banner564

Beklenti ne?


Bir şeyi yaparken ya da bir şeyi dile getirirken bir amacı vardır insanın. Mesela biz bu köşeyi yazarken her gün onca amacı gözeterek yazarız. Birinci amacımız; bu toplumun hak ettiği değeri görmesidir. İkinci amacımız vatandaşın bilgilenmesi ve sorgulama yapmasını sağlamaktır.
Haftanın ilk gününde Meclisimizde yaşanan tartışmaları görünce insan üzülüyor. Bu konuda bu köşeyi takip edenler yakından bilecektir yüzlerce yazı yazdık bugüne kadar.
Dün jet tartışması uzun uzadıya devam etti mecliste. Muhalefet sorgulamaya, hükümet de cevap vermeye çalıştı milletin meclisinde.
Peki, ne murat ediliyor bu tartışmalardan? Bir erken genel seçim mi? Hangi parti bugün seçime hazır? Ee bu soruların cevabı seçime hazır değil ise neden bu konuda ısrarla devam ediliyor?
Ekonomi dibe vurmuş, özel sektör çalışanları perişan, esnaf çıkış yolu arıyor. Cumhuriyet Meclisi’nin gündemi iki haftadır; jet olayı! Kimsenin gündeminde; yurttaşın sorunu yok! Hem iktidarda hem de muhalefette. Bu ülke, bunu gerçekten hak etmiyor!
Ama gelin görün ki siyasetin beklentisi bunların çok ama çok uzağında. En değerli şeyi yani zamanı boşa kullanıyoruz.


HP’de istifalar hızlandı
Siz bakmayın HP’nin UBP’yi fena halde karıştırdığına. HP’de de uzun bir süreden yana sıkıntılar yaşanıyor. Partinin kurucuları istifa ediyor ve istifa gerçeklerinde de ciddi suçlamalar yöneltiyorlar.
İskele’de HP’nin belediye meclis üyesi adayı, bölgenin etkin isimlerinden Moran Açıkada da geçtiğimiz hafta partisinden istifa ettiğini açıkladı. İskele bölgesi ve HP bu istifa ile çalkalanırken dün bir başka istifa haberi Paşaköy’den geldi.

 
Paşaköy Belediyesi meclis üyesi HP’li Melek Melahat Karakuş partiden istifasını açıkladı. Karakuş, "Birlik ve beraberliğin bozulduğu, samimiyetin ve adaletin olmadığı, liderlik problemi yaşayan Halkın Partisi’nden istifa ediyorum" dedi.
İstifa açıklamasında dikkat çeken sözler “beraberliğin bozulduğu” ve “liderlik probleminin” yaşandığı yönündeki açıklamalardır. Bu konuda ilerleyen günlerde başka istifalar olacak mı? Bunu bilmiyoruz, hep birlikte göreceğiz. Ama HP’nin gidişatının iyi olmadığını en azından artık bizden başkaları da söylemeye başladı.
 

Amcaoğlu o makama yakışır
Devlet bürokrasinin iş yapan kısmında yer alır Hüseyin Amcaoğlu. Sadece UBP’liler değil, CTP’liler de dâhil herkesim tarafından sevilir ve sayılır.
Sporun içinden geldiği için geniş bir çevresi vardır. Sonuç odaklı ve azimli olduğu için çalışma süresi diye bir şey yoktur. Gün 24 saat vatandaşın sorunu çözmek için canla başla uğraşan ender bürokratlardandır.
Çok uzun bir süreden bu yana İçişleri Bakanlığını çekip çeviren olduğunu muhalefet dahil herkes söylemekteydi. Kutlu Evren ile saygı ve samimiyete dayanan bir ilişkisi olduğundan Kutlu Bey makama oturduktan sonra ilk emrini İçişleri Bakanı Hüseyin Amcaoğlu’nun müsteşar olarak atanması için verdi.
Başbakan Ersin Tatar’ın da onayı ile atama yazısı hemen yazıldı ve son onay için Saray’a gönderildi. Bence bu süreçte Turizm Bakanlığına önemli bir katkı sağlayacaktır Hüseyin Amcaoğlu. Ve makamın gerçekten hakkını verecektir.

MESAJLAR

Mehmet KÜÇÜK: Küçük ailesinin soyunun Adıyaman’a dayandığı iddiaları doğru mudur? Siz bu konuda büyüklerinizden neler dinlediniz? Bu konuda sanırsam bir açıklama fena olmayacak.

Tufan ERHÜRMAN: Ne hikmet ise hep siz kürsüye çıkınca arıza meydana geliyor. Demek ki kürsüdeki ses sistemi adamına göre arıza yapıyor ne hikmetse.

Erkut ŞAHALİ: “Kuzu kurda emanet edildiği için endişeliyiz” dediniz ama bunun kurtuluşu yönünde bir formül üretmediniz. Bence esas nokta bu mecliste üretecek bir hükümetin oluşmasıdır.

Celal SAKA: Girne Amerikan Koleji Müdürlüğü görevine getirildiğinizi işittik. Şimdiden hayırlara vesile olsun bu göreviniz. Zaten çok uzun zamandır bu grubun içinde çalışıyordunuz.

Serdar DENKTAŞ: Yani polis raporunu okumak sizi bir an için manşetlere taşıyabilir. Keşke dün kürsüde polis raporunu değil de kardeşinizin Babalar Günü’nde yazdığı metni okusaydınız. Çok daha yarar bir iş olurdu.

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Valla size aynen katılıyoruz. Bizim de artık midemiz fena halde bulandı şu jet uçak işinden. Gelen geldi giden gitti tartışması ise hala bitmedi.

Erhan ARIKLI: Ne isterse olsun, bir kadın vekile üstelik halkın meclisinde kibar olmayan bir şekilde bağırmanızı açıkçası çok ama çok yadırgadık. Umarız Gülşah Hanımın gönlünü en kısa sürede alırsınız.

Teberrüken ULUÇAY: Dün o kadar çok kürsüdeki tokmağı masaya vurdunuz ki kollarınızda pazıların şiştiğini söyleyenler oldu. Bu konuda daha değişik bir şey mi yapsak kürsüde tokmak vurmak yerine?

Cemal REDİF: Cyprufex bu yılı daha karla kapamış. Valla bu memlekette böyle iş yapanları çok sevmezler. Bu yazı burada dursun, ileride gene konuşuruz nasılsa.

Kenan AKIN: Dün Kaplıca’da Mehmet Dursun’un mekanında balıkları çifter çifter götürdüğünüz görülmüş. Valla biliyorsunuz o malum sözü, birisi yer birisi bakar kıyamet ondan kopar. Bizden söylemesi.

Kutlu EVREN: Bakanlığa oturur oturmaz ilk icraat olarak Hüseyin Amcaoğlu’nu müsteşar olarak atamak olmuş. Gerçekten iyi bir başlangıç yaptınız. Amcaoğlu size büyük bir güç katacaktır.

Yenal SENİN: Son günlerde istifalar peşi sıra geliyor. Üstelik siz geçici bir süre başkan olduğunuz dönemde oluyor bu gelişmeler. Valla partinin başındaki olarak bu durumdan şuan siz sorumlusunuz.

Cenk ŞEREN: Hafta sonu ailecek Girne’deki Merit Otel’de kısa bir tatil yapmışsınız. Karpaz havasından sonra Girne havası size iyi geldi mi? Bu arada otelde tavlayı elinizden bir an bırakmamışsınız.

Yalçın KOÇYİGİT: Dün Dikmen’de tavlada rakiplerinizi yenip ödül olarak da çift sarılı yumurtaları almışsınız. Valla iyi iş, bir hellimci bir de karpuzcu bulursanız sizden iyisi yok.
 
 GÜNÜN FOTOĞRAFI
Yalçın Koçyiğit, Mehmet Özsezer, Mehmet Sungur, Mehmet Bulanık, Ömer Şan, Halil Talaykurt, Kağan Mındıkoğlu, Halis Üresin, Yüksel Kararlı, Şakir Özalp ve Ersin Tatar ile birlikte. Hayırlı yaşlara Alişan Oşan…
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz M Kent
Aziz M Kent - 4 yıl Önce

Keske SnErhan Arikli YDP meclisdeki genel Baskani oldugunu hatirlasaydi da SnGulsahSanverManavoglu hanim efendiye dahanazi davrasaydi

mahmut
mahmut - 4 yıl Önce

arıklı başkan doğruyu yaptı herkes haddini bilsin.

banner608

banner473