banner564

Biri tamam, diğeri devam

 Haftanın belki de bu haftaya kadar ligin en önemli maçı dün Girne’de oynandı. Kayıpsız lider Yenicami kazanarak rakibini devre dışı bırakmak istedi. Kaybederse puan farkı 6’ya inecekti. Bununla da kalmayıp en yakın rakibi Magosa Türk Gücü ile de puan farkı 2 olacaktı.

Ancak Yenicami tüm bu olasılıkların hiç birine yer vermeyerek rakibini deplasmanda mağlup ederek kayıpsız yoluna devam etmekte.
Doğan Türk Birliği için bu maç lige bedel bir maçtı. Kazanırsa puan farkı 6 olacaktı ve kendisi de potanın tam içinde olmasa da iddiasını devam ettirecekti. Kaybederse ligin artık onlar için bitmiş olacağını çok iyi biliyorlardı.
İşte bu düşüncelerle iki takımda maça çıktı. Doğan Türk Birliği maçın hemen başında biraz dikkatli olsalar öne geçmeleri hiçtendi. Ancak bunlardan yararlanamadılar.
Fakat rakibinin hızlı adamı J. Ebuka’nın deparlarında zor anlar yaşadılar. Rakibinin kazandığı kornerde adeta uyudular ve ön direkte her zaman yaptığını yapan Emin’in kafa golüne engel olamadılar.
Yenicami’nin biraz daha geride kalarak oynamasından sürekli atak yapma şansını buldular. Rakibinden de çok çok fazla pozisyonlar bulmalarına rağmen bunların hiç birini değerlendiremediler. 
Sürekli kenarlardan ortalarla gol aramaları da doğru değildi. Çünkü bu topların hepsini de rakip defans oyuncuları ile kaleci aldı. Kenarlardaki Aydın ve İ. Çıdamlı takımları adına neredeyse hiç bir olumlu hareket yapmadılar. Mutlak gol için 5 dakika içinde yaptığı 3 oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale etseler de istedikleri golü bulamadılar ve tamam dediler.
Yenicami iyi kadrosunu çok iyi kullanıyor. Kaptan Ünal’ın yokluğu onları maç içinde farklı değişikliklere yöneltti. Ünal’ın yerinde Farouk oynarken defansın sağında H. Sadıklar oynadı. Farouk iyi niyetine rağmen orada çok fazla top kaptırırken topu da iyi kullanamadı. H. Sadıklar da sağ tarafta açıklar vermeye başlamıştı. Yerinde bir değişiklikle bu iki oyuncu yer değiştirdiler.
Orta alandaki Zihni her geçen hafta çok daha iyi oynuyor. Onun orta alandaki dengeli oyunu takımının da daha güvenli oynamasını sağladı. M. Altın her zamanki gibi olumlu işler yaptı.  Defansta Emin, Erbay ve kaleci Ercan rakibine özellikle havadan hiç geçirt vermediler.
Rakibinin sürekli atak yapması ile geride bulduğu boşluklarda H. Sadıklar topları biraz daha olumlu kullansa maçı çoktan bitirebilirlerdi. J. Ebuka ve Keneth belki gol atamadılar ancak rakiplerinin ileriye daha fazla çıkmasını da engellediler.
Yenicami büyük bir engeli daha aşarak yoluna emin devam ediyor. 

YORUM EKLE

banner608

banner473