banner564

Bir ‘Tikcik’ be Hasan!

Avukat Hasan Yücelen UBP’den Lefkoşa Milletvekili aday adayı olmak için geçtiğimiz günlerde başvurusunu yaptı. Hasan, çok uzun zamandır partinin içinde aktif olarak görev alıyordu, bu noktada adaylığı açıkçası sürpriz olmadı. 
Ancak Hasan Yücelen’in aday olduktan hemen sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, birçok kişi gibi benim de dikkatimi çekti. Ne diyordu bizim Hasan;
“Konuşmak zorundayız seçilme korkusunu bir kenara bırakarak, Sayın Turgay Avcı ve Sayın Erdoğan Şanlıdağ'ın adaylığı olmadı! Demokrasi evet, ama bu iki kişi için hayır! Aday adaylığına cesaret edebilmek bile ayıp oldu, yakışmadı! Lütfen başvuru dilekçelerinizi geri alın ve bu işten vazgeçin çünkü o siyasi leke unutulacak gibi değil!”
Sevgili Hasan, ne lekeler var da sen sadece Turgay Avcı ile Erdoğan Şanlıdağ’a mı takılı kaldın?
Hasan’ım, bu parti kendi genel başkanını (İrsen Küçük) sandığa gömmedi mi? Gömenlerden bugün aday olan yok mu?
Hasan’ım bu parti kendi aday gösterdiği Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu sandıkta bırakmadı mı? Eroğlu’nu sandıkta bırakanlar bugün aday değil mi?
Hasan’ım bu partiyi 2013’te karpuz gibi ikiye bölenler yine aday değil mi? 2013 seçimlerinde UBP’nin canına okumadılar mı?
Hasan’ım, bu partinin yarısı bir tarafa giderken geride kalanlar, gidenlerin ardından göbek atıp oynamadı mı? Gidenler kadar, kalanlar da suçlu değil miydi?
Hasan’ım, partinin kovduğu adama, senin de aday olduğun bu seçim döneminde, seçim kampanyası teslim edildi mi? Edilmedi mi? 
Hasan’ım Şen Bacanaklar Limited yıllardır bu partide ikinci bir kişiyi barındırdı mı? Barındırmadı mı?
Bunları da konuşursan Hasan’ın benden sana bir tikçik var. Yok, sadece iki kişi üzerinden konuşmaya devam edersen Hasan’ım budama makası senin içinde geçerli olacak. Gözlerinden öper, başarılar dilerim kardeşim. 

Kale arkası boş 
Herkes gibi benim de içim yandı, nasıl yanmasın ki, genç yaşta bu ülke bir spor adamını, bir siyasetçiyi, sosyal bir insanını kaybetti.
Yalova’dan okumak için 22 yıl evvel geldiğim bu topraklarda tanıdım Tahsin ağabeyi. Uzun uğraşlar sonrası Türkiye’deki Yalovaspor ile Tahsin ağabeyin başkanlığını yaptığı Yalovaspor’u kardeş yaptık. 
Türkiye’deki Yalovaspor tesislerinin kapısını açtı, kampa giderken kendi otobüslerini verdi. Ama daha da önemlisi Tahsin Mertekçi, tüm Yalova’nın kalbini kazandı. Bir sürü dost, arkadaş edindi bu süreçte. 
Son olarak geçen hafta maçta buluştuk, ben tribünlerde o ise her zamanki gibi gene kale arasında, yani uğurlu yerinde. Telefonda konuştuk, mesajlaştık, dertleştik…
Çok zamansız oldu bu gidiş, çok ama çok acı, üzüntü tarif edilemez. Şimdi aklıma ne geliyor dostlar biliyor musunuz? Bu hafta maça gidince kale arkasına nasıl bakacağız? 
Sizi bilmem ama ben Tahsin ağabeyin yerine oturacağım, kale arkasına. 

Not edin bir kenara
Gazimağusa UBP Milletvekili Dr. Erdal Özcenk, yeniden aday olmadı ve önümüzdeki seçimlerde adı listelerde yer almayacak. Bu yazıyı not edin bir kenara. 
Dr. Özcenk sadece bir milletvekili değil, en az bir milletvekili getiren bir kişiydi UBP için Gazimağusa’da. Yani Sunat Atun, Ersan Saner, Dursun Oğuz, Ahmet Kaşif, Hakan Dinçyürek ve Dr. Erdal Özcenk ile UBP’nin Gazimağusa’daki vekil sayısı 6 idi. Erdal Özcenk’siz bir seçimde bakalım UBP Gazimağusa’da kaç vekil çıkaracak? 

MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Adaylık konusunda kesin kararınızı bu hafta açıklayacakmışsınız. Ancak yakın dostlardan gelen bazı öneriler kafanızı hayli karıştırmış. Hakkınızda hayırlısı. 
Serdar DENKTAŞ: Komitelerde bekleyen yasaların geçmesi adına Berova’nın istifasını bekletmekle adamlık yaptınız. Oysa çoktandır herkes kedini düşünüyordu, umarız örnek olur. 
Kutlu EVREN: Dört gözle seçim yasaklarının başlamasını bekliyormuşsunuz. Zira üzerinizdeki yoğunluk ancak seçim yasakları başlayınca bitecek gibi. 
Önder SENNAROĞLU: Hafta sonu Girne’de bazı önemli isimler ile kahvaltı yaparken görülmüş. Hele de masada öyle isimler varmış ki görenler şaşıp kalmış. 
Dr. Özdemir BEROVA: İstifayı verir vermez soluğu İstanbul’da almışsınız. Birkaç günlüğüne memleketten uzak kalmak ve kafayı dinlemek iyi geldi mi? 
Tolga ATAKAN: Aday adayı olacak isimlerin her biri için ön araştırma masası kurmuş ve tek tek adayları araştırmadan geçiriyormuşsunuz, aman bir hata olmasın diye. 
Sedat KILIÇ: İskele bölgesinden CTP’den aday adaylığınız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bölgede adınızın ilk sırada çıkacağından kimsenin şüphesi yok. 
Hasan UZUN: Seçimler için bir komite kurup ortak hareket etme kararı almışsınız. Komite ilk toplantısını geçtiğimiz hafta yapmış. Bakalım komitenin listesi nasıl olacak? 
Canan COMUNOĞLU: UBP’den kadın aday adayı olmak için başvuru yapmaya hazırlanıyormuşsunuz Lefkoşa’da. Hazır kota da dolmamış iken neden olmasın. 
Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Gelen tüm teklifleri geri çevirmiş ve bu dönem aday olmamaya karar vermişsiniz. Doktorum en iyisini elbet siz bilirsiniz ama bizce de doğru bir karar verdiniz. 
Dr. Sıla Usar İNCİRLİ: Başhekim de açıkladı, ilaç ve doktor sıkıntısı yok diye. Bence seçim dönemine kadar susun, yoksa kazandığınız seçimleri kendi kendinize kaybedeceksiniz. 
Ahmet BORUCU: UBP’den aday adayı olanlarla çektiğiniz fotoğraflar sosyal medyayı salladı. Bir gün içinde neredeyse tüm aday adayı olanlar sizinle olan fotoğraflarını koydular sosyal medyada. 
Ahmet HAVUTÇU: Avın ilk gününde gelenek bozulmamış ve Şirinevler tarafında 2 keklik bir traş ile büyük ava merhaba demişsiniz. 
Kemal Eşref OKTAR: Büyük avın ilk gününde yine boş geçmemiş ve tavşanı vurmuşsunuz. Bu arada bize tavşan yahnisi sözü vereli tam 3 yıl oldu, bilginize. 
Olgun AMCAOĞLU: Aday olmak yerine ava gitmeyi tercih ederek doğru bir karar verdiniz. Bu arada farkında mısınız koskoca Gönyeli’den tek bir aday bile yok! 
Erhan ARIKLI: Partinin tüzüğü için kurultaya gidiyormuşsunuz. Bu arada yakında bir parti ile birleşme durumu da varmış. Demek seçim öncesi işler iyi yolda. 

POLEMİX
 “Barış şartları yaratacak, Kıbrıs Helenizmini ve devletin işlevselliğini güvenceye alacak B planının ne olacağını görmemiz için siyasi güçlerle samimi bir istişare olmalı.”
Anastasiadis
YORUM EKLE

banner471

banner473