banner564

DAÜ’de neler oluyor?

Aslında başlığa bakıp bizim DAÜ’de neler olduğunu bilmediğimizi düşünmeyin. Çok uzun zamandır aslında DAÜ’den pis kokular geldiğini biz biliyorduk ve hatta zaman zaman da bunları köşemize taşımıştık.
Ancak her geçen gün yeni iddialar ve bulgular elimize ulaşmaya devam ediyor. Son olarak da yabancı öğrencilerin DAÜ’ye yazılma sürecinde meydana gelenler bize ulaştırıldı.
Gerçekten bir okulun nasıl soyulduğuna dair önemli bilgiler elimize ulaştı. Ama işin taa en başından bu sürecin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yani sadece dünkü olaya değil ta en başından bugüne gelmek gerekiyor. Bu konuda Serdar Denktaş’a da önümüzdeki günlerde bir ziyaret yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Çünkü her şey onun döneminde yapılan atama ile başlıyor. İşte size DAÜ’den bize gelen bir mektubu aynen yayınlıyoruz. 
NOT: Yazıda ismi geçenlerin cevap hakkı olduğunu veya bu konuda başka şeyler söylemek isteyenlere de köşemizde yer vereceğimizi duyurmak istiyorum. 

DAÜ’de tuz koktu
Merhaba Alihan Pehlivan, nasılsınız? Sizi her gün ilgi ile takip edenlerdenim. Adım A.B. DAÜ’de görevliyim. Artık burada tuz koktu.  Bunun baş nedeni de rektör beyin marifetleri. Mutlaka rektörün değişmesi lazım, ben çalışanlarla iletişim halindeyim, gerek akademik personel, gerek idari personel rektörün gitmesini istiyor, bu oran da %90 civarında bildiğiniz üzere.
Bir önceki dönemde Abdullah Öztoprak rektördü, rektör seçimi yapılmış kimse Abdullah Öztoprak’ın karşısına rektör adayı olarak çıkmamıştı. DP ve CTP’li üyelerden oluşan DAÜ VYK’sı skandal bir karara imza atıp Abdullah Öztoprak’ı görevden alıp Necdet Osam’ı rektör vekili olarak atadı.
Çünkü o zamanın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş öyle olmasını istiyordu. Serdar Denktaş DAÜ’ye müdahale ederek Necdet Osam’ı rektör olarak atadı. Necdet Osam siyasilerin müdahalesiyle DAÜ’ye rektör oldu. 
Necdet Osam 2 sene DAÜ’yü rektör vekili olarak yönetti, siyasiler Necdet Osam’ın rektör olması için gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra DAÜ’de rektörlük seçimi yapıldı.  
DAÜ Gazimağusa’nın can damarıdır. DAÜ Mağusa siyasetine yön veren bir lokomotiftir. DAÜ’de başarısız bir rektörün o koltukta oturması ülkemiz için de iyi değildir. Gazimağusa halkı rektörün değişmesini istiyor. 
DAÜ’de öğrenci sayısı çok azaldı, bu da Gazimağusa ekonomisini kötü etkiliyor. DAÜ’deki mevcut kötü yönetimin yüzünden çoğu öğrenci başka üniversitelere geçiş yaptı. Rektör Necdet Osam DAÜ-SEN sayesinde rektör olmuştur. Necdet Osam’ın rektörlükten gitmesini sadece DAÜ-SEN istemiyor.   
DAÜ’de Necdet Osam, M.A, H.Ü.Y ve T.Y. bir yapı kurmuştur. Bu yapı DAÜ’yü zarara sokuyor bu yapı usulsüz işler yapıyor. T.Y 60 yaşını doldurduğu için emekli oldu, müdürden daha yüksek maaş alsın diye uzman memur yaptılar. T.Y DAÜ’ye öğrenci getiren tüm acentelerle iletişimini kesmedi. T.Y bu acenteler aracılığı sayesinde DAÜ’den hatırı sayılı para alıyor.
T.Y. getirdiği her öğrenci için 500 dolar alıyor. Bu sayı 50’yi geçince her öğrenci için 1000 dolar alıyor. Koskoca DAÜ T.Y olmadan öğrenci getiremiyor mu?
TY, DAÜ’ye öğrenci getiren tüm acenteleri kendine bağlamış durumda. DAÜ her öğrenci için acentelere 500 dolar verirken TY. 700 dolar veriyor. Tüm acenteler öğrencileri T.Y vasıtasıyla kayıt yaptırıyor. T.Y. 50’den fazla öğrenci getirdiği için her öğrenci için DAÜ’den 1000 dolar alıyor.
700 dolar acenteye verince T.Y. her öğrenciden getirsin getirmesin 300 dolar alıyor. T.Y böylece getirdiği her öğrenciden 1000 doları rahatlıkla alıyor çünkü sayı 50’yi geçince her öğrenci başı 1000 dolar para alıyor. 
Sayın Alihan Pehlivan, daha bunlarla ilgili sizlere anlatacak, yazacak çok şeylerimiz var. Ama hiç vakit kaybetmeden DAÜ’ye hükümet el atmalıdır. Başbakanlık İnceleme ve Teftiş Kurulu vakit kaybetmeden DAÜ’ye gönderilmelidir. 

MESAJLAR

Ahmet ERBAŞ: Kısa bir mola verip ülkeye gelmişsiniz ve geçen gece yakın dostlarınızla Girne’de Paşa Otel’in terasında buluşmuşsunuz. Bu arada AKÜ’nün yeni binası da hayırlı olsun. 

Serhat ÖZÇELİK: Ufaktan ufaktan işlere başladığınızı öğrendik. Gerçekten büyük bir operasyon sonrası çok kısa sürede çok iyi toparladınız. İşlere kaldığı yerden başlamanız iyi oldu, zira süreç hayli sıkıntılı. 

Feride YILDIRIMLAR: Geçen gün doğum gününüz için ofisine gelen güller gözümüzden kaçtı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz demektir. Şimdi o gülleri kimin gönderdiğinin izini sürüyoruz. 

Çağlar YÜKSEL: Büyük bir galerinin arabaların evraklarında oynayıp eski arabaları yeni gibi gösterdiğini ortaya çıkaracak belgelere ulaşmışsınız ve çok yakında bu sahtekarlığı kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Merakla bekliyoruz. 

Dr. Erdal ÖZCENK: DAÜ’de tuz koktu, bugün yazdıklarımız daha bize gelenlerin üçte biri bile değil. Bence bir an önce Başbakanlık Teftiş ve İnceleme Kurulu’nu göreve davet edin. 

Serdar DENKTAŞ: DAÜ’de ki iddiaları okudunuz ve bu iddiaları ortaya atanlar müsebbip olarak sizi gösteriyorlar. Bu konuda bir acı kahvenizi içmeye geleceğiz en kısa zamanda. 

Songuç KÜRŞAD: Göçmenköy’de dün öğlen saatlerinde çıkan yangına anında müdahale edip, itfaiyeyi de anında olay yerine çağırarak büyük bir felaketin önüne geçmiş oldunuz. 

Akay CEMAL: Dün Radyo Vatan’ın yaş günü resepsiyonunda ufak bir sağlık sorunu geçirince ambulansla hastaneye kaldırılmışsınız. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz, çok geçmiş olsun. 

Dr. İlker İPEKDAL: Akay ağabeyimize resepsiyonda ilk müdahaleyi yaparak olası kötü sonuçların önüne geçtiniz. İlk müdahale böylesi durumlarda zira son derece önemli, tekrardan teşekkürler. 

Hasan HASTÜRER: Bugün bir düğün için ta Ankara’ya kadar gidecekmişsiniz. Başbakan da Ankara’da olacağına göre kesin düğünde buluşursunuz artık. 

Necmi KARAKOÇ: Radyo Vatan’ın yeni yaşını devletin zirvesi ile birlikte kutlamışsınız. Protokol tam kadro sizi ve Radyo Vatan ailesini yalnız bırakmamış. Radyo Vatan’a nice güzel seneler diliyoruz. 

Fırat ATASER: Dün dere yataklarına yapılan tüm yapıları yıkıp, kış öncesi dere yataklarını temizlemişsiniz. Bu arada yakında büyük bir proje için bölgede önemli bir startı verecekmişsiniz. 

Ayşegül BAYBARS: Şu yeni Muhaceret Yasası hakkında doyurucu bir bilgiye galiba ihtiyaç var. Zira herkes bu konuda farklı bir yorum yapıyor. En iyisi bu konuda sizin ağzınızdan bir açıklama duymak olacak. 

Ahmet BENLİ: Yenikent bölgesindeki otobüs seferlerinin kaldırıldığı yönünde haberler geliyor. Vatandaşlar bu bölgeye sefer olup olmayacağını öğrenmek istiyor.   

YORUM EKLE

banner471

banner474