banner564

Bindiğimiz dalı mı kesiyoruz?

Kendi değerlerini yerle bir etmede bir numara olduğumuzu artık saklamıyoruz. Daha bundan birkaç ay önce bu konuda yazılar yazmıştım. Bu ülkenin insanlarının başarı hikâyelerine ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz.
Örneğin bundan iki üç yıl önce neyi konuşuyorduk? Bir üniversite sahibinin, FETÖ soruşturması yüzünden tutuklandığını, sorgulandığını falan.
Bu konu ile ilgili fısıltı gazetelerinde yüzlerce habere rastladım. “Yahu adamı gördüm 10 dakika sonra adamın tutuklanıp Türkiye iade edildiğini” söyleyen ve bu konuda yemin edecek kadar kendinden geçen insanlar var bu ülkede.
Daha birkaç ay önce büyük paralar harcayarak yaptıkları yurt yatırımını virane gibi gösteren insanlarımız vardı. Devletin en tepesindekiler tarafından üstelik yaratılmıştı bu durum.
“Sabaha kadar say” derlerse sabaha kadar sayabileceğim onca örnek var dağarcığımızda. Ama şimdi bunları burada tek tek yazmaya gerek yok, zaten bu köşeyi düzenli takip edenler bunların neler ve kimler olduğunu çok iyi biliyor.
Diyalog TV ve Merit Grubu’na yönelik sistematik bir saldırı başlatıldı. Hani “Ayağımızın tökezlemesini fırsat bilip bundan istifa etmeye çalışanlar yalan yanlış haberler ile saldırıya geçtiler” her zamanki üslupları ile.
Bu konuda “mağdur edebiyatı” falan yapmayacağım. Elbette bizden kaynaklı hatalar da olabilir ama bu hataların örtülmesinin bu ülkenin menfaatine olacağını bu toplumun bilmesi gerekir.
Bugün Diyalog TV, çok kısa sürede kaliteli ve ilkeli yayıncılığı ile bir numaraya boşuna oturmamıştır. Çalışanlarının özlük hakları başta olmak üzere maaşları ile basın sektöründe bir “denge unsuru” olarak ayaktadır. Birçok medya kuruluşu maaş konusunda Diyalog TV’nin bu konudaki politikasını izlemiştir. 
Merit Otelleri ise bu ülkenin en çok vergi veren, en çok istihdam yaratan ve ekonomiye direkt ve en direkt, en çok katkısı olan kuruluşlarıdır.
Binlerce çalışanının direkt ve en direkt ekonomiye katkısını bir düşünsenize. Benzincisi, marketi, ev sahibi, yerli ürün satanlardan tutun da listenin sonunu siz varın hesaplayın.
Ev kirasını peşin alan bir ev sahibi aldığı o peşinat ile ya arabasını yeniliyor ya başka bir ihtiyacını karşılıyordu düne kadar. Bugün sadece Alsancak bölgesinde 3 bin civarında Merit çalışanı bölgelerdeki evlerde kalmakta o bölgedeki marketlerden alış veriş yapmakta ve yaşamlarını sürdürmektedir. 
Belediyenin gelirlerinden tutun da o bölge insanın gelirinde inanılmaz bir katkısının olduğunu bir kez daha söylemekte fayda var. Ama sırf kişisel hırslar yüzünden şimdi yapılan bu saldırılar, sadece bindiğimiz dalı kesmekten öte gitmeyen davranışlardır.
Ve bu gruba karşı yapılan saldırılar, sadece bu grubun içindeki insanlara veya yönetenleri etkilemeyecek! Günün sonunda herkes bu saldırılardan sonra kendi payına düşeni alacaktır.
Bugün sessiz kalma “sinde geçsin” deme zamanı değildir. Bugün sahip çıkma zamanıdır. Unutmayın ki sahip çıktığınız şey ne Diyalog TV’dir ne de Merit Grubudur. Sahip çıktığınız şey kendi geleceğinizdir. 

Şeftali kebap
Türkiye’deki bir haber kanalında şeftali kebabı diye sunulan hamburger tarzı şeyden sonra memleket kalktı oturdu adeta. Öyle ki konu Meclise bile taşındı. 
KKTC tarihinde ilk kez Kültür Bakanlığı açıklaması olarak Şeftali Kebabı ile ilgili devlet açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu konuda ki duyarlılığı anlamakla beraber bu konuda ses çıkarılması hatta Kıbrıs kültürünün Türkiye’de yeterince tanıtılmamasından kaynaklandığı gerçeğini de kabul etmemiz gerekiyor. 
Neyse bu akşam saat 20.00’yi gösterdiğinde Diyalog TV ekranlarında son günlerin tartışma konusu haline gelen Şeftali Kebabını ele alacağız. 
Hasan Sefaoğlu (Galatasaraylı Hasan) bize Kıbrıs uslu Şeftali Kebabının nasıl yapılacağını tek tek anlatacak. Bekleriz… 


MESAJLAR
Günay ÇERKEZ: Valla hesap sizin işiniz, uyarınız için çok teşekkür ediyoruz. Ama sağlıklı bilgi verebilmek için sağlıklı veri olması gerekiyor. Bu konuda bence bir şeyler yapılması gerekiyor. 

Mustafa BATURALP: Valla yapılan araştırmalar yükseköğretimin KKTC’ye katkısı 850 milyon Dolar diyor. Eğer bizim görmediğimiz veya uzmanların görmediği bir hesap varsa bizi bilgilendirin lütfen. 

Ödül MUHTAROĞLU: Soru basit, yükseköğretimin KKTC’ye katkısı 850 milyon Dolar ise ve KKTC bütçesi de yaklaşık 1 milyar Dolar ise diğer kaynaklar çok mu eksik kalıyor bütçe içerisinde? 

Ziya ÖZTÜRKLER: Sizin döneminiz ile birlikte ilk kez verilerin toplanmaya başladığı yükseköğretimde artık bazı bilgilerin yenilenmesi ve bu konuda yapılmış araştırmaların da kamuoyunun önüne sunulması gerekiyor. 

Erdal ÖZCENK: DAÜ’de senato karar alıyor Başbakanı suçluyor ama bunu basın ile paylaşmıyor, öte yandan senato ekonomik olarak bir taslak hazırlıyor ama bunu da sizinle paylaşmıyor. Neler oluyor? 

Cemal ÖZYİĞİT: Yeni imajınızı çok beğendik ama sanırsam o gözlükleri de bu yeni imaja göre yenilemek gerekiyor. Ben yeni imajı fena halde tuttum, bilginiz olsun. 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Geçen gün meclis gündemine getirdiğiniz AKSA konusu gerçekten olay oldu. Madem sözleşmede salgın hastalık maddesi var bu neden uygulanmadı? 

 Nazım ÇAVUŞOĞLU: Kültür Bakanlığı olarak ilk kez belki de bir açıklama yaparak Kıbrıs Şeftalisine sahip çıktınız. Ah bir de bunun tanıtımlarını başarılı bir şekilde yapabilsek. 

Zeki ÇELER: Pek çok kişi şeftali konusunu meclise getirmenize tepki gösterdi ama ülkedeki gündemin meclise taşınması adına bence yaptığınız doğruydu. Bir de bu konunun arkasını doldurabilsek keşke. 

Murat TİBUK: Karantina süresinin sonlarına gelmişsiniz ve çok yakında artık çok daha görünür olmak için tüm hazırlıklarınızı yapıyormuşsunuz. Yeni nesil göreve hazır anlaşılan. 

Zorlu TÖRE: Türkiye’nin desteği olmadan bu sürecin aşılamayacağı yönündeki tespitlerinize aynen katılıyoruz. Ama neden bu konuda Türkiye bu kadar isteksiz, bunu da konuşsak ya. 

Ahmet BENLİ: Bu yıl Gönyeli’de çiçekler otların içinde bakımsız bir şekilde kaldı. Ve üzgünüz ki çevre düzenlemesinde Ali Karavezirler başkan sizi solladı, bilginiz olsun. 

Güven BENGİHAN: Kamudaki üyelerinizin maske, eldiven, ateş ölçer gibi malzemelerinin eksik olduğundan bahsetmişsiniz. İyi de sendika olarak siz üyelerinizi düşünün ve bu eksikleri siz tamamlayın, olmaz mı? 

Salahi ŞAHİNER: Yeni imajınız ile Türkiye’deki dizilerde pek ala iyi bir rol teklifi alabilirsiniz diye düşünüyoruz. Şahsen ben Çukur’da bu yeni imajla çok iş yapacağınızı düşünüyorum.  

YORUM EKLE

banner471

banner473