banner564

Bir fotoğrafın anlattıkları

Başbakan Yardımcısı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından dün bir fotoğraf paylaştı. Girne’de bir grup partili ile buluşan Özersay’ın paylaştığı fotoğrafı sizler için analiz etmek istedik.
“Halkın içinde olmaya devam edeceğiz” diyen Kudret Özersay’ın karşısındaki kitle.  
1-    Bu arkadaş anlaşılan Özersay’ın açıklamalarından oldukça sıkılmış ve kendisini sosyal medyaya atmış. Özersay konuşurken arkadaş facebook’ta.
2-    Bu arkadaş ise derin bir düşünce içerisinde. Özersay konuşurken onun aklı, hükümette olan partisinin yaptığı zam bombardımanından sonra ekonomik olarak düştüğü durumu özetliyor. 
3-    Bu arkadaş ise telefonuna indirdiği Candy Crush Soda oyununda yeni bir bölüme geçmenin heyecanını yaşıyor adeta. 
4-     Bu arkadaşın belli ki uykusu gelmiş. Ufaktan ufaktan dalmış. Anlaşılan Özersay’ın anlattıkları ona masal gibi gelmiş.
5-    Bu arkadaşta oturduğu yerden düşünceli düşünceli genel başkanını dinliyor. Özersay’ın bir yıl önce söyledikleri ile bugün söyledikleri arasındaki fark, bu arkadaşımızın yüzüne yansımış adeta. 
6-    Alın size derin derin düşünen bir arkadaş daha. Bakırköy’deki “düşünen adam heykeli” ile aynı pozu vermiş bu arkadaşımız da. 
7-    Bu arkadaşımız konuşulanları dinlemek yerine can sıkıntısından fotoğraf çekmenin peşinde. Çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşıp beğeni almanın hesabını yapıyor belli ki.
8-    Bu hanımefendi de cep telefonunun için girecek kadar elindeki telefona odaklanmış. Yanındaki hemcinsi endişeli gözler ile konuşmacıyı dinlerken o tüm dikkatini cep telefonuna vermiş. 
9-    Bu arkadaş da düşünenlerden, sanki de neden buradayım der gibi bir ruh hali var. 

Kudret Özersay’ın paylaştığı fotoğrafta görünen kişi sayısı, kendi ve vekil arkadaşları dahil 45 kişi. Fotoğrafta görünen 45 kişiden 10 tanesi elini çenesine veya yanağına koymuş ve umutsuz bir şekilde Özersay’ın anlattıklarını dinlemekte.
Yine fotoğrafta yer alan 45 kişiden 8 tanesi, Özersay’ı dinlemek yerine, ellerindeki cep telefonu ile Facebook’ta takılmayı tercih etmiş gözükmekte. 
Yemekli bir mekanda masaların karşı kısımların boş olması da tabi ayrı bir konu. “Halkın içinde olmaya devam edeceğiz” diyen Kudret Özersay’ın halkın içine girmesi son derece güzel bir düşünce. Ancak zaman zaman halkın sesine de kulak verirse, daha faydalı işler yapacağından da zerre kadar şüphemiz yok. 

UBP’de durum vahim
UBP Genel başkanlığına seçilen Ersin Tatar’ın sevinci yarım kaldı. Zira şuan gırtlağına kadar borç batağında buldu UBP’yi. Tüm hesapların incelenmesi için talimat vermiş yeni genel başkan Tatar.
Ersin Bey 2009’da Maliye Bakanlığı’na oturduğunda da tablo pek farklı değildi. Maliye Bakanlığı gırtlağına kadar borç batağının içindeydi. Hatta hesapta olmayan, kaydı kuydu tutulmayan çekler ile her gün birisi kapısını çalmaktaydı.
Yani Tatar bu durumlara alışık. Bakalım ne gibi tedbir ve önlemler getirecek UBP’nin harcamalarına. Bu arada UBP Genel Başkanı’nın kullanımında olan arabanında satılacağı söyleniyor. 
Mevcut harcamaları kısarak, sadece devletten gelen vekil desteği maaşı ile 3 yıl hiçbir harcama yapmazsa bu borcu kapatabilir Ersin Tatar. Tabii arada seçim falan olmazsa. 

MESAJLAR

İsmail ARTER: Gülseren göleti yine flamingolarla görsel bir şölene imza atıyor. Ancak göletin etrafının düzenlenmesi bir türlü gerçekleşmiyor. Bu konuda bir adım atacak mısınız? 

Ertan BİRİNCİ: Web TV’ler için yasa çıkarılması önerisini aynen destekliyoruz. YYK’nın çağa ayak uydurup bu TV’leri de denetlemesi şart. Bu arada üniversite inşaatında da sona doğru gelinmiş. 

Ferdi Sabit SOYER: Dünkü köşe yazınızda vefadan bolca bahsettiniz. Ah o vefasızlığı gösterenlerin sosyal medya hesaplarına bir baksanız neler neler göreceksiniz. Şiir yazanlar mı istersiniz, fotoğraflar paylaşanlar mı istersiniz. 

Ersin TATAR: Sevinciniz kursağınızda kalmış diyorlar. Partinin tüm hesaplarını incelemeye almışsınız. Neyse siz bu durumlara zaten alışıksınız. Gemiyi yüzdüreceğinize inancımız tamdır. 

Harper ORHON: Güzel kızınız nazara gelmiş ve at üstünden düşüp ciddi şekilde sakatlanmış. Kardeşimize acil şifalar diliyoruz, umarız biran önce yeniden eski sağlına kavuşur kardeşimiz. 

Mustafa AKINCI: Liyakat usulüne göre atama yapacağım dediniz geçmişte. Bakalım önünüzde bekleyen bir iki atama dosyasını bu çerçevede mi imzalayacaksınız yoksa rozetlerine bakıp mı? Takipteyiz. 

Ümit KARAGÖZLÜ: Yusuf Önderol’un yeri için adınız geçmeye başladı. Hatta bu konuda savcılıktan görüş bile istendi. Bakalım bu atama gerçekleşecek mi? Biraz daha sabredin üç beş güne kalmaz öğreniriz. 

Erhan ARIKLI: Lefkoşa ilçe kongresinde kıran kırana bir yarış yaşandı diye duyduk. İki aday arasındaki yarış oldukça çekişmeli geçmiş ve Bertan Zaroğlu’nun desteklediği aday yarışı kazanmış. 

Osman TABAK: Geçen hafta küçük bir kaza geçirip yürekleri ağza getirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız önemli bir şeyiniz yoktur. Aman ne olur trafikte daha dikkatli olun bundan böyle. 

İbrahim BENTER: Vakıflar İdaresi’nin temizlik ihalesi ile ilgili kulağımıza bir şeyler geldi, konuyu incelemeye aldık. İhaleyi geçen yıl kazanan ve bu yılda en düşük fiyatı veren firmaya değil, daha pahalı veren firmaya vermişsiniz. 

Kudret ÖZERSAY: Halktan kopmamak çok güzel, bizde halktan kopmuyoruz, hemen her gün bir yerde halkı dinliyoruz. Yalnız halk sizi dinlerken bir sıkıntı var gibi duruyor sosyal medyaya koyduğunuz fotoğrafta. 

Tufan ERHÜRMAN: Şu bakanlar kurulu sonrası açıklama yapılması, Cuma günleri basın ile buluşma falan derken artık hiçbir şey yapılmaması gerçekten pek hoş bir durum değil. En azından yazılı olsa bir açıklama yapılsa. 

İlker İPEKDAL: Eczacıların, ne ‘’can’’ güvenliği kaldı ne de ‘’don’’ güvenliği diye yazdığınız yazıdan sonra gözler Eczacılar Birliğine çevrildi. Bakalım  onlar bu işe ne diyecekler? 

Mehmet HARMANCI: Cadılar bayramı sonrası sokakları temizleyen belediye işçilerine teşekkür ederken mekân sahiplerine de sitemlerinizi sosyal medyadan iletmişsiniz. 

Mehmet BİCEN: Memlekette patates kalmadı. Türkiye’den gelen patateste hastalıklı çıktı. Ne olacak bu işin sonu? Ülkedeki pazarlarda bile patates yok artık.

YORUM EKLE

banner608

banner473