banner564

Bu şartlarda bu kadar

 Bu maçta takımlar sadece rakipleri ve topla mücadeleden fazla saha koşulları ile mücadele etmek zorunda kaldılar.

Lig’de son sıralardan kurtulmak isteyen Girne Halk Evi, nispeten biraz daha iyi durumda olan K. Kaymaklı’yı konuk etti. Girne H. Evi oynadığı son 5 maçtan puan alamamıştı. Bu maçı kazanıp hem kötü gidişine son vermek, hem de puanını 9 yapmak istiyordu. Maça da rakibine oranla daha istekli ve iyi başlamıştı. Çok erken sayılacak bir dakikada penaltıdan öne geçmenin morali ile iyi de oynamaya başlamıştı.İleride Şenol ve ona destek vermeye çalışan Ndoye ve Ertaç vardı. 
Ertaç son haftalarda en uçta değil daha çok orta alanda oynuyor. Buralarda oynaması hem onun hem de takımının daha bir takım oyunu oynamasına neden oldu. En uçta oynadığında rakiplerinin markajından kurtulamıyordu. Böyle olunca da istediği kadar top alamıyordu. Orta alanda top alışverişini ilk yarının ortalarına kadar çok iyi yaptılar. Ancak bunun devamını getiremediler ve K. Kaymaklı topa daha fazla sahip olmaya ve gol aramaya başlayınca penaltıdan golü kalelerinde gördüler.
İkinci yarının başlarında rakibinin 10 kişi kalması onlara avantaj sağlasa da bunu değerlendiremediler. Yoğun yağmurla çak fazla ağırlaşan sahada rakibinin skoru koruma düşüncesi ile sürekli gol aradılar. Pozisyonlar da buldular ancak değerlendiremediler. Girne H. Evi çok değerli olabilecek galibiyeti alamayarak alt sıralarda kaldı.
 K. Kaymaklı yakaladığı çıkışını sürdürmek ve rakiplerinden biraz daha uzaklaşmak isterdi. Maçın başlarında rakibinin daha üstün oynamasına izin verdi. Gelen penaltı golü ile geriye düşünce ağır sahada fizik kapasitesi olmayan oyuncuları ile istediği gibi mücadele edemedi. İlk yarının ortalarından sonra daha iyi oynamaya başladılar. Gol için sürekli rakip alana gittiler ve bunun karşılığını da penaltı golü ile de olsa aldılar. 
İkinci devrenin başlarında Bahadır’ın oyun dışı kalması ile 10 kişi kaldılar ve son 35 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldılar. Eksik kalınca defansa Evor J. Bello geçti. Sena oyuna girdikten sonra tekrar yerine geçti. Defanstaki Ousmane bu maçta takımın en iyisiydi diyebiliriz. Yerden olsun havadan olsun rakibine hiç geçit vermedi diyebiliriz.
Rakibinin son 15 dakikadaki yağmurla birlikte yoğun baskısı altında kaldılar. Her an hata yapma olasılıkları da çok fazlaydı. Ancak bu hatayı yapmadılar. Yedek kulübesinden oyuna girip takıma katkı yapacak oyuncuları da olmayınca skoru korumak ve puansız dönmemek için iyi defans yaptılar.
      K. Kaymaklı olarak bu şartlarda aldıkları puanla en azında rakiplerinin onlara daha fazla yaklaşmasına izin vermedi.   

YORUM EKLE

banner471

banner474