banner564

Çetinkaya tamam, K. Kaymaklı aman

   Bir tarafta önümüzdeki yılın planlamasını yapmaya çalışırken ligi de en iyi yerde bitirmeye çalışan Çetinkaya, diğer tarafta kümede kalma mücadelesi veren yılların takımı K. Kaymaklı.

  Çetinkaya golcüsü Faye’nin yokluğunda özellikle gol yollarında neler yapacağı merak ediliyordu. Diğer 2 yabancısı Ugo ve Amani ile bunu gidermeye çalıştı. Özellikle Amani bu maçta attığı 2 kafa golü ile görevini fazlası ile yaparken Ugo da asisti ile üzerine düşeni yaptı. Amani’nin attığı 2 golde ona adrese teslim toplar atan Ugo ve Çağdaş’ı da tebrik etmek gerekir.
  Çağdaş her takımın kendisinde olmasını istediği defans oyuncularından biri. Takımı adına 1 asist ve 1 gol ile katkı yaparken kazanılan penaltıda da korneri kendisi kullanmıştı. İleri çıkışlarında yaptığı etkili ortalarla forvetteki arkadaşlarına adeta gol pasları veriyor.
 Defansta ilk yarı dışında fazla görev düşmeyen Serkan ve genç Batuhan da görevlerini yaparken E.Bello’ya fazla alan bırakmadılar. 
  Çetinkaya attığı ilk golden sonra oyunun kontrolünü rakibine bıraktı. Bunun karşılığında kalesinde gol görürken rakibinin kaçırdığı pozisyonlar da vardı. Devre arasına beraberlikle gidecekleri dakikada şans kapılarını çaldı. Kornerden gelen topta rakibi 10 kişi kalırken kazandıkları penaltı ile öne de geçerek soyunma odasına gittiler. İkinci yarıya da daha moralli çıktılar.
  İkinci yarının ilk 10 dakikasında 2 gol daha buldular ve rakiplerine adeta teslim bayrağını çektirdiler. Geriye kalan dakikalarda maçı çok rölanti oynayarak tamamladılar. Onlar için bu galibiyet özellikle ikinci yarıda çok rahat geldi diyebiliriz. 
  K. Kaymaklı sezonun ilk yarısında yine iyi değildi. İkinci yarıda yapacağı transferlerle kötü durumdan kurtulurlar diye bekleniyordu. Ancak iyi olma yerine daha da kötü duruma düştüler.
  Özellikle defansta hava toplarındaki üstünlüğü ile dikkat çeken Keita’nın gönderilmesi ve onun yerini doldurabilecek birinin alınmaması onlara geçmiş maçlarda olduğu gibi bu maçta da çok pahalıya mal oldu. 
  Rakibinin kanatlardan getirdiği hiçbir topu uzaklaştıramadıkları gibi bunların neredeyse tümünde kalesinde golü gördü. 
  Maçın ilk yarısında erken yediği gole rağmen toparlanıp gol aramaya başladılar ve istedikleri golü de buldular. Bunu artıracak pozisyonları ise değerlendiremediler. 
  İlk devrenin son dakikası onların teslim oldukları dakika oldu. Bu dakikada hem 10 kişi kaldılar hem de penaltı golü ile geriye düştüler. İkinci yarının başlarında biri kornerden olmak üzere yedikleri iki hava topu golü ile maçı o dakikada kaybettiler
  K. Kaymaklı ileride sadece E.J.Bello le gol aradı. Ona destek verecek oyuncu hiç yoktu. Onun da kontrol altına alınması ile tamamen etkisiz kaldılar. Takım olarak fizik üstünlükleri de çok düşük. Geçmiş maçlarda olduğu gibi bu maçta da ilerleyen dakikalarda oyundan tamamen düştüler. Son 10 maçtır kazanamamanın verdiği psikoloik baskı onları maçlarda fazlası ile geriye götürmekte. Bunu çözecek duruşları da en azından bu dönemde hiç görünmüyor. 

YORUM EKLE

banner471

banner473