banner564

Bütçenin son günü

2020 yılının öngörülen bütçesi bugün Maliye Bakanlığının bütçesinin görüşülmesinden sonra artık genel kurulda ki oylamaya kalacak ve büyük bir ihtimalle de 2020 bütçesi gelecek hafta yasallaşacak.
Bütçe görüşmeleri başladığından bu yana hep söylüyoruz bu yılki bütçe görüşmeleri öyle eski bütçe görüşmeleri gibi alevli değildi. Muhalefet vekilleri, geçmişte hangi bakanlıklarda görev yaptı ise veya hangi bakanlığın bütçesine kendini yakın hissetti ise o bütçe ile alakalı konuştu.
Eskiden neredeyse iktidar hariç tüm muhalefet vekilleri her bakanlığın bütçesinde ayrı ayrı söz alır, bütçe görüşmeleri sabahlara kadar sürerdi ve oylamalar sabaha karşı yapılırdı.
İskele bölgesinden gelen vekillerin eskiden Lefkoşa’da otelde kaldığını bilirim. Bütçeden sonra topluca sabaha karşı çorbacıya gidildiğini bilirim. 
Arif Albayrak, Mehmet Çakıcı gibi isimlerin bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı eylemler, dikkat çekmeye çalıştıkları konuları farklı bir dilde dile getirmeleri hala daha hafızalarımızda.
Bu bütçenin konuşma şampiyonu YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı. İkinci sırada DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu üçüncü sırada TDP Başkanı Cemal Özyiğit var.
Vekiller içerisinde ise Dr. Sıla Usar, Fazilet Özdenefe, Gülşah Sanver Manavoğlu gibi isimleri kürsüde bolca görme imkânına sahip olduk. Yaptığı konuşma ile akıllarda kalan isimler arasında ise Aytaç Çaluda var. En tartışmalı bütçe İçişleri Bakanlığının bütçesi oldu. En kolay geçeni ise Başbakanlık bütçesi oldu. 

Not aldık
Ünlü Astrolog Abdülaziz’in sevgili Dilek Kırıcı ile yaptığı röportajı büyük bir ilgi ile okudum. Zira hemen her seçim döneminde veya yılsonunda Astrolog Abdülaziz’in söylediklerini bir kenara not alıyorum. 
Ne yalan söyleyeyim bugüne kadar isabet oranı hiçte fena sayılmaz. Zaten ünü de buradan geliyor. Birçok siyasetçinin yıldız namesine bakarken şahit oldum. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar ve vekillerden bahsediyorum. 
Siyasetçilerin Astrolog Abdülaziz’in yorumlarına merakı tabi ki bizi de heyecanlandırıyor. Neyse lafı çok uzatmayalım. Dilek Kırıcı’ya verdiği röportajdan bazı notlar aldım. 2020’de neler olacak? Sizlerle paylaşıyorum. 
Astrolog Abdülaziz’e göre birinci turda alınacak oy oranları şöyle;
Ersin Tatar %28
Mustafa Akıncı %27
Tufan Erhürman %20
Ve kararsızlar %25
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı kalıyor. Dahası 2020’de birde Erken Seçim iddiasında bulunuyor Astrolog Abdülaziz. Seçimlere ilişkinde tahminleri var. 
UBP 17 Milletvekili
CTP 12 Milletvekili  
YDP 12 Milletvekili  
HP   4 Milletvekili  
TDP 4 Milletvekili 
DP 1 Milletvekili 
Bu tahminleri Gezici ve diğer anket şirketlerinin tahminlerinin olduğu yere saklıyorum. Bakalım gerçekten tutturabilmiş mi diye. 
Türkiye ve Kıbrıs’ta beklenmeyen gelişmeler olacak diyor Astrolog Abdülaziz.  Yeni yılda Kıbrıs’ın iki ünlü işadamını kaybedeceğimizi iddia ediyor… 

Cuma neşesi 
Temel ava çıkmış, bütün gün avda bir şey vuramayınca eli boş dönmemek için kasaptan bir tavşan almış.
Fadime;- Ha pu nedur, soyulmuş tavşanı nasıl avlaysun?
Temel; - Sevişirken yakaladum, çiyinmeye firsatu olmadu, vurdimm onii..

 
MESAJLAR

Mesut GENÇ: Ada’da yaşıyoruz ama balık tutmaktansa balık ithal ediyoruz. Aslında normalde bir insanın tüketmesi gereken balığı da maalesef tüketmiyoruz. Bu konuya dikkat çekmeniz iyi oldu. 

Tufan ERHÜRMAN: CTP bir önceki seçim sürecinde ‘karınca’ çalışkanlığını kullanmıştı. Şimdi belli ki karıncalar gitti yerine arılar geldi. Bakalım karıncaların yapamadığını arılar yapabilecek mi?

Afet ÖZCAFER: Pazartesi akşamı DP Parti Meclisi genel sekreter seçimi gündemi ile toplanıyor. Tabandan gelen yoğun istek üzerine bir dönem daha bu görevi üstleneceğiniz konuşuluyor. Ama son dakika karşısına bir aday daha çıkabilir, bizden söylemesi.

Mehmet Ekin VAİZ: Neydi Olacağı ekibi olarak Kıbrıslı William Shakespeare reklamı yine sosyal medyada olay oldu. Artık reklamdan işi bir adım öte taşımanın zamanı geldi galiba. Dizi olur, film olur ama bir şey olmalı artık, zamanı geldi. 

Ahmet TOLGAY: Bizde kar yağışı olmadığı halde neden kar maskelerinin satıldığını sorguluyorsunuz. Genelde bu maskeleri askerler alıyor, kışın ayazında soğuktan kurtulmak için bire bir. Bende de bir tane olacak bir yerlerde. 

Niyazi ŞANAL: AKOL Grup olarak bu akşam çalışanlarınızla hem de saygın dostlarınızla yeni yıl balosunda buluşacakmışsınız. Balonun sürprizi ise çok ünlü bir sanatçıymış. Şimdiden mutlu yıllar diliyoruz tüm Akol Grup ailesine. 

Hasan UZUN: Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanlığı için son günlerde adınız sıkça anılmaya başlandığını biliyor muydunuz? Hatta bazı rallici dostlarınız bu günlerde kapınızı çalarsa hiç şaşırmayın olur mu? 

Savaş TİLKİ:  Sizde modaya uymuşsunuz elektrik ile çalışan Hibrit  model araçları test etmişsiniz. Ee nasıl testinizden başarı ile geçti mi bu araçlar? Çevre kirliği hem ses kirliği hem de ucuz yakıt yakması ile yeni dönemde yollarda bolca göreceğiz. 

Osman IŞISAL:  Çok geçmiş olsun, dün başarılı bir By- Pass ameliyatı geçirmişsiniz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz, acil şifalar diliyoruz. 

Hurşide BAYBORA: Basın-Sen olarak bu yıl üyelerinize ve basın emekçilerine bir yılbaşı partisi vermek için kolları sıvamışsınız. 24 Aralık Salı günü saat 18:30’da Bedesten’de görüşmek üzere. 

Savaş ATAKAN: Bakıyoruz da Tuzla galibiyetinden sonra neşeniz yerine geldi. Öyle ki mahkemelerde geçen sabah gülücükler saçıyordunuz. Neyse bu şanlı galibiyet için sizi kutluyoruz. 

Dilek KIRICI: Ünlü Astrolog Abdülaziz’e siyaseti ve ülke ile ilgili önemli olayları sordunuz. Ee hazır astroloğu bulmuşken kendiniz için 2020 nasıl bir yıl olacakmış? Onu da sordunuz mu kendisine. 

Sanlı ÇOBAN: Maşallah sesinizde çok güzelmiş. Geçen gece öyle bir döktürdünüz ki dostlarınız yakında sizi sahnelerde görmek isterlerse hiç şaşmayacağız. Ama halı sahanın yanına birde taverna mı yaptırsanız? 

Bilbay EMİNOĞLU: Pek muhterem amcanız hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.   

YORUM EKLE

banner608

banner474