banner564

Cız Etkisi 

Bir zamanlar yani Türkiye’de eğitim gördükten sonra Ada’ya döndüklerinde bir sloganları vardı, bir ideolojileri vardı. Ne diyorlardı “Emek en yüce değerdir”
Aradan zaman geçti, önce ideoloji zaafa uğradı sonra Türkiye’ye okumaya giden gençler farklı politik çizgileri izlemeye başladı. Kapital sistemin bir unsuru gibi yaşam sürmeye başladılar. Ellerinde AB bayrakları altlarında son model lüks arabaları ile “solculuk” oynamaya başladılar.
Yıllar önce ağabeyleri Ankara’da Türk Emekçileri ile İşçi Hakları için mücadele ederken yeni jenerasyon Ada’da ki Türk İşçilerin Ada’dan gitmesini istiyorlar.
Dün CAS işçileri yerlerde sürüklendi. Üstelik CTP’nin başını çektiği hükümet döneminde. Daha öncede CTP döneminde Ercan’da polisler tarafından işçilerin, emekçilerin dövüldüğünü, yerde sürüklendiğini bu toplum görmüştü.
Kısacası, CTP eski CTP değil, Emek’te artık en yüce değer değil! O yüzden dün Ercan’da çalışanın emekçinin dövülmesi hiçbir CTP’linin yüreğinde cız etkisi yaratmadı. 
 
Domates, biber, patlıcan
2018’in KKTC’sinde hala daha “Hal yasası” yok. Büyük umutlar ile hükümete gelenler ise bugün verdikleri sözlerin etkisi altında ezim ezim eziliyorlar. 
Sudan çıkmış balık misali ne yapacaklarını dahi bilmiyorlar. Öyle öfkeli öyle burunları kalkmış ki kendilerine yapılan hiçbir eleştiriyi kayda değer görmüyorlar.
Meclisi çalıştırırız, meclisi toplarız gibi söylemleri bile havada kaldı. Alın size en basit bir örnek. Yıl olmuş 2018, hala daha KKTC’de bir “Hal yasası” yok. UBP Hükümetleri döneminde 5-10 kez hazırlandı ama bir türlü genel kuruldan geçirilmedi, ne hikmet ise!
Alın, yasa orada duruyor, bir okuyun ve hemen meclisten geçirin. Vatandaşta yazın göbeğinde domatesi 7 liraya almak zorunda kalmasın.
Üstelik 7 TL’ye domates diye vatandaşa yedirilmek istenen şeyin ne olduğu da belli değil. Gerekiyorsa Mersin’den domates getirin, şöyle sulu, mis kokulu olanlarından. Bunu olsun becerin, becerebiliyorsanız. 

HP karşı taarruza geçti
Tolga Atakan yanlışlıkla HP grubu yerine sosyal medya hesabına atınca düşüncelerini, anladık ki HP’de bir müddetten bu yana kaynayan sular artık iyice ısınmış.
Atakan, kendi partilerine sosyal medyada “neden cevap vermiyorsunuz neden bizi savunmuyorsunuz” diye sert çıkıyor. Çünkü parti tabanı bazı olaylardan ötürü rahatsız. Ve sosyal medyada cevap vermek yerine sessiz kalmayı tercih ediyorlar. 
Atakan’ın paylaşımı sonrasında Gülşah Sanver Manavoğlu, Jale Refik Rogers gibi isimler hemen klavye başına geçti. Ve basına veryansın edildi. Tesadüf bu ya aynı saatlerde Cezaevi müdürü görevden alınmasın mı? Hade oğlum…

 Domates Festivali 
Hazır domates demişken, Lapta Belediyesi tarafından Çamlıbel Domates Festivali 27-29 Temmuz’da gerçekleşecekmiş. Domatesin 7,5 lira olduğu KKTC’ye yakışır bir festival.
Üstelik süper marketlerde domates diye halka yutturulmaya çalışılan şeyleri görünce bu festival bir kat daha önemli bir hale geldi. Bir gidip bakacağız Çamlıbel Domates Festivaline. Belki aradığımızı orada buluruz. 
 

MESAJLAR 

İsmet AKİM: Dün sabah Diyalog TV’de söylediklerinizden sonra bakalım ilgili taraftan bu iddialara cevap gelecek mi? Biz gelmeyeceği yönünde bahse girmeye hazırız.  

Hasan BAŞOĞLU:  İsmet Akim’i dün izleyebildiniz mi? Çok önemli şeyler söyledi. Kendisinin söylemleri üzerine bir cevap verecek misiniz? Yoksa ben paramı gene alır gene sessiz kalırım mı diyeceksiniz? 

Mustafa AKINCI: Siyasetteki ustalığınızı biliyorduk ama langırttakini yeni öğrenmiş olduk. Acaba Rum liderle bir langırt maçı falan mı organize etsek… 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Kıb-Tek nereye gidiyor? İsmet Akim’ in söylediklerine siz ne diyorsunuz? Kurum bilinçli olarak batırılmak mı isteniyor? Bu konularda artık ne kadar daha sessiz kalacaksınız? 

Cengiz ALP: KTTO olarak Lefkoşa Sanayi bölgesi için düşündüğünüz projeyi biz destekliyoruz ama bizim desteklememiz yetmiyor maalesef. Belki Türkiye’den bu konuda ciddi bir kaynak bulabilirsiniz. 

Hasan SUNGUR: Yaz gelince ofise gitmek yerine PC’yi havuz başına alıp işleri oradan idare etmeye başlamışsınız. Aslında bu sıcakta ofise gidip te ne yapacaksınız ki? En doğrusunu yapıyorsunuz valla. 

Mustafa AKYÖN: Tüm görevlerinizden teker teker ayrılmaya karar vermişsiniz ve bugün Hentbol Federasyonu başkanlığını da bırakıyormuşsunuz. Vardır her halde bir bildiğiniz. 

Ahmet BENLİ: Fransa'da Briellay ilçesinin Belediye Başkanı Andre Marchand, sivrisinek sürüleriyle başa çıkamayınca ilçe sınırlarına levhalar yerleştirerek, bölgesine sivrisineklerin girişini resmen yasaklamış. Benzer bir uygulamayı sizden de bekliyoruz. 

Fuat NAMSOY: Pek muhterem valideniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Bahadır AYHAN: Hentbol Federasyonu başkanlığı için son günlerde en çok sizin adınız geçiyor. Bakalım karşınıza bir rakip çıkacak mı? Neyse biz şimdiden hayırlı olsun diyelim size. 

Ahmet SENNAROGLU: Seçim sonrası istirahat etmeyince dün soluğu hastanede almışsınız. Keşke biraz ara verseydiniz ve vücudu dinlendirseydiniz. Neyse çok geçmiş olsun. 

Ahmet ERSÖZ: Bir gün izin almışsınız. O günde şansa bakın, evde borular patlayınca her yeri su basmış. Dün tüm gün elde mopla, kova kova su boşaltarak günü geçirmişsiniz. 

Gürsel UZUN: Domates 7,5 lira olunca sizde çareyi kendi bahçenizi yapmakta bulmuşsunuz. Hem organik hem ucuz hem daha sağlıklı. Sahi sizin şu meşhur bahçe neredeydi? 

Tolga ATAKAN: Sosyal medya hesapları karşınca sizin yazı yanlış yerde yayınlandı. Gerçi hemen kaldırsanız da bazı uyanıklar bunu kopyalayıp haberini yaptı bile. Neyse olur böyle kazalar, geçmiş olsun. 

Erkut ŞAHALİ: Domates, biber, patlıcan ve patates nedir? KKTC’de kaça satılır? Bunlardan haberiniz var mı? Varsa neden önlem almıyorsunuz? Haberiniz yoksa neden o makamdasınız? 

POLEMİX
“CAS çalışanlarının eylemleri; arazi peşkeşleri karşısında susanların, akaryakıt ve elektriğe okkalı zam yapanların, 900 TL vekil maaşı artışını ceplerine atıp asgari ücretliye sadaka verenlerin, yolsuzluk ve usulsüzlük yapanlardan hesap soracağız deyip hükümete gelince üç maymunu oynayanların ve tüm bunlar karşısında sokağa dökülüp eylem yapamayanların yüzlerini kızartmalıdır... “
Göktürk Ötüken 

YORUM EKLE

banner608

banner474