banner564

Bu kez kapıları biz mi kapatacağız?

Bu işin şakası yok, virüs ölümcül ve çok hızlı bir şekilde bulaşabilme özelliğine sahip. İnsandan insana geçiyor direkt. Hal böyle olunca tedbirleri en azami bir şekilde almak gerekiyor.
Düne kadar kapıları kapatan Rum tarafına tepkilerimizi gösterirken bu kez durum değişti. Şimdi kapıların kapanmasını istemeyenler acaba ortaya çıkan bu yeni durum karşısında da aynı tepkiyi verebilir mi?
Sakin olmak ve akıllı davranmamız gerekiyor.
Kapıların bir hafta kapalı kalmasını siyasi nedenlere bağlayanlar ortaya çıkan bu yeni durum üzerine yine kapıların açılmasını talep edebilecekler mi?
Diyelim ki yine kapılarda eyleme devam kararı aldılar, bu kez virüsten korkan kesim de kapılar kapansın diye eyleme başlarsa ne yapacağız?
Dediğim gibi artık durum değişti ve tüm taraflar daha itidalli davranmak zorundadır. Kesinlikle iki taraf da virüs ile ilgili olarak ortak hareket etmek zorundadır. Alınacak tedbirler başta olmak üzere bir kırmızı hat mutlaka oluşturulmalıdır. 

3. Dünya Savaşı gibi 
Tüm dünyada dengeler alt üst olmuş durumda. Daha düne kadar 2020’de dünyanın yeni lideri dediğimiz Çin, virüs belasından kurtulamıyor.
ABD’ye kafa tutan İran keza öyle. İtalya, İspanya bitmiş durumda. Bu şekilde iki ay daha devam ederse ülkelerin, ekonomi durumları çok büyük sıkıntıya gireceğe kesin.
Yunanistan, kaçak göçmenlerle baş edemiyor. Umudunu Güney Kıbrıs’tan gidecek 20 kişilik Özel Kuvvetler ekibine bağlamış. Durum o derece yani.
İtalya’dan uçak seferlerini durdurmuyor ama sınır kapılarına sınırlama getiriyor. Güney Kıbrıs’ta ilk kez virüse rastlanıldı. Şimdi ne olacak? Kapılar kapanacak mı?
Petrol üreticisi ülkeler anlaşamıyor, petrol fiyatları son yılların en dip seviyesinde. Petrolden kaynaklı olarak tüm dünya borsaları büyük kayıplarla yeni haftaya başladı.
Sudi Arabistan başta tüm Arap Yarımadası’nda siyasi sıkıntılar var. Libya, Mısır sorunun olmadığı ülke yok gibi. Afrika zaten bildiğiniz gibi. Avusturalya’daki yangının izleri daha silinmedi. Susuzluk hat safhada.
Almanya’da insanlar marketleri boşaltmış durumda, herkeste bir panik bir panik. Almanlar, bu yaz ki tatil programlarını iptal ediyorlar. Anlaşılan ilk kez Almanlar bu yazı birlikte geçirecekler.
Dünyanın en büyük tur şirketleri ile havayolu şirketleri şimdiden binleri bulan iptaller yüzünden kara kara düşünmeye başladı bile. Bu yıl, turizmden büyük gelir elde eden ülkeleri zor günler bekliyor. 
Kısacası adı konmamış bir 3. Dünya Savaşı başlamış gibi. Tüm ülkeler çok büyük sıkıntıların içinde. Bu krizden birçok ülke fena halde etkilenecek gibi. Ayakta durmayı başaranlar kazanacak, zayıf olanların sonu ise pek parlak olmayacak gibi. 

Gözler Saray’da olacak
Bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, başkanlığında Saray’da yapılacak toplantıda corona virüs ile ilgili parti genel başkanlarının görüşleri alınacak. 
Günlerdir kapılar üzerinden devam eden siyaset belki bu sefer ortak bir paydada buluşacak ve belki de ilk kez tüm liderlerden ortak bir açıklama çıkacak. Temennimiz ortak bir dilde ortak bir düşüncede tedbirler konusunda fikir birliğinin sağlanmasıdır. 

Göz göre göre
Girne'de önceki akşam A.Ç. tarafından bıçaklanarak cinayete kurban giden Elif Lort’un otopsi sonucu açıklandı. Lort’un yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “delici / kesici alet yaralanmasına bağlı, iç organ ve büyük damar kesikleri, iç ve dış kanama” olduğu saptandı.
Zaten sosyal medyaya düşen videosunda Elif’in çığlıkları kulaklarımıza, kalbimize işlendi. Göz göre göre cinayete kurban gitti Elif.
Katili herkesin gözü önünde Elif’in çığlıklarına aldırmadan hunharca salladı bıçağını ardı ardına.
Ve bu mahkemede hafifletici neden falan olmamalı, hepimiz Elif’in yardım çığlıklarına şahit olduk. O yüzden hafifletici sebep falan yok yani. Mahkeme isterse şahit, o videoyu izleyen herkes şahit olmalı.  

MESAJLAR;
Mustafa AKINCI: Bugün Saray’da yapılacak toplantıda corona virüs ile ilgili parti genel başkanlarının görüşlerini dinleyeceksiniz. Umarız bu konuda olsun fikir birliği çıkar Saray’daki toplantıdan. 

Ercan TURHAN: Memlekette vizyon ve misyon yok. Vizyon ve misyonun olmadığı yerde ancak dedikodu ve lakırdı olur. Siz bunu bunca yılda daha öğrenemediniz mi? 

Hasan PAKSOY: Ufak bir kaza yapıp kalçanızı fena halde incitmişsiniz. Anlaşılan bu aralar size oturmak yaramayacak. Zaten seçim satındayız, oturup ne yapacaksınız ki. 

İsmail ARTER: Gazimağusa’da hendek ışıklandırıldı, surlar böylece çok daha güzel bir hale geldi. Ülke turizmi için de son derece önemli bir adım atılmış oldu, tebrikler…

Cemal REDİF: Cypruvex'in yeniden eski günlerine dönebilmesi adına tüm dünyada yeni pazar arayışları içerisine girmişsiniz. Bu arada konsantre ürüne hayli talep varmış. 

Süleyman MANAVOĞLU: Dün bir kez daha Polis teşkilatımızla gurur duyduk sayenizde. Sınırlarının neresi olduğunu bilmeyen BM’lilere yapılan müdahaleden ötürü sizi ve tüm ekibinizi kutluyoruz. 

Sunat ATUN: Üst akıl aklınca size de ekran yasayı uygulatıyormuş. Bunun ömrü iki ay, iki ay sonra fişini çekeceğiz, siz hiç merak buyurmayın ve bizi izlemeye devam edin. 

Dr. Ali PİLLİ: Şimdi size düşen görev aynı Türkiye’deki Sağlık Bakanı gibi günde en az iki kez basın önüne geçip açıklama yapıp toplumun sağlıklı bilgi almasını sağlamaktır. 

İrfan Tansel DEMİR: “MOBESE'ye karşı değiliz. Estetikten uzak, göz kanatan demir yığınlarına karşıyız” diyor vatandaşlar. Bu sese bence kulak vermekte fayda var. 

Tufan ERHÜRMAN: Çarşamba günü Lefke Avrupa Üniversitesi'nde "Kıbrıs Sorunu ve Son Gelişmeler" konferansı verecekmişsiniz. Aman Hocam, seçim okullarda değil köylerde sokaklarda. 

Kudret ÖZERSAY: Cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ sizi canlı yayında karşısına çıkmaya davet etti. Bakalım bu davete ne cevap vereceksiniz? Kırdağ bu konuda hayli ısrarlı gözüküyor bu arada. 

Tolga ATAKAN: Haspolat-Ercan güzergahı maalesef karanlıklar içinde. Ülkeye gelen vatandaşların ve turistlerin en sık kullandığı bu yolun karanlık kalması kabul edilemez. Bir ilgilenin lütfen. 

Doğuş DERYA: Kadın cinayetlerinde cezaların en azından hafifletici nedenlerden arındırılması konusunda sizden ve diğer kadın vekillerimizden bir hareket bekliyoruz.  

YORUM EKLE

banner608

banner474