banner564

Bugün Arife olabilir

Yeni hükümetin güvenoyu almasının üzerinden 24 saat geçmedi ki Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’dan Başbakan Ersin Tatar’a İstanbul Zirvesi için randevu verildi ve Tatar, beraberindekiler ile birlikte bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile bir araya gelecek.
Hatırladığım kadarı ile hiçbir hükümet bu kadar erken bir davet almamıştı TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan. Bir önceki hükümetin başı olan Erhürman bile aylar sonra gitmişti görüşmek için.
İstanbul’da yapılacak olan toplantıda, Kıbrıs Sorunu ve Doğu Akdeniz’deki son durum, özellikle ekonomik ve mali konular ele alınacak” diye açıklama yaptı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay. 
Uzun süredir bölgede devam eden askeri hareketlilik, doğal gaz konusu ve tabi ki 15 aydır duran para akışı öncelikli konular olacak.
Ersin Tatar’ın Erdoğan ile yapacağı o kritik toplantının şifreleri zaten ekibine baktığımızda belli. 
Başbakan Tatar’ın yanında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay olacak. Yani başta doğal gaz olmak üzere bölgedeki gelişmeler enine boyuna İstanbul zirvesinde ele alınacak. 
Başka kim var ekipte?
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu var bugün İstanbul’a giden Başbakan Ersin Tatar’ın ekibinde. Demek ki mali konularda da önemli görüş-alış verişinde bulunulacak. 
Maliye Bakanının da bu toplantıya eşlik ediyor olması Türkiye’den yeniden para akışının başlayacağının habercisi olabilir. 
Kısacası yeni hükümet içinde bugün Arife, Yarın Bayram olabilir. 
 
 Pazar Mesaisi
Ek mesai anlayışına karşı olan çiçeği burnunda Maliye Bakanı Olun Amcaoğlu dün bakanlıkta uzun bir mesai gerçekleştirdi. Bugünkü İstanbul zirvesi için hesaplar tek tek incelendi ve Türkiye’deki muhataplara sunulması için bir rapor Maliye Bakanlığında hazırlandı.
Olgun Amcaoğlu’nun Pazar günü Maliye Bakanlığında geçirdiği mesaiye bakanlık üst düzey bürokratlarının yanı sıra geçmiş dönemlerde uzun süre bu bakanlıkta müsteşarlık görevinde bulunan Ahmet Havutçu’da katıldı.
Bakan Amcaoğlu ile birlikte raporların titizlikle hazırlanmasına katkı koymak amacı ile dün Pazar günü olmasına karşın Ahmet Havutçu’da Maliye Bakanlığına gidip, hazırlanan rapora ciddi bir katkı koydu. 
Yeni kabinenin açıklanması ile birlikte yazmıştık, bu ikiliyi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlikte görmeye devam edeceğiz. Yani Maliye Bakanlığında fiilen olmasa bile emekliye ayrılan Ahmet Havutçu, gönüllü olarak destek vermeye devam edecek. 

 Kazalara dikkat
Türkiye’de uzun bizde ise kısa bir bayram tatili var önümüzde. Ve daha bayram tatili başlamadan trafik kazalarında gözle görülür bir artış yaşandı hafta sonu.
Bir kez daha buradan herkesi uyaralım. Zaten zor ve çetin geçen bir kış döneminden sonra yollarımızda gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanamadı. Büyük çukurlar ve yol içinde bozukluklar var. Birde buna elde tutulan cep telefonunu eklediğimizde kaza kaçınılmaz oluyor. 
Bakın ülkemizde trafik kazalarının olma sebeplerinde açık ara ile birinci sırada aşırı sürat geliyor.  İkinci sırada ise yakın takip ve üçüncü sırada dikkatsiz sürüş var. Birde buna cep telefonlarını eklersek zaten kazaların yüzde 90’nının sebeplerini bulmuş oluruz. 
Şu bayramda lütfen kimseyi üzmeyin ve yollarda aşırı sürat yapıp hem kendinizin hem de başkalarının hayatını riske atmayın. 

 Bayramda kapalıyız
Yeni hükümet uzun bir bayram tatili vermedi. Olsun bizde kendi izinlerimizi kullanıp işi bir haftaya bağlayacağız. Bayram’ın ilk günü Lefkoşa’da sonraki günler Kapraz taraflarında olacağız.
Hep biraz dinlenmek, hem o bölgenin nabzını tutup yeni hafta ile birlikte sizlerin huzurlarınıza getirmek için kısa bir mola veriyoruz hem Diyalog TV’deki programlarımıza hem de Diyalog Gazetesi’ndeki yazılarımıza. 
Yarın “Bayram Şekerlerinizi” Diyalog Gazetesi’ndeki köşemizden göndereceğiz. Bayram sonu yeniden görüşmek ümidi ile. 


MESAJLAR:

Ersin TATAR: Başbakan olarak bugün ilk kez yurt dışına çıkıyorsunuz ve ilk temas son derece önemli. Zira birçok devlet başkanı bile aylardır görüşme beklerken size biranda randevu verildi 

Kudret ÖZERSAY: Ersin Bey ile sizin de beraber olarak çıkacağınız ilk yurt dışı gezisi olacak. Ve bugünkü zirvenin önemli konu başlıklarından bir tanesi dış politika olacak. Önemli kararlar çıkabilir bu konuda. 

Olgun AMCAOĞLU: Dün oruçlu oruçlu Pazar mesaisini Maliye Balalığında geçirdiniz. Sabahtan akşama kadar süren bir çalışma ile Sayın Erdoğan’a iletilecek raporu hazırladınız. 

Ahmet HAVUTÇU: Dün Pazar günü olmasına karşın size yapılan daveti geri çevirmediniz ve Maliye Bakanlığı kapısında içeri girip dün yapılan çalışmaya bizzat eşlik ettiniz. Devlet adamlığı böyle bir şey olsa gerek. 

Ömer AKAMA: Hafta sonu Hatice Hanımla birlikte dünya evine girmişsiniz. Bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Bu arada yenge hanım rakip takım taraftarıymış. Artık evde bağırarak maç izlemeye son. 

Kutlu EVREN: Son günlerde tavlada şanısınız pek açıkmış. Önünüze geleni tavlada fena eziyormuşsunuz. Bayramda buralardayız, bir bakalım gerçekten de dendiği kadar şanslı mısınız? 

Ahmet BENLİ: Günlerdir konu olan lağım sularının Lefkoşa’ya akıtılması olayı ile ilgili tek kelime etmiyorsunuz. Hayırdır, neden susuyorsunuz ki? Olduysa oldu yani. 

Serhat AKPİINAR: 2018-19 mezuniyet töreni geçen gece Girne Amfi tiyatrosunda muhteşem bir gece ile taçlanmış. Gece de yaptığınız duygusal konuşma ise ailelerin gözlerini yaşatmış. 

Dr. Tekin E. BİRİNCİ: GAÜ’den doktora programına katılarak mezun olup bu unvanını da listenize eklemişsiniz. Eh artık doçentlik için falan ara vermeyin. Hazır başlamışken devam. 

Hasan ÖZTAŞ:  Bir belediye başkanın siyasileri eleştirmesi  bizim ülkede pekte alışa gelmediğimiz bir alışkanlık. Yarın onlarda çıkar sizin icraatlarınızı eleştirirse ne olacak?   

Dr. Ali PİLLİ: Geçen gün hastanenin çocuk yoğun bakımını gezerken ilk talimatları vermişsiniz ve bu konuda hiçte esnememişsiniz. İlk günden sağlık çalışanları mesajı anladı galiba. 

Tolga ATAKAN: Ciklos’taki dere yatağının yapımı gece gündüz demeden devam etti hafta sonuda. Anlaşılan birkaç güne bu bölgedeki yol yapıp çalışmaları tamamlanacak gibi .

Fırat ATASER: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Geçtiğimiz Cuma günü belediyede personel size sürpriz doğum günü partisi hazırlamış. Bu arada doğum günü pasatasının üstündeki resimde  dikkatlerimizden kaçmadı . 

Ahmet SENNAROĞLU: Babanızın güvenoyuna katılması ve olumlu oy vermesinde en çok siz ikna rolünü üstlenmişsiniz ve babanızın gidip oy kullanması için ısrarcı olmuşsunuz. 

Hasan SADIKOĞLU: Bayramda sizin bölgede olacağız. Şu bize anlattığınız plajlarda yaptığınız yenilikleri bizzat gidip inceleyeceğiz ve bayram sonu kaleme alacağız. Bizden söylemesi.  

YORUM EKLE

banner471

banner473