banner564

Bir tabak “Makarna bulli" yazısı 

Kıbrıs’ın milli yemeklerin başında gelir “Makarna bulli.” Ve Ada’nın her iki kesiminde de pek güzel yapılır. Ama bazı mekânlar da gerçekten hakkını verir bu milli yemeğimizin.
Hellim, kuru nane ve çam fıstığı üçlemesine çıtır tavuklar da eklenince bayıla bayıla yiyeceğiniz nefis bir makarnadır “Makarna bulli.”
Dediğim gibi herkes yapar ama herkes hakkını maalesef tam veremez. Girne’de Beylerbeyi yolu üzerinde çok güzel bir mekân var. Bu mekânda gerçek bir makarna bulli yeme imkânınız var. 
Mekânın işletmecisinin babası siyasetin göbeğinde olan isimlerden bir tanesi. Girne’nin hatta ülkenin en büyük emlakçılarından. Mal-mülk konularında uzman. Ve bu uzmanlığı sayesinde devletin kasasından milyonların götürüldüğünü iddia ediyor yıllardır. “”Her dönemin adamı” derler ya o tiplerden işte.
Aslında yılların UBP’lisi ama sonradan HP’li oluverdi. Maraş Konusu gündeme geldiğinde yine bu “uzman” görevlendirildi. Bu iş karşılığında ne kadar aldı bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenip size bilgi vereceğim buradan.
Neyse bu mekânda bir iki ay kadar evvel bu “uzman” arkadaş ile bir “gazeteci” buluştu. UBP-HP hükümetinin kuruluşunda yaşananlar, sonrasında yapılan planlar teker teker yıllarını gazeteciliğe adamış bir ağabeyimize bir güzel anlatıldı ve günü ve zamanı geldiğinde Başbakan Ersin Tatar’a karşı bu anlatılanların yazılması istenildi.
O gazeteci bu yazılar karşısında ne aldı bilmem ama bir tabak makarna bulliyi gözümün önünde götürdüğüne bizzat şahit oldum. Ve dün bir baktık ki Başbakan Ersin Tatar ile ilgili öyle şeyler yazdı ki aklıma hemen o “uzman” arkadaşla makarna bulli yer iken yaptığı söyleşi geldi.
Bir tabak makarna bulli için Ersin Tatar’a ağza alınmayacak hareketleri sıraladı köşesinde. Oysa bu gazeteci Ersin Tatar’ı benden çok daha eski tanırdı. Ailecek tanışırlardı. Ersin Tatar hakkında bir yıl önce yazdığı “KKTC’nin en büyük partisinin temizlenmeye ihtiyacı var” başlıklı yazısı, Ersin Tatar’ın kişisel web sayfasında hala yayında. 
Bu gazeteci bir yıl önce yazdığı yazıda, “Deneyimli, vizyon sahibi, ekonomik akıl, yurt dışı tecrübesi olan, politika hem iş dünyasında deneyime sahip, ülkeyi ekonomik krizden çıkaran adam” olarak Ersin Tatar’ı yazıyordu.
Bir yıl sonra yazdığı yazıda ise “Tatar kazık atar” diyor, “Ankara’dan para dilenen” diyor, diyor da diyor kısacası. Bir yıl önce ülkenin temizlenmesi için, ülkenin düzlüğe çıkması bir şans iken bugün büyük bir şanssızlık oluveriyor. Hem de ne uğruna; bir tabak makarna bulli uğruna. Yanında bol naneli ayran da var mıydı acaba? 

Ferdi Bey’den sonra bir ilk
Geçtiğimiz gün Diyalog TV’de sevgili dostum Aytuğ Türkkan’ın konuğu Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’du. Son günlerde izlediğim en güzel programlardan bir tanesini yaptı sevgili Aytuğ ile Hasan Sungur.
Samimi, verilere dayalı ve ne yapılması gerektiğini, geçmişte kimin neler yaptığını, hakkını vere vere anlattı Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur.
Sungur dedi ki “Emlak sektörüne bugüne kadar gelmiş geçmiş Başbakanlar arasında sadece Ferdi Sabit Soyer gereken önemi verdi. O dönemde de bazı İngilizlerin mülk satışlarından ötürü sıkıntıları var. Soyer’in emri ile bir komite kuruldu ve tek tek bu insanların sorunları bu komitelerde ele alınıp sorunları çözüme ulaştırıldı. Ferdi Bey’den sonra bir daha böyle bir komite kurulmadı.” 
Dün bu konuda önemli bir adım atıldı, Başbakan Ersin Tatar’ın talimatıyla Greatstone 2 sitesi için özel komite oluşturuldu. Başbakan Tatar’ın talimatıyla kurulan özel komite, mahkeme emriyle açık artırmada satılan Lapta’daki Greatstone 2 sitesiyle ilgili araştırma yapacak.
Ve komite raporuna göre de gerekli adımlar atılacak. İşte olması gereken bu. Zira bu konu yüzünden tüm ülkedeki mülkler, müteahhitler ve emlakçılar zan altında. Bu sıkıntının adil bir şekilde mutlaka giderilmesi gerekiyor. 

MESAJLAR

Hasan SUNGUR: Sezar’ın hakkı Sezar’a demişler. Geçen gün ki programda eski Başbakanlardan Ferdi Beyi öve öve bitiremediniz. Neyse ki Ersin Bey de uyarılarınızı dikkate almış ki komite kuruldu. 

Ferdi Sabit SOYER: Sizin döneminizde gerçekten hem mağdur olan yabancıların mülk sorunları hem de tapuda yıllarca güvenlik soruşturması bekleyenlerin dosyaları bir bir çözülmüştü o dönemde. 

Ersin TATAR: Greatstone 2 sitesi için özel komite oluşturulması adımı son derece isabetli olmuş. Zira bu konuda sadece bir iki kişi değil tüm ülke yara alıyordu, umarız en doğru sonuç bulunur. 

Bülent YÜKSEKBAŞ: Komite kurulması son derece yerinde oldu. Çünkü konunun iç yüzünü bilmeyenler sizi bu konuda sorumlu ilan ediyorlardı. Umarız en akılcı çözüm bir an önce bulunur ve herkes mutlu olur. 

Ejdan SADRAZAM: Milli Arşiv ve Araştırma Dairesinin Girne’deki merkezine yeni ve çağdaş bir yapı oluşturmak için dünyanın önde gelen yapılarını incelemeye almışsınız. Milli arşivin dijital olarak saklanması için çalışmalar da başlamış.

Melis GÜLCAN: Çok ama çok geçmiş olsun. Büyük bir operasyon geçirdiğinizi üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşur ve ülkeye geri dönersiniz. 

 Fırat ATASER: Omzunuzdan ameliyat olmak üzere hastaneye yattığınızı üzülerek öğrendik. Umarız bir an önce sizin de tedaviniz tamamlanır ve yeniden iş başı yaparsınız. Çok geçmiş olsun. 
Ercan TURHAN: Londra’da eğitim gören oğlunuz, ülke tanıtımı için manken olmayı kabul etmiş ve katalog çekimlerinde üstün bir başarı göstermiş. Eh babasının oğlu diyelim, boy pos da yerinde olunca. 

Hasan UZUN: Girne’nin batısı için Ersin Bey’in sizi özel olarak görevlendirdiği ve seçimler öncesi bu konuda size ne kadar güvendiğini söylediği doğru mu? Eğer öyleyse göreviniz mühim. 

Ferhat ATİK: Şu meşhur fotoğraftaki beşinci kişiyi biz bulamadık. Bu konuda açıklama yapmak için bir müddet bekleyecek misiniz yoksa bu konuda bir bilgilendirme daha yapacak mısınız? 

Soner KARASALİH: Dün Lefkoşa Belediye ekiplerinin imha ettiği pastırmaların size ait olduğu yönde haberler geliyor. Gerçekten bu pastırmaları siz mi hazırladınız? Eğer öyleyse bize niye bu pastırmalardan hiç ikram etmediniz? 

Ayşe ÖZTABAY: Son birkaç gündür gözünüz sürekli olarak gökyüzündeymiş. Fena halde kafayı uzaylılara takmışsınız. Belki de kısmetiniz uzaydan gelir, ne malum. 

Mesut GENÇ: Yani Trabzonspor bu oyunu ile bir üst tura çıkmayı hak etti mi? Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Neyse bir üst tur için sizi tebrik ediyoruz. Finalde görüşmek üzere.  

YORUM EKLE

banner471

banner473