banner564

Cihangir'in günü

Her iki takımın da mutlak puana ihtiyacı olduğunu düşündüğümden dolayı iki ekibin de sahaya kazanmak için çıkacağını tahmin etmiş ve karşılaşmadan önce bol gollü bir mücadele beklentisi içerisine girmiştim. Karşılaşma beklediğim gibi bol gollü geçti ancak Cihangir'in açık farkla kazanmasını beklemiyordum. Mücadele tam bir rus ruleti şeklinde başladı. Her iki takım savunmasının yaptığı bireysel hatalarda gol adeta geliyorum dedi ve Cihangir Offor ile golü bulan taraf oldu. Cihangir'in öne geçmesinden sonra Baf futbolcusu Joseph inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı ve takımının ilk devreyi beraberlikle kapatmasına engel oldu. Bu pozisyon gol olsaydı kesinlikle daha farklı bir karşılaşma izleyecektik. İkinci devrede iki takım da daha temkinli bir oyun sergiledi. Bu devrede Cihangir, Nurettin ve Kalifa'nın orta sahada rakiplerine üstünlük kurmasıyla oyunun kontrolünü ele geçiren taraf oldu ve rakip kalede etkin bir şekilde görünmeye başladı. Bu etkinliğin sonucunda da bir anda farkı üçe çıkardılar. Fark üçe çıktıktan sonra maç bir anlamda bitti. Oyunun son bölümlerinde biraz kıpırdanan Baf Ülkü Yurdu Hüseyin ile farkı ikiye indirse de Offor yine sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. Bu mücadele Cihangir'in ve Offor'un günü oldu diyebiliriz.
Cihangir evinde oynadığı ikinci karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Gününde olan Offor girdiği tüm pozisyonları gole çevirdi. Bir gol bir asist yapan Kalifa ve orta sahada takımı yönlendiren Nurettin Cihangir'in galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Mete'de günün iyilerindendi. Ancak Cihangir BÜY karşısında savunmada yaptığı bariz hataları ilerleyen haftalarda da tekrarlarsa sonuç hiç iç açıcı olmayabilir.
Baf Ülkü Yurdu çok istediği galibiyete bu hafta da ulaşamadı. Yapılan bireysel hatalar, rakibin temposuna cevap verememe ve özellikle maçın başında ileri uçta cömertçe harcanan fırsatlar bugünkü yıkımı getirdi. 
Karşılaşmanın hakemi Serhan Şimşek ve yardımcıları mücadelenin kontrolünü ellerinde tutarak iyi bir yönetim sergiledi.
YORUM EKLE

banner471

banner473