banner564

Çok haklı bir galibiyet

 Ligde iki takım bu sezon adına istedikleri puanları alamadılar. Baf Ülkü Yurdu son maçı mağlubiyetle tamamladı, Lefke kendi evinde 2 puan kaybetmişti.
 Her iki takımın da bu maçtaki en büyük sorunları sakatlıklar ve cezalar nedeniyle yaşanan kadro sıkıntısıydı. 
 Baf Ülkü Yurdu’nda Yankı, H. Sedatgil ve Mustafa yoktu. Lefke’de ise maç içinde yaşanan sakatlıklar oldu. Issac sakatlanıp çıktı, onun yerine giren Kasım da sakatlanıp çıkınca ilk devrede 2 değişiklik yapmak zorunda kaldı.
 Yaşanan bu sakatlıklar teknik adamların en büyük sorunlarından biri olmakta. Çünkü bu kadar kısa sürede 2 değişiklik yapmak zorunda kalınca maç için olası hamle şanslarını da tamamen bitirmiş oluyor. 
 Teknik adam Mehmet Solkanat’ın bilhassa Kasım’ın sakatlığından sonra yaşadığı sıkıntı nedeniyle yedek kulübesinde kendini nasıl paraladığını gördük. Kasım attığı golden daha kolayını kaçırırken klasına yakışır golü atmasını da bildi. Tabi ki Aziz’e de bir parantez açmak lazım. Ne zaman oyuna girse takımına en iyi şekilde katkı koyuyor. Bu maçta da golünü atarak takımını rahatlatan adam oldu. Yani kulübeden gelenlerin golleri vardı. 
 Maçın genelinde oyunun tek hakimi Lefke’ydi. Özellikle ikinci yarıda rakibine neredeyse tek pozisyon dahi vermedi. Rakibinin golcüsü Kossi’ye topla buluşabilecek alan bırakmadı. Daha da önemlisi rakibin hiçbir oyuncusuna rahat oynama şansı tanımadılar. 
 Defansta kusursuz oynarlarken orta alanda Semih çok iyi oynayarak sahanın da en iyilerindendi diyebiliriz. Aynı şekilde Okorie de sağ taraftan çok iyi toplar taşırken çabukluğu ile de rakiplerine zor anlar yaşattı. 
 Genç oyuncular Yılmaz, Semih ve Tuncay takımları için çok gerekli oyuncular. Bu nedenle daha önce olduğu gibi bundan sonra çok daha dikkatli ve takımları için ne kadar önemli olduklarının bilincinde olmaları gerekir. Lefke maçın ikinci yarısında biraz daha dikkatli olsa skor çok daha farklı olurdu.
 Baf Ülkü Yurdu için bu maç adına söylenecek fazla bir şey yok. Maçın tamamında rakibinin çok gerisinde kaldı. Rakibi biraz daha dikkatli olsa çok farklı da mağlup olabilirlerdi. 
 Takımdaki eksiklikler zaten sıkıntılı olan takımı çok daha zor durumlara soktu. Yedek kulübesinde belki oyuncular vardı. Ancak bu oyuncular çok gençti ve sahaya sürdüğünüz zaman karşılığını alabileceğiniz oyuncular değildi. Nitekim girenler hiç de katkı koyamadılar. 
 İkinci yarıya 2 değişiklikle başlarken oyun içinde de değişikliklere gitti. Erkan sağ beke geçerken Fikri orta alana geçti. Fakat bu değişiklik sanki daha da kötü oldu. Rakip çok daha kolay üzerlerine geldi. 
 Kossi ve Adeola ilk yarıda az da olsa kımıldarken ikinci yarıda neredeyse topa bile değmediler. Tabi ki bunda takımın genelinin kötü olmasının da etkisi vardı. Baf Ülkü Yurdu maç boyunca gösterdiği kötü oyunun karşılığını mağlubiyetle aldı.  

YORUM EKLE

banner471

banner474