banner564

“Bu bir başlangıç” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çiçeği burnundaki UBP-HP Koalisyon Hükümeti, bir yandan atamalar ile uğraşırken diğer yandan da önemli adımlar atmaya başladı.
Özellikle Kıbrıs Sorunu kapsamında geride kalan 15 aylık kayıp süreyi doğru değerlendirmek isteyen hükümet, Doğu Akdeniz'de önemli bir hamle yaptı. 
Ersin Tatar Başbakanlığındaki hükümet 1974'ten beri kapalı durumda olan Maraş'ı açma kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Ersin Tatar, "Şu ana kadar hiçbir adım atılmamıştı. Böyle bir adım atılması ileriye yöneliktir ve bizim projelerimizi daha da somutlaştıracak. Güney Kıbrıs'tan itiraz gelebilir ama günün sonunda burası bizim yönetimimizdedir. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bunu değerlendirmek durumundayız. Yapılması gerekenler yapılacaktır. Bu bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı. 
Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklerin de bu ada üzerinde hak ve hukuk sahibi olduğunun dünyaya gösterilmesi adına son derece önemli bir hamle yapıldı. 
Rumlar, diledikleri ve istedikleri gibi ada üzerinde antlaşmalar ve hamleler yaparken adanın Kuzeyi’nde adeta “Ölüm sessizliği” vardı. Nihayet üzerimizdeki ölü toprağı atıyoruz. Nihayet canlanıp, kendi hak ve menfaatlerimizi korumak adına cesaretle adımlar atıyoruz.
Ve ne diyor Başbakan Ersin Tatar “Yapılması gerekenler yapılacaktır. Bu bir başlangıçtır.”

Tatar geldi hareket geldi
Ne demiştik, Ersin Tatar heyecanlı ve tez canlı bir kişi. 15 aydır üzerimizdeki ölü toprağının atılması, piyasalara canlılık gelmesi için KKTC için büyük bir şanstır Ersin Tatar’ın başbakan olması.
Yeni hükümet önce bakanlar sonra da yavaş yavaş bürokratlar ile şekillenmeye başlıyor. Ama sadece bu kadar değil. Ersin Tatar, Başbakan olduktan 24 saat geçmeden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temas kurmuş ve başta ekonomik konular olmak üzere uzun süredir bekleyen meseleleri masaya yatırmıştı.
Rum kesiminin adanın tek sahibi gibi hareket etmesine, dilediğine askeri üst vermesine, dilediği ile antlaşmalar yapmasına (son Akdeniz’e sınırı olan 7 AB üyesi ülke ile GKRY’nin yaptığı açıklamaya) tek tepki veren kişi oldu adanın Kuzeyinde.
Ve şimdi Rumlara anlayacağı bir dilden yine son derece önemli bir adımı attı daha bir ayını bile doldurmamış UBP-HP Koalisyon Hükümeti.
Bu haberin duyulması bile bölgedeki emlak piyasasını canlandırmaya yetecek ve artacaktır. KKTC’nin bir yatırım üssü olması için Başbakan Tatar ve ekibinin daha yapması gereken çok şey olmasına rağmen çok iyi bir başlangıç yaptıkları ortadadır.

Kara Salih’ler
Ekonomi ve Enerji Bakanlığının çiçeği burnundaki Ticaret Dairesi Müdürü Salih Gökpınar ile birlikte Uluslararası Kıbrıs Fuarını geziyoruz.
Stantlar arasında küçük Salih ile tanıştık. Aynı Salih Gökpınar gibi oda kara tenli. Deyim yerinde ise Arap Salih’i bir arada görmek pek mümkün değil değip ortalarına geçip bu resmi çektirdim.

MESAJLAR

Derviş EROĞLU: Hükümeti yakından izleme kararı almışsınız ve son günlerde gelen ve gidenlerinizde hayli bir artış yaşanıyormuş. Bu arada eskiden size pek uğrayan bazı isimler de son günlerde yanınızdan ayrılmıyormuş. 

Mustafa AKINCI: Sabah yürüyüşlerine Kumsal Parkı’nın yanında TMT Anıtının olduğu parkta da devam ediyormuşsunuz. Yalnız havaların ısınması ile Kumsal Parkı’nı daha çok tercih etmeye başlamışsınız. 

Mehmet Ali TALAT: Torunları da alıp Sadrazamköy’deki yazlığa gitmişsiniz bayramda. Ee deniz sezonunu da bayramda açabildiniz mi? Bu arada bahçedeki tropikal meyvelerde durum ne? 

Ersin TATAR: Maraş kararını dün Türkiye’deki TV kanallarına açıklamanızdan sonra gündeme adeta bomba gibi düştü bu hamleniz. Yakında yine çok konuşulacak yeni bir hamle için gün saymaya başlamışsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Ersin Bey ile Cumhurbaşkanın arası tam düzeldi derken bu sefer sizin kriz patlak verdi. Zaten biz ilk günden artık Cumhurbaşkanın Saray’da pek de rahat olmayacağını yazmıştık. 

Çelen OBEN: Spor Yazarları Derneği olarak yine dün gece mükemmel bir geceye ve organizasyona imza attınız. Eski isimlerin de unutulmadığı gece son derece keyifliydi ve katılım da üst düzeydi. 

Akın AKTUNÇ: Fenerbahçe ile yaptığınız esprilere Tahsin Bey sinir oluyormuş. Ne güzel işte, demek ki kızdırabilecek birisini buldunuz. Ben olsa 24 saat kızdırırdım kendisini. 

Serdar DENKTAŞ: Dün mecliste yaptığınız açıklamayı tebessüm ederek dinledik. Ne de güzel savundunuz bazı gazeteleri. Günü geldiğinde nasıl siz TC’li Enerji Bakanını hatırlattınız bizde size dünkü açıklamanızı hatırlatacağız. 

Erhan ARIKLI: Maraş konusunu ilk siz gündeme getirmiştiniz ama belli ki hükümet bunu not defterine yazmış. Neyse zaten istediğiniz bu değil miydi? Ama öyle ama böyle. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Dün arabanın lastikleri patlayınca yolda kalmışsınız. Ee bu bozuk yollara lastik mi dayanıyor. Bir an önce şu yollar yapılsa da yeni lastik almaktan kurtulsak değil mi? 

 Gürsel UZUN: Önceki gün yağan dolu sizin bahçeye de büyük bir zarar vermiş. Hem üzümleri hem de zeytinleri fena halde dökmüş ve yaralamış. Dursun Bakana bir dilekçe yazın bence zarar ziyan ile ilgili olarak. 

Cevdet ÇELEBİ: Kolu kırdıktan sonra şimdi de kaburgaları kırmışsınız. Valla bir haller oldu size. Nazar var anlaşılan üstünüzde. Bir zeytin dalı alıp gelip sizi tütsüleyeceğiz. 

Mehmet BURHAN: Tam da bakanlığa alışmış iken hükümetin değişmesi beklenmedik bir durumdu değil mi? Neyse artık bu konuda da bir tecrübeniz var. Ne yapıp ne yapmayacağınızı biliyorsunuz artık. 

Arda MERCAN: Elde çanta her an tetikte bekliyormuşsunuz artık. Hadi bakalım hayırlısı ile ufaklık her an dünyaya gelebilirmiş. Sağlıkla inşallah. 

Turgay AVCI: Dün Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya gelene kadar tam 3 mevsimi birden yaşamışsınız. Eğer küresel ısınma böyle devam ederse yolda kutup ayısı bile görürseniz şaşmayın deriz.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

ANCAK RÜYALARINDA AÇARLAR MARAŞI 40 SENE GEÇTİ UBP MARAŞI AÇMADI VE ŞİMDİ Mİ AÇACAK? ASIL GARAGÖZ İLE HACİVAT OYNANIYOR KIBRISTA ? MAEAŞI ULUSLARARASI GÜÇLER İSTERSE AÇILIR .. ERSİN TATAR İSTEDİYE DEĞİL .. HALKI ZEVLEMEYİN!

banner608

banner474