banner564

Bir garip mesaj

Ülkemizin iş insanlarının oluşturduğu Kıbrıs Türk Ticaret Odası bir mesaj yayınladı. Mesajda aynen şöyle denildi;
“KTTO Yönetim Kurulu ihtiyaç duyulan ve duyulacak olan tıbbi cihaz alımı için 1 milyon TL katkı koyarak kampanya başlatmıştır. İş dünyamızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Kampanyadan elde edilecek kaynaklar parasal olarak herhangi birine teslim edilmeyecektir. Odamız tarafından ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlar özellikle solunum cihazları alınıp cihaz olarak teslim edilecektir.”
İlk baktığınızda iş insanlarının bu zor günlerde elini taşın altına koyması, toplumsal duyarlılık adına son derece güzel ve önemli. Ama açıklama içindeki şu cümlenin anlamı ne? 
“Kampanyadan elde edilecek kaynaklar parasal olarak herhangi birine teslim edilmeyecektir. Odamız tarafından ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlar özellikle solunum cihazları alınıp cihaz olarak teslim edilecektir.”
Yani bu cümlenin manası benim anladığım şu; “Biz parayı toplayacağız ama size güvenmediğimiz için bu para ile ihtiyaç duyulan cihazı alıp size vereceğiz.”
Yanlışsam lütfen düzeltsinler ama bu ifade biraz çirkin biraz özgüvenden eksik bir açıklama değil mi? Veya şöyle de bir anlam çıkarabiliriz “Siz ihale falan derken bu işi epey pahalıya mal edebilirsiniz arada avanta yiyenler de olabilir, o yüzden biz direkt firmadan alıp size vereceğiz.”
Malum benzer bir konu dün gündeme gelmiş, solunum cihazları ile ilgili tartışmalar belki de KTTO Yönetim Kurulu’nun böyle bir karar almasına neden olmuş olabilir. 

Meclis toplanıyor
Cumhuriyet Meclisi bugün olağanüstü gündem ile toplanacak ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini görüşecek. Tabi ki tüm dünyada gündem olan Coronavirüsü ve alınan önlemler de mecliste gündeme gelecek.
Vekillerimiz kendilerine ayrılan sandalyelerde 1 metre mesafeden çok daha yakın bir şekilde yan yana gelecekler. Hükümet karar almıştı, 10 kişiden fazla grupların birlikte gezmesi veya bir toplantı organize etmesi yasak.
Ama 50 kişilik milletvekili bugün aynı çatı altında ve dar bir alanda yan yana gelecekler. Üstelik bazı vekiller bundan 10-15 gün önce Avrupa Parlamentosu’nda ki toplantılara katılmıştı. 
Böylesine kritik bir günde bakalım Meclis’te ne gibi bir manzara ile karşı karşıya kalacağız. Bu arada meclisin bugün yapacağı görüşmede alacağı kararlar da bir o kadar önemli olacak. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeni tarihinin belli olması bekleniyor.
Yapılacak düzenleme ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görev süresi 6 aylığına uzatılacak. Akıncı’nın yerine birinin vekâlet etmesini şu aşamada mümkün gözükmüyor. Bu sebeple de Akıncı’ya 6 aylık bir uzatma önerilecek Meclis tarafından. 
  
Öneri 
Sevgili #KIB-TEK biz size zor zamanınızda bulunup toplumsal dayanışma adına jeneratör almıştık, böyle şeyler söylenmez ama 1-2 ay da sizler toplumsal dayanışma adına bizlere ucuzundan elektrik verseniz olmaz mı?
● Sevgili #Telsim #Vodafone #KKTCell ve #Digiturk, senelerdir ensemizde andrez oynarsınız, borçların faizini almama gibi sahte bir bağış yapacağınıza iki ay yurt içine ve ana pakete en azından hiç ücret almasanız olmaz mı? 
Topluma faydalı olmak istiyorsanız toplumsal duyarlılığınızı artırınız, bu zor dönemde bir el de siz uzatınız. 
Muslu Akgüney

MESAJLAR

Ersin TATAR: Anlaşılan bu yoğun tempo yüzünden sizin de vücut direnciniz düşmüş ve grip olmuşsunuz. Aman dikkatli olun ve bol bol C vitamini almaya bakın, geçmiş olsun. 

Kudret ÖZERSAY: Yurt dışında kalanların ülkeye getirilmesi adına son günlerde hayli yoğun bir telefon trafiği yaşıyormuşsunuz. Gelen geldi, gelmeyenlerin yerlerinde kalması en doğrusu olacak gibi. 

Tolga ATAKAN: Dün sosyal medyada yalan yanlış yazanlara hem açıklama yapmak zorunda kaldınız hem de dayanamayıp bazılarına da fırçayı attınız. Ee sabır da bir yere kadar değil mi? 

Hasan SUNGUR: Hükümete önerilerinizi sunmak için bugün Başbakan sizi davet etmiş. Bakalım o toplantıdan sonra gündeme getirdiğiniz ekonomik tedbirler hayata geçecek mi? 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Esnaf kredilerine 3 ay boyunca erteleme getirmişsiniz. Daha bankalar bile böyle bir yola giremezken siz elinizi çabuk tutmuşsunuz ve kredileri 3 ay ertelemişsiniz. 

Dr. Ali PİLLİ: Son günlerde tansiyon zaten hep tavandı ve dün artık baş ağrıları çekilmez bir hale gelince soluğu hastanede almışsınız. Çok geçmiş olsun diyoruz, herkes için zor bir süreçten geçiyoruz. 

Mehmet ÖZÇELİK: Sosyal medyada yayınlananların herhangi bir cezası maalesef ülkemizde yok. O yüzden çok kasmayın ağzınıza geleni sosyal medyadan söyleyebilirsiniz. 

Ömer ŞAN: Mapfree Sigorta olarak yanan devlet hastanesinin yenilenmesi konusundaki çalışmalara hız kesmeden devam ediyormuşsunuz. Sıra yoğun bakım bölümüne gelmiş. 

Oğuz KÖSE: Dün yaptığınız paylaşımla anladık ki bir kez daha hemşirelerimizin hakkı yeniyor göz göre. Bu vesile ile tüm hemşirelerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. 

Cemal ÖZYİGİT: Toplumsal seferberliğe katkı olsun diye TDP olarak virüs salgınının olası hasarlarında kullanılmak üzere Tabipler Birliği ve Lefkoşa Türk Belediyesi ile işbirliği yaparak 100 bin TL'lik sağlık ve gıda yardımı yapmaya karar vermişsiniz. 

Ayşegül ZAİM: Herkesin evde olduğu şu günlerde hem toplumun moralini artırmak hem de evde canı sıkılanlara bir neşe olmak üzere dün evden canlı performans sergilemişsin. Sayenizde kulaklarımızın pası gitti. 

Erçin ÇOBAN: Toplumsal seferberliğe katkı olsun diye paylaşım mutfağına hindi eti ve yumurta göndermişsiniz. Sizin gibi iş adamların katkıları bu süreçte son derece önemli, tebrik ediyoruz. 

Gürsel UZUN: İnşaat sektöründen siz de medya sektörüne uzanmaya karar vermişsiniz ve internette yayın yapacak “habirehaber” siteniz yayına girmiş. Hayırlı ve uğurlu olsun.  

YORUM EKLE

banner608

banner473