banner564

Çok istediler

   Ev sahibi, ligin başındaki çıkışından sonra son 3 haftada kötü skorlar alarak puanla tanışamamıştı. Cihangir de son iki maçında sadece 1 puan alabildi.

  Baf Ü. Yurdu bu kötü gidişine artık dur demek ve daha alt sıralara inmek istemiyordu. Aynı zamanda puan olarak da rakibini yakalamak istiyordu.
  Maçın başlarında rakibinin biraz daha atak oynadığını Baf Ü. Yurdu’nun ise orta alanı daha kalabalık tutarak geride bulacağı boş alanları değerlendirmek istediğini gördük. Bunda da başarılı oldu diyebiliriz. Genç Hasan’ın ayağından bulduğu golde M. Göktaş’ın payı da unutulmamalı. Maçı ilk yarıda bitirebilecek pozisyonları da yakaladılar ancak Joseph ile bunlardan yararlanamadı. 
  İkinci yarıda rakibinin daha fazla risk alacağını ve geride yine boşluklar bırakacağını iyi hesapladılar. Dakikalar ilerledikçe bu isteklerinin yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Takımın iyilerinden genç Hasan, attığı golü bir de asistle süsledi. Asistinde Joseph golü atarak maçı kopartan adam olurken ilk yarıda kaçırdıklarını affettirdi.
  Maç böyle biter derken Solomonson çok dağılan Cihangir defansının arkasında bulduğu topla takımının net skorla kazanmasını sağlayan golü attı. 
  Baf Ülkü Yurdu’nda defanstaki Lawal ufak tefek pas hataları dışında rakibine geçit vermedi. Ahmet ve Hasan da takımın genç ama çok iyi oyuncuları oldular. Erdinç’in tecrübesi ve takımı yönetmesi her zaman olduğu gibi bu maçta da kendini gösterdi. Baf Ülkü Yurdu çok istediği bir maçı kazandı diyebiliriz.
  Cihangir bu zor deplasmana gelirken kazanıp ilk devre adına tamamen rahat bir yere gelmek istiyordu. Ancak kadro sıkıntısı maç boyunca kendini gösterdi.
  Takım kaptanı Fırat’ın olmaması takımın oyun ritmini de kaybettirdi. Onun oyunu kontrolü, rakip defansların arkasına atacağı toplar ve duran toplardan da olsa bulabileceği goller olabilirdi. Ancak bunların hiçbirini maç boyunca göremedik.
  Yabancı oyuncularından Uche bir şeyler yapmak ister gibiydi. Fakat ne kendisi ne de diğer yabancılar takımlarına hiç katkı koyamadılar.
 İkinci yarıda gol için defanstan Ertan’ı ileriye Nurettin’i de defansa aldılar. Ancak bu değişiklik de fayda getirmedi. Sonradan girenler de bir şey yapamadı. Riskler aldığı dakikalarda defansta çok dağınık göründüler ve rakiplerine pozisyonlar verdiler. Bunların sonucuna da katlandılar. Özellikle yenen ikinci golde defans ve kalecinin ortak hataları çoktu. Bu gol onları maçtan tamamen düşürmüştü.
  Cihangir beklenenden de kötü bir oyun ortaya koyunca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. 

YORUM EKLE

banner608

banner473