banner564

Biri yer biri bakar…

Eskiler ne güzel söylemiş “birisi yer birisi bakar kıyamet ondan kopar.” Hükümet elindeki imkânlar doğrultusunda bazı kararlar aldı ve toplumun bir kesimine 1500 lira gibi bir yardım yapacak. 
Kararın açıklanmasından sonra fırtınalar koptu, 1500 liradan mağdur olan kesimler başladı bağırmaya haklı olarak. Çünkü birçok işletme gibi onlar da işyerlerini kapatmıştı ama açıklanan listede adları yoktu.
Sevgili okurlar, gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Kimisi gerçekten bir ekmek bile bulamaz iken kimisi de sırf işyeri kapalı kaldı diye 1500 liranın peşine düşmüş durumda.
“At izi ile it izi” maalesef birbirine karışmış durumda. Şahsen iyi tanıdığım ve mali durumunu bildiğim bazı kişilerin sosyal medyadan 1500 lira alamadıkları için yaptıkları yayınları görünce kendi adıma utandım.
Öbür yandan turizm sektöründe veya ödenmeyecek sektörler içinde olup da gerçekten cebinde parası olmayan insanları da görüyorum ve üzülüyorum.
Adaletin terazisi maalesef düzgün tartmıyor ama bu ayrımı yasa ile nasıl yapacaksın. Parası olanla olmayanı nasıl ayıracaksın? Bunu becerebilmek de çok kolay değil.
Bir tarafım elindeki kıt imkânlarla vatandaşlarına yardım etmek isteyen Hükümet, diğer tarafta mağdur olan binlerce kişi. Gerçekten de zor günler bugünler.

Soylu gibi…
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini duyurdu önceki gece yarısına doğru. Doğrusu 30 yılı aşkın bir dostluğumuz var kendisi ile ve böyle bir kararı ben de beklemiyordum. Tüm gözler Saray’a çevrilmiş iken Saray’dan beklenen açıklama geldi ve Soylu’nun istifasının kabul edilmediği açıklandı. 
Bizde en son kim istifa etmişti hatırlayanınız var mı? Ben söyleyeyim; 2014 yılında Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, öğretmen atamaları ile ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulunamaması nedeniyle "Böyle sistemsizlik olmaz" diyerek bakanlık görevinden istifa ettiğini bir dilekçe ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a göndermişti.
Denktaş’ın onaylamadığı istifaya rağmen Arabacıoğlu görevine dönmemişti. 
O tarihten bugüne kadar ne olaylar ne skandallara şahit olduk bu memlekette ama kimse istifa edebilme erdemini gösteremedi. Ya bir önceki bakanı suçladı ya da sistemi ama koltuğu bırakma cesaretini gösteren olmadı.
Dün Soylu’nun istifasını duyunca kendi kendime dedim ki “Saray bu istifayı kabul etmez. Ama Soylu sadece bir konu için bu kararı alabiliyor iken bizim siyasilerimizin kaç tanesi bugüne kadar aynı onurlu davranışı gösterip istifa ederdi?” diye de kendime sormadan edemedim. 
Sahi kaç tanesi sizce istifa etmeliydi? 

Yerli üretim
Tüm dünya yeni bir düzen alırken herkes yerli üretime ağırlık verecek. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu son birkaç konuşmasında dile getirdi. 
Keza aynı ifadeleri Başbakan Ersin Tatar’ın da söylemesi umut verici. Dün sabah Diyalog TV’de dinlediğim eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer de Başbakan Tatar gibi düşündüğünü ve yerli üretimin bu süreçte mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Mademki bu konuda siyaset hem fikir o zaman bu yönde atılması gereken adımlar hızlı bir şekilde atılsın ve vatandaşın yerli üretimi tüketmesi için gerekli zemin oluşturulsun. 

Başbakan aradı
Dün yaptığımız eleştiriler üzerine Başbakan Ersin Tatar aradı ve kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Tatar’ın çalışma performansı ve halkı için almakta olduğu kararlara bir diyeceğimiz yok. 
Ama etrafındaki bazı kişilere dikkat etmesi gerektiğini kendisine artık söylemek zorundaydık. Çünkü gerçekten artık Tatar’a zarar vermeye başladılar. Bizden söylemesi…  

YORUM EKLE

banner471

banner474