banner564

Bol gollü beraberlik

 Zeki Çeler- Bertan Zaroğlu atışması bol göllü geçen ama berabere kalan derbi maçı gibi adeta. Sosyal medyadan birbirlerine göndermelerde bulunan Çeler ve Zaroğlu kendi taraftarlarının gözüne girmesini başardılar ama günün sonunda siyasetimiz ve vatandaş bu işten pek bir şey anlamadı.
Bakan Çeler’in tatile giderken, Ercan Havalimanı yerine Baf Havalimanını kullanması ile başlayan tartışmaya dahil olan Zaroğlu, Bakan Çeler’in Ercan’dan dönüş biletini almayı teklif etti. Zaroğlu gibi sosyal medyadan cevap veren Çeler “askerlik” hatırlatmasında bulundu. Bunun üzerine Zaroğlu’da “kuş” benzetmesi ile yanıt verdi.
Kısacası her iki isimde kendi taraftar gruplarına zevkli, akıl dolu esprilerle güzel bir tartışma ortamı yaşattılar. Bakalım sırada ne var? 

Yıkıldım, o kıyafet ne öyle Paris?
Ve günlerdir beklediğimiz an geldi ve hafta sonu dünya starı Paris Hilton direk uçuşla Ercan’a geldi. Ercan’da kalabalık bir basın ordusu ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından karşılanan Paris’in öğlen sıcağında geldiği KKTC’de, üzerinde kıyafeti görünce şok oldum, hatta yıkıldım.
Altında siyah keten pantolon, üstünde polar cinsi crop- swift tişört, içinde beyaz başka bir tişört, belinde göbeği gözükmesin diye bağlanmış başka bir tişört…. Hava 40 derece hatun üst üste giyinip gelmiş KKTC’ye.
Basın toplantısında meslektaşlarımız sordu, KKTC’ye gelmeden önce hiç merak edip baktı mı diye. Meğer ünlü star sosyal medyada küçük bir araştırma yapmış KKTC ile ilgili olarak. 

Paris mi? Ajda mı? 
Limak’ta dünya starı Paris Hilton, Merit Royal Hotel ve Merit Royal Premium Hotel ortak etkinliğinde Türkiye’nin süper starı Ajda Pekkan. İkisi de aynı gece. Zor bir tercih. İkisine de davetliyim. Tercihimi “milli” olandan yana kullandım, hiçte pişman olmadım.  
Birincisi: Paris, havasında değil gibiydi, heyecansızdı basın toplantısında. Oysa annesi yaşındaki Ajda, tek kelime ile yıllanmış şarap gibiydi. Sahnede coştukça coşturdu. 
İkincisi: 72 yaşındaki Ajda’nın giydiği kıyafete bakın, birde 37 yaşındaki Paris’in giydiği kıyafete.
Üçüncüsü: Paris bir saate yakın kaldı sahnede, oysa Ajda dopdolu iki saat geçirtti seyircilerine. 
Dördüncüsü: Sahnede Ajda’nın arkasında dev bir kadro vardı. Oysa Paris tek başına kaldı. 

Ada’nın Kuzeyinin Bakanı
Sağlık Bakanımız Filiz Besim, yıllardır aktif olarak hem siyasetin içinde hem de sağlık sektörünün. Bakan olduktan sonra kendi doğruları doğrultusunda Sağlık Politikalarına yön vermeye çalışıyor.
Geçenlerde ülkemizdeki devlet hastanelerinin Başhekimleri ile Gazimağusa’da bir toplantı gerçekleştirmiş ve bunu da sosyal medyadan duyurma ihtiyacı hissetmiş. 
Israrla diyor ki KKTC Sağlık Bakanı Filiz Besim; “Ada’nın Kuzeyi”. Anladık, KKTC demek size zor geliyor ama yarın vatandaşta, kamuoyu da hatta bizzat bende başlarsam Ada’nın Kuzeyinin Sağlık Bakanı demeye.
Nasıl olur, bir empati yapalım mı? 

MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Ne oldu o randevu işi, var mı bir gelişme, yoksa bir müddet daha mı beklemek zorunda kalacağız. Zira sokaktaki vatandaş o randevuya kilitlenmiş durumda. 

İlker KARABİNA: Dün yürüyüş yaptıktan sonra dinlendiğiniz ağacın üstünde yılan varmış. Fotoğraflarını çekmeyi başarmışsınız ağaçtaki yılanın. Bu arada sayenizde ilk kez görmüş olduk ağacın üstünde bir yılan, Ada’nın Kuzeyinde.  

Ercan İBRAHİMOĞLU: Hafta sonu düzenlenen tavla turnuvasında tüm rakiplerinizi yenerek kupanın sahibi olmuşsunuz. Önümüzdeki haftalarda daha büyük bir organizasyon için çalışmalar başlamış. 

Mustafa ÇALUDA: Dr. Fazıl Küçük Hareketi Başkanlığına yeniden seçilmenizden ötürü sizi tebrik ediyoruz. Genç arkadaşlarımızın bu tür faaliyetler içinde yer alması son derece önemli ve sevindirici. 

Kudret ÖZERSAY:  Direk uçuşla gelen ambulans uçağı paylaştınız ama Zeki Çeler’in Baf’tan gitmesini, Paris’in direk uçuşla gelmesini sosyal medyadan paylaşmadınız. Yoksa sosyal medya hesabınızın şifreleri mi çalındı? 

Anıl KAYA: Dün Girne sahillerinde görülmüşsünüz yine. Oysa sizin gibi Gazimağusa’nın bir evladı, bu yıl hiç girmez mi denize Gazimağuusa’da. Hayret valla. 

Ömer KÖSEOĞLU: Hafta sonu bir İstanbul turu yapıp yeniden memlekete gelmişsiniz. Gördüğünüz gibi İstanbul’u resmen Arap turistler işgal etmişler. 

Tolga ATAKAN: Geçenlerde Ercan’da yer hizmetleri veren tek firma konumunda kalan İstanbul Handling ile küçük bir kriz yaşamışsınız. Bu tekelleşmenin de tedbirini almakta fayda var ilerisi için. 

Şahap AŞIKOĞLU: Parti gazeteciliği yaparlar ama bunu kabul etmezler, dışardan danışmanlık işi yaparlar sermaye şirketlerine sonra da biz solcuyuz der o arkadaşlar. Ya…

Filiz BESİM: Ada’nın Kuzeyinin Sağlık Bakanı olarak Ada’nın kuzeyindeki devlet hastanelerine hemşire alımı için start vermişsiniz. Bir nebze olsun hemşire arkadaşlar rahatlayacak bu kararla Ada’nın Kuzeyinde. 

Metin BIÇKICIOĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün telefonunuz biran olsun susmamış. Arayan arayana. Ha bir ay daha erken olsaydı kurultayınız, kapınıza çiçekle bile geleceklerdi. 

Zeki ÇELER: Yeniden memlekete hoş geldiniz. Gerçi gelir gelmez soluğu bir otelde aldınız ama olsun. Asıl önemli gün bugün. Bakalım Asgari ücret konusuna bugün nasıl bir adım atacaksınız. 

İsmet ESENYEL: Dünya Turizm Eğitimi ve Konaklama Birliği elçisi olarak atanmanızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz. Umarız bu alandaki bilgi ve tecrübenizi daha farklı alanlarda da paylaşma imkânı bulursunuz. 

Söğüde BAYUR: Çok sevdiğiniz Seda Sayan ile bu hafta sonu sahne aldığı mekânda buluşmuşsunuz ve konser sırasında sahneye çıkıp kendisine eşlik etmişsiniz. 

Timuçin YILDIRIM: Ve büyük gün geldi de çattı işte. 365 gün boyunca vatan artık size emanet. Zaten hep söylediğiniz gibi, “Vatan sana canım feda…”


POLEMİX
“Uyarıyorum; Kıbrıs konusunda yeni ve hassas bir döneme daha girilirken hükümet edenler üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı, halkımızın moralini bozacak, Devleti’ne, ülkesine inancını azaltacak sorumsuzluklardan kaçınmalıdır. Ya da hükümet bir an önce istifa etmelidir.”
UBP Milletvekili Ersin Tatar 

YORUM EKLE

banner608

banner473