banner564

Bu yük tek başına biraz ağır değil mi?

Girne – Çatalköy İmar Planı sert tartışmalarla birlikte görüşüldü. İmar planı çalışmaları esnasında, bazı kesimlerden “Girne’de kurtarılacak bir şey kalmadı, neden imar planı yapıyorsunuz” şeklinde eleştirilere maruz kaldığını belirten Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, amacının ‘bugünü değil; geleceği kurtarmak’ olduğunu açıkladı.
İyi de bu yük tek başına Nidai Başkan için biraz ağır değil mi?
Neden bu toplantıda alınan kararlarda sadece Belediye Başkanı yükün altına tek başına kalıyor. Neden tüm sorumluluk bağımsız bir belediye başkanına bırakılıyor. 
İktidar ve muhalefet daha önemlisi Girneli Bakanlar ve vekiller nerede?
Nidai Başkan bir takım kararlar alındığını söylüyor. Otel yapılmayacakmış, yurt olmayacakmış 4 kattan yukarı izin verilmeyecekmiş.
İyi de bu kararları bağımsız bir belediye başkanı tek başına nasıl alabilir ki? Keşke bölgedeki tüm siyasetçilerin de katıldığı, onlarında fikirlerini ortaya koyabildiği ve herkesin üzerinde konsensüs sağladığı bir planlama ortaya çıkmış olsaydı.
Girne sadece Girnelilerin de değil elbet, ama Girnelilerin söz sahibi olmaları en doğrusu. Bunun için de sadece Bağımsız bir belediye başkanı değil, tüm siyasi partilerin bu konuda sözlerini söylemesi gerekirdi.

Zeki’ce
Bu dönemki meclisin en akılda kalacak isimleri arasına girmeyi başardı TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler. Daha ilk günden farklı bir yol izledi. Meclise helikopter getirmesi olay oldu, öğrencilerle buluştu, alışagelmiş siyasetçi portresinin dışına çıktı. 
Son olarak devletin zirvesi ile birlikte katıldığı plaj açılışına, devlet erkanının yanında şortu ile oturdu. Katlı kravatlı bakanlar, başbakan gömlekli ve şortlu Zeki Çeler. 
“Plaj açılışına takım elbise ile gidecek değilim” diye de bir açıklama yapınca kimse ayıplamadı Zeki Çeler’i. Basit bir plaj açılışında akıllarda ne belediye başkanının o plajı açmasına yaptığı çabalar, ne açılışta başbakanın plajlar ile ilgili söyledikleri kaldı. Akılda Zeki’nin şortu kaldı. 

Çıplaklar kampı ve türbanlı otel
Girne’de bir otel tesettürlü müşteri almaya başlayınca sosyal medyada tepkiler hızla büyüdü. Vay efendim KKTC ne hale gelmiş. Yok yobazlık almış başını gidiyormuş. 
İyi de bundan birkaç sene öncesine kadar Yenierenköy’de bir tesis çıplaklar kampı olarak açılacağını duyurmuştu. O zamanda bizim bu sanal alemin kalemşörleri hiçbir şey dememişti. Namus elden gidecek, böyle çarpık bir şey olur mu dememişlerdi.
Ne çıplaklar kampına karşıyım ne de tesettürlü otele. Mühim olan farklılıkları bir çatı altında buluşturup bunu kültürel bir zenginliğe dönüştürmek...

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugünlerde bir şirket tarafından yaptırılan yeni kamuoyu anketi açıklanacak. Ve bu ankette UBP birinci parti olarak gözüküyormuş. Her şeye rağmen liderlik koltuğundasınız. 
Derya KANBAY: Maraş konusunda bir takım hazırlıklar başladığı ve buradaki vakıf malları konusunda da derin bir araştırma içinde olduğunuzu duyduk. Acaba Maraş’ın açılması ile birlikte vakıf malları yeniden gündeme mi gelecek? 
Kutlu EVREN: Geçen gün Girne’de ekibinizi toplayıp seçim startını vermişiniz. Artık her bölgede çalışacak bir ekip oluşturmuşsunuz. Sessiz ve sedasız giderken artık anlaşılan ayak seslerinizi duyacak birileri. 
Dr. Özdemir BEROVA: Çanakkale’ye zorunlu iniş yapan ve Ercan’a gelmek üzere olan yolcuları teskin etmek size düşmüş. Ercan yerine Çanakkale’ye inen yolcular karşılarında sizi bulmuşlar. 
Kemal DÜRÜST: Ercan seferini yapan Atlasjet’in kahraman ilan edilen pilotu Oleksandr Akopov'ya Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko cesaret madalyası vermiş. Siz de bir teşekkür etmeyi düşünüyor musunuz? 
Zeki ÇELER: Şortla bile gündem olmayı başarıp bir açılışın bile önüne geçebiliyorsanız artık bu mecliste 40 yıllık siyasetçileri bile geride bıraktınız demektir. Umarız yeni dönemde de sizi görmeye devam ederiz mecliste. 
Ahmet ERBAŞ: Akdeniz Karpaz Üniversitesine bu yıl rekor bir yerli başvuru olmuş. Özellikle sendikalar ve devlet ile yaptığınız antlaşmalar meyvelerini verdi anlaşılan. 
Hande TİBUK: Kaplumbağalar için başlatılan sosyal sorumluluk projesi büyük destek görmüş. Bu arada en az kaplumbağalar kadar önemli Karpaz eşekleri de ilgi bekliyor. Bu konuda da bir şeyler yapmaya ne dersiniz? 
Olgun ÖNAL: Tatil dönüşü işe dört elle sarılmışsınız. Bu arada yeni yılla birlikte bazı yenilikler içinde hazırlıklar başlamış. Bankacılık yasası da yılbaşından önce geçerse sektör çok daha iyi bir hale gelecektir. 
Nazmiye ÇELEBİ: Son zamanlarda sesiniz soluğunuz hiç çıkmıyor. Hayırdır ne oldu da bu kadar sessiz kaldınız siz. Yoksa fırtına öncesindeki sessizlik mi bu? 
Sümer AYGIN: Hanımla birlikte Kuşadası’nda kısa bir tatil yapıp ülkeye bomba gibi dönecekmişsiniz ve bir kez daha Girne Belediye Başkanlığı için aday olacakmışsınız. 
Salih KAYIM: Tatili kısa kesip yurda dönmek zorunda kalmışsınız. Zira ufak bir yangın tehlikesi sizi epey korkutmuş. Neyse çok geçmiş olsun, artık tatile memlekette devam edersiniz. 
Derviş BESİMLER: Pek muhterem valideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Abdullah İŞKEY: AK Parti Kıbrıs temsilciliğini almak için hafta başı kalabalık bir ekiple başkente çıkarma yapacakmışsınız. Bakalım Demirci size bu başkanlığı yedirecek mi? 
Ahmet Oktay RAMIZ: İngiltere’ye doğru gitmek için hazırlıklara başlamışsınız. Zira uzun bir süre artık görev yeriniz Londra olacakmış. 
Ümit USLU: Ahmet Oktay Ramiz İngiltere’ye gidince meydan da size kaldı tabi. Şimdiden Ortaköy örgüt başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. 
Niyazi ŞANAL: Geçenlerde gittiğiniz bir mekanda gıda zehirlenmesi yaşayınca soluğu hastanede almışsınız. Aman hocam dikkatli olun, hele bu sıcaklarda hangi mekanda ne yiyeceğinize çok dikkat edin. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Yasa dışı uygulamalara karşı verilecek ceza caydırıcı olmalı. Ceza, yasadışı uygulamayı önleyecek şekilde değilse hem yaptırım gücü olmaz hem de devlet otoritesi zarar görür. Hatta ve hatta cezayı ödeyen işletmelerin cezayı ödeyerek aynı şekilde devam ettiği bilgisi var. Bu, aslında Devletin yerine getirmesi gereken görevi yerine getirememesi halidir. Bunlar düzeltilebilecek konulardır. Ancak bunun için bir irade göstermek gerekir.”
YORUM EKLE

banner608

banner473