Turan müsait pozisyonda golü atabilse maç o dakikada bitecekti. Ancak ikinci yarıda buldukları 3’üncü golle artık maçı koparmış olarak daha rahat oynamaya başladılar.
 Fakat Yenicami’nin beraberlik golü gelince biraz bozulsalar da bu skorun onları lider yaptığını biliyorlardı. Çok geçmeden Yenicami’nin galibiyet golünü bulduğu haberi onların oyununu geriye çekti. Lefke’nin onları fazla rahatsız edecek bir durumunun da olmaması maçı rahat tamamlamalarını sağladı. 
 Kendi ellerinde olmayan şampiyonluğun devam etmesi için kazanarak rakiplerinin kaybını beklemekten başka şansları da yok.
 Lefke bu maça çıkarken çok önemli 2 oyuncusundan yoksundu. Özellikle kanatlardan geliştirdiği iyi ve hızlı ataklarda ön plana çıkan Candy adadan ayrılmıştı. Sol taraftaki Yılmaz da yedek kulübesindeydi. Bu 2 oyuncu olmayınca hızlı atak geliştiremediler. Sağ taraftan A. Özbahar ve M. Volkan’a Bidemi’nin de desteği gelince çok tehlikeli olmasa da ataklar geliştirdiler. Sol tarafta ise rakip takım ataklarına hiç engel olamazken çok fazla atak da yediler.
 İkinci yarıda Yılmaz oyuna dahil olunca hem rakip oyuncu Yasin istediği gibi gelemedi, hem de o kanattan daha iyi ataklar geliştirdiler. Golü de Yılmaz ile buldular.
 Kaan’ın maçın başında kendi kalesine attığı gol zaten olmayan morallerini daha da çökertmiş oldu. Kaan’ın sakatlanıp çıkmasından sonra Bidemi orta alandan geriye çekilince bu alanda oluşan boşluğu rakip takım çok iyi kullandı ve golü de buldu. Zaman zaman topa daha fazla hakim olur gibi görünmelerine rağmen sonuç alıcı atakları olmadı.
 Lefke’nin maçta gösterdiği mücadele hiçbir hedefi kalmayan bir takım olarak fazla bile oldu diyebiliriz.

YORUM EKLE

banner471

banner473