banner564

Cami süslenemez mi?

Ülkemizde sayısı hiçte yabana atılmayacak kadar Pakistanlı kardeşimiz yaşıyor. Tam bir Türk dostu olan Pakistan, KKTC’nin kendi bayrağı ile elçisinin rahatça gezebildiği Türkiye’den sonra ikinci ülke konumunda.
İşte bu ülkede yaşayan Pakistanlı kardeşlerimizde kendi adetlerine göre Ozanköy camiinde ibadetlerini yerine getirmek istemişler ve kendi geleneklerine göre de caminin çevresini ışıklarla süslenmişler. 
Konu öyle bir abartıldı ki Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bir sayfalık açıklama yapmak zorunda kaldı. Oysa konu ve olay çok basitti. Bu ülkede biziler ile aynı havayı soluyan, aynı sudan içen insanların kendi geleneklere göre ibadet etmesi en doğal haklarıdır. Ve İslam dini hoş görü dinidir. Caminin süslenmiş olması bizi dinden çıkartmaz. Üstelik sosyal medyada bu eleştiriyi yapanların büyük bir kısmı 10 gün içeresinde evlerinde Noel Ağacı süsleyecek olmalarını da bir kenara not etmekte fayda var.
 

İşte Emirname sonrası Tuzla…
Hükümetin tüm eleştirilere rağmen ısrarla geçireceğini söylediği emirname sonrası işte buna benzer evleri görmek mümkün olacak Gazimağusa’da. 
Tekrar söylüyoruz, bu emirname bölgenin şartlarına uygun değil. Herkesi mağdur edecek bir emirname ile bölgeyi daha kaotik bir yapıya sokacaksınız. Oturun yeni baştan herkesin görüş ve fikrini alarak düzgün bir çalışma yapın.

İşin uzmanı söylüyorsa
Sosyolog Hakan Gündüz,  katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş. Sosyolog Hakan Gündüz: "CTP ve TDP toplumsal muhalefeti yerle bir etti" demiş. 
Şimdi bu tespiti ben yapsam, bir yere kadar dersiniz, bu tespiti bir sendikacı yapmış olsaydı o da bir yere kadardı. Hele bu tespiti bir siyasetçi yapmış olsaydı çokta kaile bile alınması gerekmeyebilirdi.
Ancak tüm bunların dışında bu tespiti bir Sosyolog yapmışsa burada duracaksınız. Zira sosyoloğun görevi  toplum bilimi araştırmak zenginleştirmektir. Yani bu tespitin eleştiri kaldırır bir tarafı yoktur. Eğer bir sosyolog bunu söylemişse bunu en yalın hali ile doğru kabul etmek gerekiyor.
İlgililere duyurulur…


MESAJLAR 

Akın MANGA: Sendikanın önümüzdeki günlerde yapacağı bazı referandumları için son günlerde büyük bir atak başlatmışsınız ve birebir görüşmelerle üyeleri ikna etmeye başlamışsınız. 

Halit BAĞMAN: Ülkenin kangren meselesi haline gelen hal yasası için sosyal bir proje hazırlayıp yollara düşmüşsünüz. Umarız bu sefer olsun meclisten bu yasa geçer. 

Ahmet SERDAROĞLU: Aybaşı Kamu-İş sendikasının yeni yaşını kutlamaya hazırlanıyormuşsunuz. Büyük bir kutlama yapmak için tüm ekibi seferber etmişsiniz. Bu arada sözleşmeler nasıl gidiyor? 

Süleyman MANAVOĞLU: İzinlerinden feragat eden polislerle yapılan huzur operasyonlarına tam destek veriyoruz. Eğer bir şeylerin önüne geçebileceksek bu türden operasyonların belli aralıklarla yapılması şart bu ülkede. 

Kudret ÖZERSAY: Dün Lefkoşa Surlar içinden kalabalık bir grubu partiye üye yapmışsınız.  Bu arada uzun süredir ara verdiğiniz köy gezilerine de yeniden başlama kararı almışsınız. 

Latif AKÇA:  Yediğimiz sebzenin meyvenin ne kadar güvenli olmadığını bilmiyoruz. Sizde dünden itibaren kendi sebzenizi yetiştirmek için ekim yapmışsınız. Zaten yakında tüm ülke aynı şeyi yapmak zorunda kalacak. 

İlkşen Varoğlu ATİK: Sanata Evet Ödülünü almanız sadece sizi değil tüm ülkenin sanatseverlerini gururlandırdı.  Her halde en çokta Derman Bey gururlanmıştır bu ödülden. Tebrik ediyoruz.

Serhat AKPINAR:  Dünya Diplomatlar Birliğinin KKTC şubesi ve KAÜ’nün Lefkoşa binası hizmete girmiş. Şu diplomatlar birliği acaba bizim diplomat arkadaşları bir izlese ve bir rapor verse nasıl olur? 

Tolga ATAKAN: Sonunda Girne-Lefkoşa yolunun tamamlanan kısmı bugün açılıyormuş. Çok şükür, şimdi sırada neresi var. Eğer çok acil değilse aynı yol yerine değil de Alsancak yoluna başlasanız nasıl olur. 

Savaş ATAKAN: Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligine veda ettikten sonra bir sessizleştiriniz bir sakinleştiniz. Hayırdır ne oldu, yoksa Moskova’da gemileriniz mi yandı? 

Ferdi Sabit SOYER:  Sosyolog Hakan Gündüz: "CTP ve TDP toplumsal muhalefeti yerle bir etti" demiş. Sosyolojiye merak sarmış birisi olarak soruyoruz size, siz ne dersiniz bu işe? 


Önder SENNAROĞLU: Ülkede Tarım politikaları iflas etti. Yakında başka şeylerin de olacağı konuşuluyor. Sektörün içinde olan birisi olarak siz ne diyeceksiniz bu duruma. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Bodrum’da yaşan sel felaketini her halde gördünüz. Doğanın dengesi kayboldu. Benzer bir durumun Girne’de olmaması için bir şeyler düşündünüz mü? 

Fehmi OKTAY: Bunca sene ne hortum biliyorduk nede başka bir şey. Nedir bu işin perde gerisinde olanlar. Hortumlar, seller, bizim ülkemiz  için durum ne? 

POLEMİX
“CİB sektörü uluslararası kural ve kurumlara yakınlaştırmaya çalışırken karşılaşmakta oldukları tamamen politik engellemeleri de kabul etmemiz mümkün değildir. Örneğin kısa adı ECA olan Avrupa Casinolar Birliği’ne yapılan üyelik müracaatının politik nedenlerle reddedilmesi bugün burada yapılmakta olan çalışmaya tamamen zıtlık içermektedir.”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş 

YORUM EKLE

banner471

banner473