banner564

Corona’nın faydaları ve öğrettikleri

Sevgili okurlar, şu an bütün dünya korkunç zor bir dönem yaşıyor, hala daha ne yapacağını bilmeyen koskoca devletler var. Bize göre çok ama çok büyük olan bu ülkelere göre; biz, tüm bu olup bitene rağmen çok da kötü değiliz aslında.  Elbette sıkıntılı bir süreç ancak bu süreçte bazı güzel şeyler de olmadı değil.
İşte sizin için bir liste hazırladık.
•    Şimdilik Suriye’de savaş bitti.
•    İsrail Filistin’e saldırmıyor.
•    İtalya, İspanya, Almanya; İngiltere, Fransa ve medeni Avrupa çöktü.
•    ABD çaresiz.
•    Çinliler artık kedi, köpek, yarasa ve böcek yemiyor en azından şimdilik.
•    Alışveriş çılgınlığı bitti.
•    Temizlik ve hijyeni öğrendik.
•    Aile içi iletişimi düzene soktuk.
•    Sağlıklı beslenmeyi ve düzenli uyku uyumayı öğrendik.
•    Her insanın ölümlü olduğunu, zenginin de fakirin de Allah katında eşit olduğunu bilmeyenlere öğretti.
•    İnsanlığı maneviyata döndürdü.
•    Her türlü israfın önlenmesini sağladı.
•    Açık büfe kahvaltılar ve benzeri israflar bitti.

 
Ülkeyi kurtaracağını zannettiğimiz 5 şey
1. Şahıslar…
2. Seçimler…
3. İdeolojiler…
4. Irklar…
5. İnançlar…
Ülkeyi aslında kurtaracak 5 şey
1. Akıl…
2. Eğitim...
3. Saygı...
4. Adalet…
5. Erdem…
Sevgiyle kalın... Teşekkürler Sibel Dinçyürek.


Zarına güvenen gelsin
Yarın sabah saat 10.00’da Lapta Belediyesi, Güzelyalı Halk Plajında Engelsiz Yaşam Tavla Turnuvasında buluşuyoruz. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneğine katkı koymak için Lapta Belediyesi desteği ve Mapfree Sigortanın sponsorluğunda hem tavla atacağız hem de güzel bir gün geçireceğiz.
Sizler için de eşsiz bir fırsat sunuyor bu turnuva. Belki içinizden bizi yenmek isteyenler olabilir. Onlar için de bir şans niteliği taşıyacak bu turnuva. Gelin, kaşımıza geçin ve zarları tavlanın içine doğru yuvarlayın.

MESAJLAR

Enver HOCA: Önceki gün tavlada kaybettiğiniz 50 Sterlin var ya, hah o işte bizim bir arkadaşta. Geri almak isterseniz bize seslenmeniz yeterli. İlk günkü hali ile duruyor, buruşmadan dümdüz.

Sinan BAĞDATLI: Bafra bölgesinde şuan için tek açık otel konumunda Concorde Otel varmış. Lefkoşa’dan bölgeye kaçmak isteyenler için önemli bir seçenek sunuyorsunuz.

Eralp Münür PINAR: Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü olarak bazı daire müdürleri sizden gelecek müjdeli haberi bekliyorlar. Zira pek çok müdürün ya makam aracı arızalı ya da kullanılacak durumda değilmiş.

Halis ÜRESİN: Hafta içi bakanlıkta uğraşırken hafta sonu da bölgede gezilere hız kesmeden devam ediyormuşsunuz. Ee bu kadar bölgede gezdiğinize göre; bölgenin nabzı konusunda size güvenebilir miyiz?

Toykan ÖZDAMAR: KKTC Fenerbahçeliler Derneği olarak yeni bir dernek binası için çalışmalara hız vermişsiniz ve özellikle Kaymaklı-Yenişehir arasında çalışmalarınızı yoğunlaştırmışsınız.

Hasan KÜÇÜK: Son günlerde bazı önemli kuruluşlardan üyeniz olmanız için arka arkaya davetler gelmeye başlamış. Anlaşılan bu aralar bilgi ve tecrübenizden yararlanmak isteyenler peşinize düşüyor.

Behçet ÖZNACAR: Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanlığı için kolları sıvamışsınız ve başkan seçilmeniz halinde neler yapacağınız konusunda da bir manifesto hazırlamışsınız.

Ayşegül BAYBARS: Dün mecliste en arka sıralarda yalnız başına oturuyordunuz. Bazı medya organlarında çıkan iddialar anlaşılan canınızı çok sıkmışa benziyor.  

Erhan ARIKLI: Geçen hafta meclis genel kurulunda tartıştığınız Gülşah Hanım ile dün barışmışsınız ve genel kurul salonunda kendisinden özür dilemişsiniz.

Doğuş DERYA: Yani dünkü konuşmanız nasıl oldu da sizin hiç de söylemediğiniz sözler üzerinden haber oldu anlamış değiliz. Bu arada bazı haber sitelerinin sizin resimleriniz konusunda ufak bir uyarıya ihtiyacı var galiba.

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Meclis genel kurulunda selfi çekmeniz gözlerden kaçmadı. HP’li 3 kadın milletvekili olarak güzel poz verdiniz. Aman nazar değmesin.

Mesut GENÇ: Reform niteliğindeki Tüketici Kredileri Yasa Tasarısı, YDP'nin ret oyuna rağmen onaylanmış. Bu yasanın hazırlanmasında hayli emeğiniz var. Hayırlara vesile olsun.

Asım VEHBİ: Ülkenin ilk ve tek Sanat Üniversitesi konumunda olan ARUCAD’ta yeni öğretim yılı öncesi burs ve başarı sıralamaları için kolları sıvamışsınız. Yaratıcı ve sanata yatkın öğrenciler için büyük bir şans.

Deniz İŞÇİOĞLU: Doğu Akdeniz Üniversitesinde Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak işe sıkı başlamışsınız ama medyada bazı isimleri arayıp bazılarını aramazsanız ilk günden sıkıntı olur, bizden iletmesi.
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI

Orhan Tuğbay, Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Zeybekci ile birlikte…

YORUM EKLE

banner608

banner474