banner564

Bu atamalara dikkat

 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinde Müsteşarlık görevinde bulunan Ali Murat Başçeri, şimdi büyükelçi olarak tekrar KKTC'ye geliyor.
Meslek hayatının önemli noktalarından bir tanesi olmuştu KKTC Müsteşarlık görevi. Bu görevden kısa bir süre sonra Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcılığına atanmış ve 2015 yılından bu yana bu bölge ile ilgili çalışmaların içeresindeydi yeni atanan Büyükelçimiz.
Yeni Büyükelçi Ali Murat Başçeri aynı zamanda müzakere heyetlerinde de yer almış ve Kıbrıs Konusunda iyi bir donanım ve birikime de sahipti. Zaten Büyükelçiler Kararnamesi açıklanmadan önce kulislerde iki isim konuşuluyordu;
Birincisi, Kıbrıs Dairesi’nden Büyükelçi Burak Özügergin, ikincisi ise Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcısı Ali Murat Başçeri’nin ismiydi.   
Büyükelçi Burak Özügergin Atina’ya atanırken, Kıbrıs’a da Ali Murat Başçeri atandı. Her iki isimde Kıbrıs Konusunda ciddi bir birikime ve bilgiye sahip. Atina’ya da Kıbrıs uzmanı bir büyükelçinin atanmış olması önümüzdeki döneme ilişkin önemli ipuçlarını veriyor, bunu da bir kenara not etmenizde fayda var. 
Yani yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Politikası ciddi bir hareketlilik içereceğine dair yorumlayabilirsiniz bu atamaları. Hem Atina’da hem Lefkoşa’da iki önemli isim aynı anda Büyükelçi olarak görev yapacak yeni dönemde. 

 Asım İdris neden istifa etti?
Tamda okulların açılmasına sayılı günler kala, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Müsteşarı Asım İdris görevinden istifa etti. TDP’nin her aşamasında görev almış ve en son seçimlerde de partinin başında Genel Sekreter olarak girmiş bir eğitimcinin hele de böyle bir dönemde istifa kararı, bence son derece önemli, TDP içinde son derece düşündürücüdür.
İstifasını sunmadan hemen önce Asım Hoca ile baş başa görüştük.  Yaşanan süreçte gördüğü ve üzüldüğü bazı kırgınlıklarını paylaştı benimle. Ve anladığım kadarı ile Asım İdris sadece Bakanlıktaki görevinden değil, TDP’den hatta siyasetten bile istifa etmiş olabilir bu süreçte. 
Hayatının bundan sonraki kısmında sadece iyi bir yönetici ve eğitimci olarak devam etmek isteyeceğini düşünüyorum Asım Hoca’nın. 
 
Kantin meselesi
Başbakan marketleri bizzat gezdi, fiyat farklılıklarını bizzat gördü ama hiçbir şey yapamadı. Vatandaş gözü dönmüş tüccardan askeri kantinler sayesinde kurtuluyordu ki bu sefer içeride kontrolü sağlayamayan hükümet, komutanlık üstüne baskı yapıp, askeri kantinlerin kapatılmasını istedi sivil vatandaşa. 
Zaten sivile kapalı askeri kantinler. Ama göz yumuluyordu uzun bir zamandan bu yana. Zira öğrenciler için önemli bir alış-veriş noktasıydı askeri kantinler. 
Şimdi gelen baskı ile artık askeri kantinlere sivil vatandaş alınmayacakmış. Zaten son dönemde gözü dönmüş tüccarın kucağına itilen dar gelirli vatandaşa bir tekmede buradan atılmış olundu. 
Bununla da durmayın, 
Her gün Lefkoşa’dan, Girne’den, Gazimağusa’dan otobüsler kaldırın şimdi Güney’e. Vatandaş alış-verişini oradan yapsın. Diş macununu, neskafeyi oradan alsın.
Bu karardan en çokta onlar etkilenecek. Üniversite öğrencileri var ya, onları da gördüğünüz her yerde dövün, geldiklerine, geleceklerine bin pişman edin. Hadi, marş marş… 
 

MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Bizzat gidip marketleri denetlediniz? Sonuç ne? O günden bu güne kaç market denetlendi? Kaç tanesine ceza yazıldı? Bunu da paylaşır mısınız kamuoyuyla. 

Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Orta direk ve öğrencileri üzen bir karar oldu kantinlerin sivile kapatılması. Tamam, zaten kurallar gereği kartı olmayan giremiyordu ama bu dönem bunun uygulamaya konulması zamanlama olarak çok yanlış oldu.  

Cemal ÖZYİĞİT: Bugün basın önüne çıkıp okullar açılmadan önceki en net tabloyu kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Her halde ilk soru olarak istifa konusu gelebilir size. 

Asım İDRİS: Yeniden özel sektöre dönme kararınızı saygı ile karşılıyoruz ama zamanlama biraz ters oldu galiba. Neyse olan oldu, size yürekten başarılar diliyoruz. 

Derya KANBAY: Emeklilik için artık gün saymaya başlamışsınız ve emekli olduktan sonra bir Avrupa şehrine taşınacakmışsınız. Bu arada görevi teslim etmeden önce Gazimağusa’ya konsolosluk açılması içinde gerekli talimatları vermişsiniz. 

Serdar DENKTAŞ: Dün tüm gün taşımacılar sizden haber bekledi. Bakalım hayvancılarla vardığınız gibi bir geçici antlaşmayı da taşımacılarla yapabilecek misiniz? 

Candan AVUNDUK: Devlet süte teşvik verdi vermesine ama hala daha yoğurt fiyatları aşağı çekilmedi. Bu konuda bir girişim başlatmayı düşünüyor musunuz? Zira bu yönde çok şikâyet alıyoruz tüketiciden. 

Metin ERTOP: TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Zor bir süreçte önemli bir görev üstlenmiş oldunuz. Bölgede teşkilatlanma çalışmalarına hız vermeniz gerekiyor. 

Fatoş Mehmet ALPDAG: Pek muhterem kardeşiniz hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Ramazan ÖZÇELİK: Dün bir programa giderken yolda aracınızın tekerleği patlayınca randevunuza yetişememişsiniz. Yaz sonu siz en iyisi dört tekerleği birden değişin. Hem önümüz kış. 

Arslan BIÇAKLI: Uzun bir aradan sonra sizi yeniden eylemlerde gördük ve eski performansınızdan hiçbir şey kaybetmemişsiniz. Anlaşılan sahalara yeniden geri dönüyorsunuz. 

Zeki ÇELER: Şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesi amacıyla Barolar Birliği ile "İşbirliği Protokolü" imzalamışsınız. Yıllardır yapılmayan bir uygulamayı daha hayata soktunuz, tebrik ediyoruz. 

Feride YILDIRIMER: Dün doğum gününüz dolayısıyla yüzlerce telefon ve mesaj almışsınız. Bu arada ofise gönderilen kırmızı güller merak konusu olmuş dün çarşıda. 

Mustafa AKINCI: Bir kez daha ABD yolcusu olmak için gün sayıyormuşsunuz. Aman giderken tedarikli gidin, zira ABD’de kasırga dönemi fena başladı. 

İrfan BATU: Ma nerelerdesin, ne soluğun çıkıyor ne de sesin bu aralar. Umarız her şey yolundadır. Ara sıra ses çıkar da buralarda olduğunu anlayalım. 
 

POLEMİX 
“Hayatta inanmadığım hiç bir yolda yürümedim. Benim için verdiğim sözler her şeyden önemlidir. Susturulmak istendim susmadım. Bedel ödemek gerekti ödedim. Bundan sonra da duruşumdan zerre kadar vazgeçmem. Bu ülkeye verdiğim sözlerin arkasındayım. Savunduklarımı her platformda savunmaya devam edeceğim.” 
Asım İdris 

YORUM EKLE

banner608

banner473