banner564

Bu kavga yarar getirmez

Ticaret Odası ile Cumhurbaşkanı Akıncı arasında önce davet krizi yaşanmış sonrasında da Cumhurbaşkanı Akıncı, 20 Temmuz kutlamaları için Ticaret Odası’na davetiye göndermemişti.
Kriz karşılıklı açıklamalar ile devam etmiş bir süre sonra da gündemden düşmüştü. Ta ki geçen haftaya kadar. Zira Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın davetlisi olarak adaya gelen Ankara Ticaret Odası KKTC’de üç gün boyunca temaslarda bulunmuştu. 
Üç gün süresince ülkede temaslarda bulunan heyet Başbakan Ersin Tatar ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundular. 
Gelen konuk heyetin Cumhurbaşkanı Akıncı’ya uğramaması dikkatlerden kaçmadı. Zira geçmişte Ankara Ticaret Odası benzer temaslarına başlamadan önce mutlaka Saray’a gider ve Cumhurbaşkanı’na da nezaket ziyaretinde bulunurdu.
Son zamanlarda özellikle Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili söylemleri Türkiye’de tepki ile karşılanmıştı. Bu açıklamanın ardına gelen bu ziyarette Ankaralı iş adamlarının Cumhurbaşkanı’na uğramaması bunun bariz bir göstergesi.
Ancak bu krizden hiç kimsenin bir kuruşluk yarar sağlamayacağı ortada dururken bir kez daha ilişkilerin normale dönmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu durumun kimseye faydası olmaz. 

 Ha gayret olacak gibi
 CTP önce kendi adayının hatta Tufan Erhürman’ın aday çıkmasını savundu. Sonra baktı ki CTP oyları Akıncı’ya kayıyor bir açıklama daha yaptı ve gerçek CTP’lilerin oylarını CTP adayına vermeleri gerektiğini söyledi.
Barış Pınarı Harekâtı ile ortaya çıkan krizde de Türkiye’den yana oldu ve Akıncı’nın yanlış yaptığını savundu. Gezici anketinin yayınlanmasından sonra Mehmet Ali Talat’tan yeni hamle geldi. 
Talat, sol kesimin büyük bir merakla beklediği Berlin Görüşmeleri öncesi bu görüşmelerin “turistik gezi” den ibaret olduğunu üstelik Rum liderin bu yöndeki ifadelerini ifşa ederek dile getirdi.
Talat’ın son açıklaması sonrası sol fena halde karıştı. Solun bir kısmı Mehmet Ali Talat’ı artık sola ihanet eden, çözüm karşıtı bir hain olarak görmeye başladı ve sosyal medyada amansız bir eleştiri yağmuruna tuttu.
Talat’ın bu çıkışları CTP’den Akıncı’ya giden oyları geri getirmeye yeter mi? Bunu zaman gösterecek ama belli ki bu konuda Mehmet Ali Talat seçim gününe kadar boş durmayacak. 

 Skor 2-1 mi oldu?
Beş gün önce Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yaşanan usulsüzlük ve hukuksuzluklarla ilgili iddiaların ardından Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Daire Müdürü Fuat Azimli’yi görevden aldığını açıklamıştı. 
Hatta bizim gazete başta olmak üzere birçok gazete bunu manşetten haber olarak vermişti. Bu haberden 3 gün sonra bu kez Bakanlar Kurulu’nda “Çıkarma Plajı” ile ilgili iptal kararını yine sosyal medya hesabından açıklayan Özersay’ın değerlendirmesi yine bizim gazete olmak üzere birçok gazetede manşetten verildi.
Dün Kıbrıs Gazetesi’ne açıklama yapan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin görevden alınan müdürü Fuat Azimli “Çıkarma Plajı bölgesinin zaten sit alanı ilan edildiğini” açıkladı.
İşin özeti 5 gün önce görevden alınan müdür Fuat Azimli, 3 gün önce “Çıkarma Plajı” ile ilgili açıklama yapan Özersay’dan bir yerde rövanşı almak için açıklama yaptı. 

MESAJLAR

Hasan UZUN: Geçen hafta avda büyük bir kaza atlattığınızı öğrendik, çok geçmiş olsun. Bu arada dün yine avdaymışsınız, ee bu kadar çabanın, bu kadar uğraşmanın sonucu mangalı ne gün yakıyorsunuz? 

Dr. Ali KORALP: Eşinizin yenilenen kliniği hafta sonu oldukça görkemli bir törenle hizmete girmiş. Bu arada açılışa UBP Girne milletvekilleri tam kadro katılırken gözlerimiz bölgenin bakanını aramadı değil. 

İlkay KAMİL: Hafta sonu sizi oldukça dinç ve genç gördük. Anlaşılan emeklilikte boş durmayıp sporu elden bırakmamışsınız. Bu arada son günlerde ki gelişmeleri bir ara değerlendirmekte fayda var. 

Betül Dizdarlı HASTAN: Geçen hafta gittiğiniz Monte-Carlo’da gazinolara da uğramışsınız ama şansınız pek yaver gitmemiş ve hayli hatırı sayılır bir meblağı oradaki gazinolara bırakmışsınız. Bizim gazinoların suyu mu çıktı, bak hem bizimkilerin onlara göre kazandırma şansı daha fazla. Yerliden şaşmayın deriz. 

Reha ARAR: Hafta içi İstanbul’da hafta sonu Kıbrıs’ta. Sizde ki bu enerji hiç tükenmeyecek galiba. Bu arada hem enerji dolusunuz hem de formunuza çok dikkat ediyorsunuz, hafta sonu Kıbrıs’ta sevdiğiniz dostlarla buluşmuşsunuz.

Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Doktorum kalp krizleri konusundaki uyarılarınızı okuduk dün Diyalog’ta. Umarız herkes alması gereken tedbirleri bir an önce alır. Bu arada özlendiğini fark ettik, tavla maçlarına ne zaman devam ediyoruz? 

Ersin TATAR: 29 Ekim’den sonra 10 Kasım için de düzenlediğiniz anma videosu sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Şimdi herkes merakla 15 Kasım’da nasıl bir video hazırlattığınızı merak ediyor. 

Mehmet Ali TALAT: Son çıkışlarınız ile sağdan mütevellit solda da hızlı bir şekilde eleştirilmeye başlandınız. Hele de eleştirileri yapanların bazıları eski yoldaşlar olunca işin rengi hayli değişiyor değil mi? 

Tufan ERHÜRMAN: Partinin eski genel başkanlarının da “arkandayız” sözünü aldıktan sonra ve Berlin’den bir şey çıkmayacağının ifşa olması ile birlikte artık adaylık konusunda daha kararlı bir duruma gelmişsiniz. 

Mehmet ÇAVUŞOĞLU: Çok yakında bir bakanlıkta danışman olarak göreve başlayacağınızı duyduk. Valla ilgili bakan sizi yanına almakla en doğru hamleyi yapacak, zira sizin bölgede işi hayli zordu. 

Dt. Filiz BESİM: Pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun babacığınızın. 

Arif Salih KIRDAĞ: Anket şirketlerinin sizin adınıza yer vermemesinden sonra siz de kendi anketinizi yapmaya karar vermişsiniz ve çok yakında yaptığınız anketi kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. 

Salih HAFIZ: Evlilik yıldönümü için yerli otellerimizden birini tercih etmişsiniz ve hafta sonu hem yoğun tempoya bir mola verip eşiniz ile ilgilenmişsiniz hem de aşkınızı tazelemişsiniz. Mutluluklar diliyoruz tekrardan. 

Cemal REDİF: Mersin kapısı ile ilgili açıklamanız hayli ses getirdi. Bu konuda yıllardır doğru bilinen yanlışları bir kez daha açıklamanız yerinde oldu. Yeter ki biz işimizi doğru yapalım değil mi?  

YORUM EKLE

banner471

banner473