banner564

Çember daralıyor

 Sezon başında lige yeni çıkmasına rağmen yaptığı flaş transferler adından söz ettiren Merit Yeşilova şu an bulunduğu konum olarak beklentileri şu an itirabiyle karşıladığını söyleyebilirim. Takımın  oyunun iki yönünde saha içi liderleri Binya ve Lua Lua  ciddi bir profesyonellik örneği göstererek takıma seviye atlatdıklarını söylemek yanlış olmaz. 

Gençler Birliği karşısında bu oyuncuların gösterdikleri pozitif oyun Garava’nın maçı kazanmasında önemli rol oynadı. Maçın özellikle ilk yarısında kendi sağ  koridorunu Mustafa’yla çok etkili kullanan Alsancak Temsilcisi ayağa yapılan paslar sonucunda bulunan boşluklara çok isabetli uzun paslar attı ve bu paslar rakip takımın savunmasının dengesiz yakalanmasına sebep oldu. 
Bulunan pozisyonları iyi değerlendiren Garava maçın ilk yarısında izleyenlerden tam not aldı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise skorun yarattığı konsantrasyon problemi ile iyi bir oyun ortaya koyamadı ve ilk yarı doğru yapılan işler ikinci yarıda sahaya yansımadı.  Merit Yeşilova’da İlyas ve Adeleke arasındaki uyum takımın hücuma çıkmasında, baskı altında kalmamasında büyük katkıları var. Hem topu olumlu kullanıyorlar hemde takımın oyun mesafesini kısaltmasında köprü görevi görüyorlar.Gençler Birliği ise hafta içinde yapılan teknik direktör değişikliğinden sonra yeni bir sayfa açarak bu maça çıktı. 
Ligin ilk yarısında her takımı yenebilecek, kaliteli bir takıma sahip olan İskele’nin ligi ilk 5 içerinde bitireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Devre arasında küçülme kararı alan kulübün geldiği nokta hiçte iç açıcı değil. Direk düşme olmasa bile play out oynaması kuvvetle muhtemeldir. Takım mücadele ediyor ancak oyun içinde pas organizasyonu ve takım savunmasında ciddi sorunlar göze çarpıyor. Defanslarının arkasına atılan her topun tehlike olduğunu söylemem gerekir. İbrahim Köse dışında bu duruma isyan eden ve beklenen eforu harcayan oyuncusu yoktu. İskele’nin bu raddeden sonra acil olarak toparlanıp, fikstüre veya diğer sorunları bertaraf edip kenetlenmekten başka çaresi yoktur. Maçın orta hakemi Hüseyin Özkan iyi bir maç yönetti.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474