banner564

Çerkez’e cevap veren yok mu?


İş dünyamızın önemli isimlerinden ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın da eski başkanlarından Günay Çerkez, hafta sonu yapılan Ticaret Odası’nın Genel Kurulunda ülkemizde siyasi yapıya dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Günay Çerkez; “KKTC’de pek çok parti olmasına karşın esasında iki parti olduğunu ve bunlardan bir tanesinin “İktidar” diğerinin ise ‘Muhalefet’ olduğunu” söyledi. 
Aslında durum tabloya baktığınızda Günay Çerkez’in haklı olduğunu çıplak gözle bizde görebiliyoruz ve bu noktadan hareketle Günay Çerkez’in ortaya koyduğu tespite aynen katılıyoruz.
Günay Çerkez zaten bu tespitini hafta sonunda yapmıştı. Siyasi partiler ve onların temsilcileri dün biz bu yazıyı yazana kadar Günay Çerkez’e bir cevap vermediğine göre demek ki onlar da bu durumu kabul etmiş görünüyorlar. 
En azından şu ana kadar bunun aksini söyleyen birileri olmadı.
Gerçekten de son yıllarda o kadar çok hükümet değişikliği yaşadık ki kimin ne söylediğini ve ne yaptığını objektif olarak değerlendirme şansımız bile olmadı.
Örneğin geçen hafta ülkenin tartıştığı olayda muhalefet, iktidarı ülkeye kaçak yollardan yatırımcı getirmek ile suçlamış ve bu bağlamda hükümetin bir bakanın deyim yerinde ise koltuğu gitmişti. 
Peki, aynı muhalefet, iktidardayken bu ülkeye yatırımcı getirmiş miydi? Veya gelecek yatırımcılar ile ilgili bir yol haritası oluşturmuş muydu? Yoo onlar da bugünküler gibi günlük sorunlar üzerinden yol almaya özen göstermişlerdi.
Günay Çerkez’in “KKTC’de iki parti var bir tanesi iktidar diğeri muhalefet” söylemi bence bu aşamada içinde olduğumuz tablo adına son derece önemli ve yerinde bir tespittir. 

Tatar ve Özersay’a önerimdir
Atı alanın Üsküdar’ı çoktan geçtiği bu süreçte bence daha fazla didişme olmamalı. İki hükümet ortağı bir araya gelip aralarında “Gentleman's Agreement” imzalamalıdır. 
Aksi halde ikisi için de gidişat gidişat değildir, bu didişmelerin ikisine de bir gram faydası olmadığını önlerine konulan ilk sandık açıldığında görecekler ve benim ne demek istediğimi o an daha iyi anlayacaklardır. 
Malum artık önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardır. Tatar, Özersay’ın oylarına, Özersay da eğer becerip kalabilirse 2. turda Tatar’ın oylarına ihtiyacı vardır. 
Ama bu didişmelerle devam ederlerse iki tarafın da oylarının bir üçüncü adaya gideceğini söylemek için üstün bir zeka kapasitesine sahip olmanızı gerektirecek bir durum değildir. Aklı olan zaten bunu anlamalıdır.
Hal böyle iken son günlerde yeniden alevlenen UBP-HP kavgasının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Tabi iki partinin başındaki isimlerin hedefinde Cumhurbaşkanlığı makamı var ise.

Patronlar kulübünde dikkat çeken isimler
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın 57’nci Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçimle Oda Meclisi’nin yeni üyeleri de belirlendi. 
Patronlar kulübünün yeni kadrosu hayli ilginç isimlerden oluşuyor. Lefkoşa’da bazı eski üyeler yerlerini yeni kuşağa vermiş mesela. Lefkoşa CTP Milletvekili Fikri Toros’un oğlu Ilgaz Toros yeni oda üyesi, aynı şekilde Metin Şadi de yerini oğlu Ramiz Şadi’ye vermiş.
Girne’de ise genç kadınlar ilk etapta göze çarpıyor. Yeni dönemin başarılı kadınları artık Patronlar kulübünün gözdeleri olacak. Çiğdem Kemaler, Hazal Eziç, Meryem Çerkez Gürtunç ve Yağmur Özyalçın. 
Bu arkadaşlar hafta sonu seçimle 50 kişilik Ticaret Odası’nın oda meclisine seçilmesini bildiler. Hepsini tebrik ediyoruz. 

MESAJLAR
Murat DONATMIŞ: Böylesine bir dönemde ülkeye yatırım anlamında Girne’ye bir işletme kazandırmanızdan ötürü sizi tebrik ediyoruz. Bu arada açılışa devletin zirvesi yoğun ilgi göstermiş.

Fikri ATAOĞLU: Bu akşam önce ilçe başkanlarını sonra da genişletilmiş PM’yi olağanüstü toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bazı önemli kararlar alacakmışsınız. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Pandemi süresince uzattığınız sakalları sonunda kestirmişsiniz. Bu arada Girne’ye yeni hastane projesi en çok sizi heyecanlandırıyormuş. 

Kartal HARMAN: Cumartesi günleri Hasan Uzun Petrol’deyiz sevgili dostum. Bu hafta sonu yenildin diye gelecek hafta gelmemezlik yapma. Yenile yenile yenmeyi öğreneceksin. 

Mustafa AKINCI: Yani bazen sizdeki sabra gerçekten hayran kalıyorum. Örneğin dün yapılan saçma ötesi açıklamaya cevap vermeyerek yine büyük bir erdem gösterdiniz.   

Kutlu EVREN: Yeniden bakanlık makamına getirilince üç gündür telefonlarınız adeta kilitlenmiş. Pek çok kişi aynı anda sizi arayınca telefonlarınız arızalanmış. Hatta bir bakan arkadaşınızın da telefonu yüzüne kapanmış arıza nedeni ile. 

Tufan ERHÜRMAN: Yeni bir hafta başlıyor. Hükümetin bam telinde tuttuğunuza göre bence aynı yerden çalmaya devam ederseniz bu hafta da başka başka sonuçlar ortaya çıkabilir siyasette. 

Günay ÇERKEZ: Şu AB’nin Gazimağusa Limanı ile gönderdiği belgeyi sizden rica etsek bize de ulaştırır mısınız? Zira bu kör döğüş siyasetin içinde o belge güme gitti gibi. 

Burçin DÖVEÇ: Müteahhitler Birliğinden sonra şimdi de Ticaret Odasının yönetimine seçildiniz. Anlaşılan bu seçim işlerini siz pek sevdiniz. Yarın siyasete de atılırsanız hiç şaşmayacağız. 

Hazal EZİÇ: Ee artık patronlar kulübünde de olduğunuza göre artık sizi daha çok sahalarda göreceğiz demek ki. Zaten Mehmet Eziç’i bu aralar pek göremiyorduk, tekrardan hayırlı uğurlu olsun. 

Şener LEVENT: Gazetenin logosundan sonra adını da değişmeye karar vermişsiniz. Valla patenti Besim Tibuk’ta ama bizim önerimiz Afrika yerine “Aborjin” olsun. 

Mustafa ZURNACILAR: “Bedi’s İskelesi’ne Sahip Çıkalım” diyenlerin seslerine kulak verin ve devletin ilgili kurumlarını beklemek yerine siz elinizden geleni bir an önce yapın. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Dünkü Bakanlar Kuruluna girmediniz ama bugün istifa etmeyip görevinize devam edeceğiniz konuşuluyor. Bakalım bugün bu konuda nasıl bir açıklama yapacaksınız? 

Süreyya GÜRSES: İngiltere dönüşü Malpas Otel’de karantinada bekleyişiniz devam ederken dün eşiniz size sürpriz yapmış ve otele doğum gününüz için çiçek göndermiş. Hayırlı senelere.  

YORUM EKLE

banner471

banner474