banner564

“Bertan, Doğuş el ele” 

 “Allah’ın sopası yok” der eskiler. Gerçekten de öyleymiş, dün bunu bir kez daha görme şansını elde ettik. İki ay önce YDP milletvekili Bertan Zaroğlu için demediğini bırakmayan CTP, mecliste nisap sağlayabilmek için Bertan Zaroğlu’ndan ricacı oldu.
Hasta yatağından kalkıp meclise gelmesi için CTP’li makam sahibi bir vekil, araç ve şoför göndermeyi bile teklif etti. Meclise kendi aracı ile gelen Zaroğlu nisabı sağladı. 
CTP’li Doğuş Derya ile Bertan Zaroğlu arasında meclisin ilk gününde yaşananlar hala hafızalardayken şimdi mecliste Zaroğlu ve Derya’nın uyum içinde olmaları, birlikte aynı yasalar için el kaldırmaları iki ayda nelerin değiştiğinin görülmesi adına son derece önemli.
İstenmeyen vekil,  “vatandaşlıktan falan atarız” naraları içinde artık CTP için kıymetli hale geliverdi. Dün sosyal medyanın da en çok konuşulan konuları arasına giren bu durum karşısında siyasette neler olabileceğini de bir kez daha görmüş olduk.
“Bertan, Doğuş el ele, hep birlikte daha güzel günlere…”  
 
 
Girne’yi Ömer Dalgakıran çözer
Girne Belediyesi için adaylar artmaya devam ediyor sevgili okurlar. Son olarak iş dünyasının yakından tanıdığı, 65 yaşındaki inşaat mühendisi Ömer Dalgakıran, Girne’den bağımsız aday olarak başkan adayı olduğunu açıkladı.
İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olan Ömer Dalgakıran ailecek Girneli. Eşi Ayşe Dalgakıran Girne Anafartalar Lisesi’nde öğretmen. Aslen Limasollu olan Ayşe Hanımla iki doktor evlada sahip Ömer Dalgakıran Ozanköy Spor kulübünün de eski başkanlarından. 
Seçimlerde “bilgi+tecrübe+irade=hizmet sloganı ile gireceğini açıklayan Girne’nin sevilen ve sayılan ismi Ömer Dalgakıran için arkadaşları da “Çözerse Girne’yi Ömer Dalgakıran çözer” şeklinde de bir slogan üretmişler.
Şu ana kadar Girne Belediyesi için adaylığını açıklayanlar ise; Nidai Güngördü (Bağımsız),  Birol Karaman (CTP), Osman Fırat (HP), Ömer Dalgakıran (Bağımsız) olarak adaylıklarını açıkladılar. 

 
Özdil Bey neyi bekliyorsun?
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, kendi partisinin gazetesine verdiği mülakatta kendisine bağlı Kalkınma Bankasının yanlış işler içinde olduğunu söylüyor. Verilen krediler geri dönmemiş falan.
Özdil Bey belli ki “Bakan” olduğunun henüz farkında değil! Ata kardeşim kendi partili müdürünü. Çıkart bilançoyu, kaç kredi verildi, kaçı ödendi, kaçı ödenmedi? Hesabı koy ortalığa…
Sanayi arsalarını iptal etmiş, alt yapısı yok diye. İyi de millet başladı yapmaya, sen onları da iptal ettin. Aha yazdık son 10 yılın en kötüsünü yaşıyor ekonomi. Üstelik bunu DPÖ söylüyor. Sen üretimi arttıracağına, yatırımı teşvik edeceğine popülizm peşindesin.
“Tok, açın halinden anlamaz” diye boşuna söylememiş eskiler, sayın bakan bir an önce icraat görelim icraat. Lafla peynir gemisi yürümüyor, gemi su almaya başladı, yakında batacak ama siz hala nelerle uğraşıyorsunuz, hatırlatalım istedik… 

 
Büyük vurgun
Polis, bazı seyahat acentelerini incelemeye aldı bir süreden bu yana. Zira otelleri de olan bu acentelerin ülkeye aynı turisti birkaç kez gelmiş gibi gösterip haksız yere teşvikten faydalandıkları tespit edilmiş.
Devletten haksız yere teşvik alan bu acenteler için gelen ihbarı değerlendiren polis, konu üzerinde çok hassas bir çalışma yürütüyor. Bize gelen bilgilere göre içlerinde son derece önemli isimlerinde yer aldığı bu büyük vurgunda “milyarlarca” değerinde haksız kazanç sağlandığı bildiriliyor. 
Konu hakkında ilerleyen günlerde daha kapsamlı bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bizi okumaya devam edin…

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Anastasiadis, Çipras ve İsrail Başbakanı Netenyahu, bugün bir araya gelecekmiş. Acaba şu doğal gaz konusunda söylediğiniz konu da gündeme gelir mi bugün? 

Özdil NAMİ: Daralan ekonomilerde üretimin arttırılması için vatandaşın da alım gücünün artırılması gerekir, sanayi bölgesine yatırım yapılması sağlanır. Yatırımcıların elinden arasa almak hele böyle bir dönemde en son yapılacak iştir. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Yani bakan çıkıp sizin başınızda olduğunuz kurum hakkında konuşuyor. Ben olsam çıkıp raporları tek tek anlatırdım tüm kamuoyuna. Hem böylece kamuoyu da doğru bilgiyi almış olurdu. 

Erdoğan ŞANLIDAĞ: Yarım saatlik dolu yağışının verdiği zarar çok büyük olmuş. Tüm bölgede ki üreticilerimize geçmiş olsun diyelim. Ceviz büyüklüğündeki dolu en son ne zaman yağmıştı hatırlıyor musunuz? 
 

Orhan TOLUN: Bazı otel sahibi olan seyahat acentelerinin büyük bir vurgun yaptığı ve konunun poliste olduğu bilgisine ulaştık. Yakında bazı önemli isimlerle ilgili gözaltılar olabilir deniliyor, siz ne diyorsunuz bu işlere?

Gülşah Sanver MANAVOĞLU:  Pazartesi günleri yasama günüdür. Yani hükümet yasa yapar. Muhalefet de bunun üzerine konuşur. Pazartesi mecliste yasa olmaması hükümet üyesi vekillerin bir ayıbıdır ayrıca. 

Aktaç ATAİ:  İzinli olarak katılmayan her vekilin maaşının, katılmadığı oturum sayısı oranında kesilmesi teklifini HP getirirse siz de meclis dışından bunu destekleyecekmişsiniz. 

Olgun AMCAOĞLU: Gönyeli’ye yapılmak istenen alt geçit için tüm izinlerin alınmadığı için dün mecliste Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ile fena halde kapışmışsınız. Meclis sonrasında sizi görenler hayli şaşırmışlar, zira çok sinirlenmişsiniz içeride olanlara. 

Tolga ATAKAN: Olgun Amcaoğlu ile fena halde birbirinize girmişsiniz. Üç günlük siyasette değmez böyle kırgınlıklara. Neyse bugün öğlen yemekte buluşuyor muyuz? 

Bertan ZAROĞLU: Yakında Başbakan size KKTC’nin altın anahtarını hediye edecekmiş düzenlenecek bir törenle. Şaka şaka, neyse sayenizde siyasette neler olabileceğini bir kez daha görmüş olduk. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Lefkoşa ilçesindeki 5 belediyeden en az 3 tanesi için hedef koymuşsunuz ve bu konuda iddiaya bile girmişsiniz. Valla bir iki tamam da, üç hayli iddialı bir iddia olmuş sizinkisi. 

Tufan ERHÜRMAN: Şimdi de süte zam geldi. Bu zammı da mı eski hükümetin üstüne atacaksınız? Bir litre süt hiç 5 lira olur mu? Bira bile 3,5 lira.  

  
POLEMİX
“BM Genel Sekreteri, 28 Eylül 2017 tarihli raporunun 19. paragrafında aynen “…30 Haziran tarihinde taraflara, kanaatimce kapsamlı bir çözüme yol açacak nihai paketin unsurlarını içeren her iki masadaki açıkta kalan altı önemli konunun aynı anda çözülmesi için bir çerçeve sundum” demektedir. Bunun dışında bir çerçeve yoktur. Dolayısıyla bu çarpıtmayı daha fazla uzatmanın bir anlamı yoktur”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu

GÜNÜN FOTO
Nazan Sungur, Mehmet Sungur, İsa Nurçin, Fırat Yıldız, Osman Pozan ve Hasan Sungur ile birlikte Beylerbeyi Emlak’ta. 

YORUM EKLE

banner471

banner474