banner564

“CTP Ankara Temsilciliği”

CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, katıldığı bir programda, siyasilerimizin Türkiye medyası ile Türkiye’ye yeterince mesaj gönderemediğini vurgulayarak, “Siyasilerimiz Türkiye halkına daha fazla mesaj göndermeli, daha fazla anlatmalı” değerlendirmesini yaptı.
Bu değerlendirmenin altına kesinlikle imzamı atarım. Hatta bunun da ötesine geçilmesi gerektiğini yıllardır yazıyorum, söylüyorum. Nihayet birisinin bunu fark etmesi ve seslendirmesi beni ziyadesi ile mutlu etti. 
Ama yetmez, yetmemeli de…
Çünkü yanı başımızda aynı para birimini kullandığımız, aynı dili aynı inancı paylaştığımız 80 milyonluk bir Türkiye Cumhuriyeti var. Rakamlarla baktığımızda henüz KKTC’yi gelip gören kişi sayısı 5 milyon bile değil!
Yani Türkiye’nin yüzde 90’ına biz ulaşamamışız. Bekliyoruz ki onlar bize ulaşsın. 
Adam soruyor; “Kıbrıs nerede” diye? Karşısındaki de cevap veriyor “Karayipler’de” diye. Ve biz gülüyoruz. O gariban üzerinden Türkiye’deki 80 milyona farklı gözle bakıyoruz. 
Oysa 80 milyona ulaşması gereken biziz. Zamanında bir büyüğümüz boşuna mı “Aborjin” benzetmesi yapmıştı. O günden bugüne epey yol kat ettik. Öğrenci sayımız, ülkeye gelen turist sayısı o büyüğümüzün o tespitinden bu yana belki de 10 kat arttı. 
Ama yetmez…
Siyasi olarak da bu ülkedeki düşünceyi, kendimize ait görüşleri Türkiye’de anlatmamız gerekiyor. Vatandaşlık konusunu belki burada değil de Ankara’da çözmemiz gerekiyor.
Avrupa Parlamentosu tüm kararlarını Strazburg'da alıyor. Tüm ülkelerden vekiller oraya gidiyor ve hep birlikte karar alıyorlar. Biz AB’ye üye değiliz, ama bizim de birlikte hareket ettiğimiz bir ülke Türkiye var.
Su konusu, elektrik konusu, çalışma izinleri konusu, turizm, yükseköğretim ve daha yüzlerce konuyu birlikte ilerlemiyor muyuz zaten. 
Televizyonlarımız Türksat’ta, yayınlarımızı RTÜK denetlemiyor mu yerli YYK ile birlikte.
İşte bu noktada bence UBP’nin, CTP’nin Ankara’da Ofisi olmalı. Nasıl ki AK Parti’nin KKTC temsilciliği var, neden UBP’nin Ankara temsilciliği olmasın?
Tufan Hoca’nın bu noktadaki çıkışını selamlıyorum tekrardan. Bence bu konuda cesur bir adım atmalı, seçimleri falan beklemeden Ankara’da bir ofis açmalı. Tabelada da şu yazmalı; “CTP Ankara Temsilciliği...”
İşte o zaman Hoca söylemden öte bir adım atmış olur, işte o zaman Hoca lafta değil icraata kalır, işte o zaman Hoca gerçekten şu fani siyaset dünyasında adını tarih sayfalarına yazdırmış olabilir.
Ve Hoca’dan sonra belki Tatar belki Özyiğit belki Arıklı falan da Ankara’da ofis açarlar ve hem ikili ilişkilerin daha iyi gitmesi adına, hem TBMM’de ki konukların yakından takip edilmesi adına, hem de Kıbrıs Türkü’nün hassasiyetlerinin Türkiye’de gündeme gelmesi adına bir adım atılmış olur.
Böylece belki ilk kez bir “Aborjinli” dünyanın bir başka noktasında olanları anlar, onlara bizi, bizim tarzımızda anlatabilir… 
 
“Ayrıştırıcı politikadan ben rahatsızım”
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, dün katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son dönemde yaptığı açıklamalarda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve “Ayrıştırıcı politikadan rahatsızım” dedi.
Aslında CTP içinde de büyük bir kesim bu açıklamalardan rahatsız. Ama belki de ilk kez bir CTP milletvekili bu durumu açık açık ekranlarda söyleme cesareti buluyor. Bu son derece önemli.
Ne diyor Hamzaoğulları; “Sayın Akıncı’nın bu yaptığının hayal olduğu seçimde belli olacak. Ayrıştırıcı politikandan rahatsızım. Yanlıştır. Ayrıştırıcı politikadan nemalanmak isteniyor ama karşındaki insan Erhürman’dır. Dinamiktir, tecrübelidir, uzlaştırıcıdır, kucaklayıcıdır.” 

MESAJLAR
Tözün TUNALI: Demokrat Parti Genel Başkan yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni bir vizyon ile yola devam edeceksiniz elbet ama geçmişte partiden ayrılırken söyledikleriniz ileride başınıza dert olabilir. Sosyal medya temizliği şart. 

Şükrü DEMİRBAŞ: Devlet Piyangosu’nun verdiği son büyük ikramiyeyi siz satmışsınız. Eh artık büyük ikramiyeyi alan sizi de görür değil mi? Siz de bizi görürsünüz değil mi? Bu işler böyle değil mi? 
 
Dr. Ayten BERKALP: Geçen gün İstanbul’da Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının hem maçını izlemişsiniz hem de en değerli oyuncu ödülünü siz vermişsiniz. Unutulmamak güzeldir.
 Ferhat Atik: 21. Yüzyıl İnsanlık Forumu Başkanlığına seçilmenizden sonra tebrik mesajları gelmeye devam ediyormuş. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de sizi tebrik edenler arasındaymış. 

Ayten DENİZ: Ünlü Tiyatrocu "Ali Poyrazoğlu" Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi ile 13 Mart Cuma ve 14 Mart Cumartesi Günü sevenleri ile buluşacakmış. Biletler tabi ki Deniz Plaza’da. 

Dr. Mustafa ARABACIOĞLU: “Annan Planı” sürecini anlatan “Yüzleşme” adlı kitabınızı bugün saat 17.00’de Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtacakmışsınız. 

Tufan ERHÜRMAN: Cesur bir çıkış, doğru bir çıkış, umarız gerisi de gelir bu çıkışın. Zira belki de bugüne kadar ki tüm gerginliklerin azaltılması adına önemli de olabilir. 

Mustafa AKINCI: CTP’li Biray Hamzaoğulları sizin ayrıştırıcı politika izlediğinizi dün canlı yayında ekranlardan açıkladı. Bu konuda anlaşılan solun tüm oyları ikinci turda garanti değil. Biraz kafa yormakta fayda var. 

Biray HAMZAOĞULLARI: CTP içinden belki de ilk kez böyle bir çıkış yapıldı. Bakalım devamı gelecek mi? Yoksa bu çıkışınızdan ötürü parti içinde birileri size kızacak mı? Göreceğiz. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Hafta sonu büyük derbi var ama siz heyecanlanmıyormuşsunuz. Siz bugün akşama doğru memlekete gelecek olan kızınız için heyecanlanıyormuşsunuz. Anlaşılan özlediniz prensesi. 

Ercan TURHAN: Hadi Tahsin Bey heyecanlanmıyor derbi için. O 20 küsur yıldır Fener’in galibiyetlerine alışkın. Sizde mi heyecanlanmıyorsunuz haftaya sonu oynanacak derbi için? 

Tolga ATAKAN: Bak görüyor musunuz gene sevilen bakan başkası çıktı, listede sizin adınız yok. Nasıl oluyor da her seferinde bir başka bakan sevilen çıkarken siz listeye giremiyorsunuz? Allah Allah? 

Dr. Ali PİLLİ: Valla gelmiş geçmiş Sağlık Bakanları içinde en şanslı olanı siz olacaksınız gibi. Güzelyurt’ta, Lefkoşa’da ve Girne’de 3 yeni hastane. Bir de bunların açılışları gerçekleşebilirse ne ala.

Serhat AKPINAR: Kişisel web sayfanız çok yakında yayın hayatına başlayacakmış. Geçmişteki TV programları, onlarca devlet büyüğü ile çekilmiş fotoğraflar. Hepsi bu sitede yer alacakmış.   

YORUM EKLE

banner608

banner473