banner564

Çavuşoğlu ile tavla oynadık

 

Adam geldi, görüşlerini ayrı ayrı ortamlarda tekrarladı. Yetmedi basından üç kişinin karşısına çıktı ve tüm sorulara içtenliği ile cevap verdi ama ne hikmetse KKTC’de bir kişi bile Çavuşoğlu’nun ne dediğini anlamadı. 
Dün Meclis’te yapılan konuşmaları, gazetelerde ve sosyal medyada yazılanları okuyunca insan bildiğinden ve dinlediğinden de emin olamıyor bu ülkede.
Oysa Çavuşoğlu ne güzel söyledi; “Bizim KKTC’nin iç siyasetine bir müdahalemiz yok, eski dostlarımız var yeni tanıdığımız isimler var. Ama kimseyi bu bağlamda kayırmıyor, kollamıyoruz.”
Yok, Kudret Beyle baş başa yemek yemiş, yok Akıncı’yı kast etmemiş, yok Federasyon bitti dememiş…
Ya adam daha ne desin, hepsine cevap verdi, tek tek söyledi ve gayet samimi bir şekilde dile getirdi. Yetmedi; Türkiye’ye döndükten sonra da bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Çünkü ziyaretinden sonra yazılan çizilenler bilgisine getirilince adam bir açıklama yapma gereği daha hissetti.
Ne yaparsa yapsın Çavuşoğlu gene millet bildiğini okuyor KKTC’de. “Bizim KKTC’de tek temsilcimiz var, oda Lefkoşa’daki Büyükelçimizdir” dese de gene de herkes bir pay biçiyor kendine.
O zaman bizde geride kalmayalım, Çavuşoğlu’nun basına yansımayan bölümünde karşılıklı tavla attık. Hem lafladık hem biraz dedikodu yaptık. Bizi izleyen gözlere inat zarları karşılıklı attık. 
Misafir diye bu seferlik oyunu alttan aldık ama bir dahaki sefere bu kadar iyi niyetli olmayacağımızı da bir güzel anlattık. Artık bu fotoğraf sonrası da herkes bize farklı baksın…

Bu CHP’den bir şey olmazzzz
Türkiye’de bir kez daha sandık hazırlığı var. Bu kez yerel yönetimler belirlenecek. Sanırsam iktidardaki Recep Tayip Erdoğan ile Ana muhalefet Kemal Kılıçtaroğlu 10. Kez seçimlerde karşı karşıya gelmiş olacaklar.
60 günden daha az bir süre kaldı sandıkların kurulmasına ama ana muhalefet hala daha aday belirleyecek. Hali ile bu süreç çok sancılı geçiyor. Dün ardı ardına istifa haberleri geldi CHP’den.
CHP, bu hali ile zor alır yerel yönetimleri. Yerel yönetimleri alamazsan iktidarı da alamazsın. Hatta kayıtlara geçsin diye söylüyorum; bu gidişle İzmir’i de kaybederlerse hiç şaşırmayın. 
İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu pırlanta gibi bir insan. Üstelik KKTC dostu, yılların Girnelisi. Ama onunda işi zor. Partisi darmadağın oldu İstanbul’da.
Bir başka KKTC dostu Mustafa Sarıgül geçtiğimiz günlerde daha fazla bekleyemedi ve istifa etti CHP’den. Oysa Şişli’de tarihi bir farka imza atacak Sarıgül bu sefer. İzleyin ve görün.

“Ortak açıklama”
“Bildiğiniz gibi Rum tarafı, kendi belirleyecekleri seçmen listeleri ile Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıslı Türk temsilcilerinin seçilmesi ile ilgili bir karar üretmiştir. Avrupa Parlamentosu’ndaki seçimlere yönelik Kıbrıslı Türklerin temsiliyeti ile ilgili bu kararın, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini yansıtmayacağı açıktır. 
Kıbrıs Türk Halkı’nın, Kıbrıs Rum Halkı’ndan ayrı siyasal bir varlık olduğu bugün uluslararası kamuoyu tarafından da gayet iyi bilinmektedir. Kıbrıs adasında iki halk, her zaman iki ayrı seçmen ve aday listeleri ile seçime gitmiştir. 
1960 Anayasası‘nda da bu en temel unsurlardandır. Yine, 2004’de, Annan Planı referandumunda da oylama, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin onayıyla iki halk tarafından, kendi seçmen listeleriyle ayrı ayrı yapılmıştır. Bu nedenle, Kıbrıs Rum tarafının Avrupa Parlamentosu seçimleri için uygulamaya koyacağı bu düzenleme, Meclisimizde temsil edilen ve aşağıda imzası bulunan siyasi partiler tarafından kabul edilemez bulunmuştur. 
Bu amaçla (UBP sözlü onayıyla) CTP-BG, DP-UG ve TDP siyasi parti başkanlarımız bir araya gelmiş ve Avrupa Parlamentosu’ndaki temsiliyet hakkımızın Kıbrıs Türk Halkının iradesini yansıtacağı demokratik bir seçimle gerçekleşebileceğini tüm uluslararası kamuoyuna ve ilgili taraflara bir kez daha duyurmak istemişlerdir. Siyasi parti başkanlarımız, Rum tarafınca yapılan bu düzenlemenin Kıbrıs Türk Halkının temsiliyetini sağlamayacağını bir kez daha net ve açık bir şekilde ifade etmektedirler."
Sibel Siber (2014) 

 
MESAJLAR

Bülent KAYA: Gezi programları sizi yorgun düşürmüş ve hafta sonu gribe sizde en sonunda teslim olmak zorunda kalmışsınız. Çok geçmiş olsun diyoruz, biraz dinlenme ile kendinize gelirsiniz. 

İsmail KOFALI: Dün UBP içinde önemli bir grupla öğlen yemekte gözükmüşsünüz. Çok yakında bazı önemli sürprizlere hazırlanıyormuşsunuz, hakkınızda hayırlısı. 

Mazhar Iqbal CHOUDHRY: Gençlik Gücü’ne önemli bir sponsor bulup kulübün tesisleşmesi konusunda iş imza kısmına kalmış. Yakında büyük bir atağa kalkacakmışsınız. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Dome Otel konusunda elinize öğle belgeler geçmiş ki yer yerinden oynayacak cinstenmiş. Merakla bu belgeleri açıklamalarınızı bekliyoruz. 

Ekrem Gazi ÖZUYSAL: Demokrat Parti Lefke İlçe Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yıllardır bölgede partiyi terk etmeyen ve düzenli çalışan birisi olarak bu görevi hak ettiniz. 

Ayşegül BAYBARS: Bir gece önce genç işadamları ödül töreninde gayet güzel konuştunuz ama HP’nin kurultayında sahneye çıkmadınız. Neyse çok geçmiş olsun. Grip bu bir günde insanı ne hale getiriyor değil mi? 

Tufan ERHÜRMAN: Yılbaşından bu tarafa bazı kurumlardan istihdam haberleri gelmeye başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız ihtiyaç olan yerler biran önce doldurulur. 

Günay KİBRİT: Hükümet istihdama başladığına göre sizde engelli istihdamı için her halde hükümetin kapısını çalarsınız. En azından birkaç tanede engelli kardeşimiz istihdam edilir. 

Hüseyin BARBET: İçişleri Bakanlığı, 41 muhtarlık binası yapılması için düğmeye basmış. Hadi gözünüz aydın diyelim. Bu arada uzun zaman oldu görüşmeyeli, umarız iyisinizdir.

Aydın AKKURT: Şu FETÖ davaları ne oldu KKTC’de. Geçenlerde İstanbul’da ünlü bir iş insanını gözaltına aldılar bu sebepten ötürü, haberiniz var mı? 

Hasan SUNGUR: Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği olarak denetimleri hızlandırmışsınız ve piyasada kaçak emlakçılık yapanların teker teker peşine düşmüşsünüz. Birde yasanız çıksaydı. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Hafta başında Ankara’ya çağrılmışsınız. Hayırdır, tam da Türkiye’deki seçimler öncesi nereden çıktı bu Ankara ziyareti, neyse gelince öğreniriz her halde. 

Aysu Basri AKTER: Temmuz-Ağustos 2018 dönemini kapsayan BRT ek mesai ödenekleri konusunda bazı iddialar var. Bakalım bu konuda çalışanın huzursuzluğunu nasıl gidereceksiniz? 

Umure ÖRS: Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı göreviniz hayırlı olsun. Atamanız biraz sürpriz oldu, zira bu makam için bir sürü adayın ismi geçiyordu kulislerde. 

Yeşim KUBİLAY: Başbakanlık Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı olsun size de. Bakalım bu değişim nasıl yansıyacak Başbakanlık koridorlarına. 

POLEMİX
 “Sanki de dörtlü koalisyon ortaklarından biri değil de “Tanganika”’nın siyasi parti üyeleri Şeker Sigorta’yı soyuyor. Bu dörtlü koalisyon partileri görüyoruz ki üç maymunu oynuyor. Bir türlü ortaklarının Şeker Sigorta’yı bu hele getiren olduğunu ne görüyor ne duyuyor ne de konuşuyor. Şeker Sigorta dörtlü koalisyonun içinde neskafede dördü bir arada eriyip gidiyor.”
TKP Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 4 yıl Önce

Tabii ki, çevrimiçi tavla iyi vakit geçirmek için harika bir yoldur, ayrıca şimdi tüm bu sizin için uygun herhangi bir yerde çevrimiçi gitmek mümkündür. Burada oynamayı seviyorum: https://yellowclub.net/tr/tavla. Buna ek olarak, tüm turnuvalar, hatta arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Yansıtmayı sevenler için büyüleyici bir hobi.

Murat
Murat - 4 yıl Önce

site

banner471

banner474