banner564

Berova UBP’de

Adı son günlerde UBP ile anılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Perşembe günü DP’den ve bakanlık görevinden istifa edecek.
Bakan Berova’nın Perşembe gününü beklemesinin ise özel bir sebebi var. Zira Çarşamba günü Türkiye’deki yükseköğretimi düzenleyen YÖK Başkanı adaya gelecek ve Berova tarafından kabul edilecek.
İşte sırf bu ziyaret yüzünden Bakan Berova istifasını geciktiriyor. Türkiye’den adaya davet edilen YÖK heyetini karşılamak için istifasını geciktiren Berova, YÖK heyetinin adadan ayrılmasına müteakip istifasını kamuoyu ile paylaşacak.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da dün katıldığı bir TV programında durumu aynen özetledi ve “Bakan Berova’nın görevini iade etmesini bekliyorum” dedi.
DP’den kopan UG kanadı ile birlikte hareket eden bakan Berova, UG’den kopan 4 isim ile birlikte hareket etmemiş, DP’de kalmaya devam etmişti. Bakan Berova’nın istifa etmesinden hemen sonra UBP’ye katılması bekleniyor. 

Yeni Bakan Ataöv
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova’nın istifası ile birlikte boşalacak bakanlık koltuğuna kimin oturacağı da belli oldu. Çok uzun bir süreden bu yana bakanlığın müsteşarlık görevini yürüten Rauf Ataöv, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak seçimlere kadar bakanlığı idare etmeye devam edecek.
Berova’nın istifası ile birlikte halen bakanlığın müsteşarlığı görevini yürüten Rauf Ataöv’ün yazısı hızlı bir şekilde önce Başbakanlık’a, ardından da onay için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek. 
Rauf Ataöv seçimlere kadar hem bakanlığı idare etmeye devam edecek hem de önümüzdeki genel seçimlerde Girne’den Demokrat Parti’nin milletvekili adayı olacak.
Hatırlanacağı üzere Perşembe günü istifa edeceğini duyurduğumuz Bakan Berova da Girne bölgesinden aday. Dolasıyla iki yakın mesai arkadaşı bakanlıkta olduğu gibi seçimlerde de bol bol karşı karşıya gelecekler. Bu kez rakip partilerin vekil adayı olarak tabi ki.
Eski ve yeni eğitim bakanları bakalım Girne’de nasıl bir seçim geçirecekler. Hayli ilginç bir seçim olacağı şimdiden kesin gibi. 

UBP’de ön seçim var! 
UBP’de seçim öncesi aday adayları için durum netlik kazandı. Buna göre 18 Kasım’da 12 bin üyesine gitmeye hazırlanan UBP’de adayları üyeler sıralayacak.
Yüzde 30 kadın kotası düşünüldüğünde UBP’de bol adaylı bir ön seçimin yapılması bekleniyor. Bu arada bazı mevcut vekillerin bu durumdan rahatsız olduğu konuşulurken genç ve yeni adayların alınan bu karara oldukça sevindikleri de görüldü.
Bakalım UBP’de 18 Kasım’da kurulacak ilk sandıktan kimler çıkmayı başaracak, kimler sandıkta kalıp seçimlerde aday olma şansını kaçıracak…

Kadın kotası
Herkes karıştırıyor, bir kez daha yazmakta fayda var. Tüm partiler kadın kotası uygulamak zorunda. Buna göre;
Gazimağusa 4, Lefkoşa 5, Girne 3, İskele 1, Lefke 1 ve Güzelyurt’ta 1 şeklinde olacak.
8 partinin bu yarışta var olacağını sayarsak bu seçimde en az 8x15=120 kadın aday listelerde yer alıyor olacak. Şimdiden hayırlı olsun. 

MESAJLAR
Derya KANBAY: Dün akşam TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bahçesinde verdiğiniz 29 Ekim resepsiyonu sınırlı sayıda davetli olmasına karşın tıklım tıklım doluydu. Resepsiyon için sıkı bir güvenlik önlemi alındığı görüldü. 
Mehmet Ali TALAT: Son dönemlerde sizi göremiyoruz, dün akşamki 29 Ekim resepsiyonunda da sizi göremedik. Umarız her şey yolundadır. 
Dr. Özdemir BEROVA: YÖK Başkanı’nın adaya ziyaretinin hemen sonrası yani Perşembe günü istifanızı açıklayacakmışsınız. Bu arada istifa öncesi hafta sonu Girne köylerini gezmişsiniz ve bazı dostlarınızla fikir alış-verişinde bulunmuşsunuz. 
Rauf ATAÖV: Seçimler yapılana kadar Eğitim Bakanlığı artık size emanet. Bu arada bir yandan hem bakanlık görevini yürüteceksiniz hem de aday olarak yollara düşeceksiniz, kolay gelsin. 
Dr. Ali PİLLİ: Güzelyurt’ta kendinize kurduğunuz ekibin yanı sıra diğer bölgelerde de diğer doktor arkadaşlarınız ile birlikte bir takım çalışması yapmak için karar almışsınız. 
Türel Özer ÖKSÜZOĞLU: Aday adaylığınızın belli olması ile birlikte izne çıkıp artık sahada çalışmaya başlayacakmışsınız. Bu arada adaylığınız kesinleştiği anda da bakanlıktaki görevinizden de ayrılacakmışsınız. 
Zerrin GÜRLER: Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci kayıtlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamışsınız. Öğrenci sayısı ne kadar artarsa artsın sizdeki tecrübe sayesinde işler tam zamanında tıkır tıkır yürüyor değil mi? 
Sezai SEZEN: Sonunda Lefkoşa’da bir ev bulmuşsunuz ve yakında Lefkoşa’ya taşınacakmışsınız. Bakalım Lefkoşa’daki siyasete ne zaman başlayacaksınız? Zira başkentte siyaset kırsala göre daha farklıdır. 
Nurcan Turna YARDIMCI: Değirmenlik Belediye Meclis Üyesi olarak başladığınız siyaset arenasında şimdi gözü biraz daha yükseklere dilmiş ve UBP’den Lefkoşa milletvekili aday adayı olmak için başvuru yapmaya karar vermişsiniz. 
Ahmet CENNETOĞLU: Herkes sizi DP’den aday adayı olmanızı beklerken siz bir sürpriz yapıp YDP’den aday olmaya karar vermişsiniz. Hadi hayırlısı. 
Olgun Selçuk AMCAOĞLU:  Gelen ısrarlar karşısında sizde aday adayı olmayı kabul etmişsiniz ve 18 Kasım’da üyenin karşısına çıkmaya karar vermişsiniz. 
Ertan BİRİNCİ: En son yaptığınız diyet işe yaramış ve tüm fazla kilolardan kurtulmuşsunuz ve 10 sene önceki kilonuza dönmüşsünüz. İki torun sahibi birisi olarak hayli dinç gördük sizi. 
Turgay AVCI: Uzun bir aradan sonra sizi ilk kez bir gecede görme şansımız oldu. Eski formunuzu kaybetmediğinizi görmek güzel oldu. Bu arada yeniden politikaya dönmekte kararlı mısınız? 
Hakan UYGUN: Dün gece tüm ekibiniz ile birlikte 29 Ekim resepsiyonundaydınız. Büyükelçi Kanbay ile gece boyunca yaptığınız neşeli sohbetin konusunu merak ettik doğrusu. 
Fatoş MİRALAY:  CTP’den Lefkoşa aday adayı olmak için artık gün sayıyormuşsunuz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bakalım bu konuda son sözü üye nasıl söyleyecek?

POLEMİX
“Berova’nın siyasi bir geçmişi yok. Geçmiş dönem UG’den bağımsız olarak geldi müracaat yaptı. Aday gösterdik, seçildi. YÖK Başkanı, Çarşamba günü Kıbrıs’ın kuzeyini ziyaret edecek. Bu nedenle ileri bir adım atmıyoruz. Ancak YÖK Başkanı gelip gittikten sonra kendisinin görevini iade etmesini bekliyorum”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner608

banner473