banner564

Dedikodu, uydurma, külliyen yalan…

Her kriz döneminde olur. Hatta daha fazla olur. Falanca iş adamı batmış, filanca firma zora girmiş gibi dedikodular alır başını gider. Hiç unutmuyorum, KKTC’de meşhur Bankalar Krizinin yaşandığı bir dönemdi. Bir bankanın hiçbir sorunu yok iken, çıkan dedikodular yüzünden batmasını öyle film seyreder gibi seyretmiştik. Çünkü bir hafta içinde neredeyse tüm müşterileri yatırımlarını bankadan geri çekmeye kalkmıştı.
Son günlerde ekonomide yaşanan sıkıntılar üzerine benzer bir dedikodu mekanizması ortaya çıktı. Yok, iki banka zordaymış, her an batabilirlermiş. Yok, falanca inşaat şirketi batmış, piyasada birçok alacaklı varmış falan.
Dün Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal’ı aradım. Kesinlikle şuan zorda olan bir banka olmadığını, tüm bankaların KKTC Merkez Bankası tarafından çok yakından izlendiğini söyledi. 
Gerçekten de Merkez Bankası bu konuda oldukça temkinli. Geçenlerde basın ile buluşan Merkez Bankasının yeni başkanı bu durumu çok net anlatmıştı bize. Üstelik şuan görevde bulunan Merkez Bankası Başkanının Ada’ya ilk gelişi Bankalar Krizi sonrasında olmuştu.
Ülkemizin önemli iş adamlarından ve yaptığı dev projelerle son dönemde adından sıkça söz ettiren Mehmet Eminoğlu’da dedikodulardan nasibini aldı ve durduk yere sosyal medya üzerinden açıklama yapmak zorunda kaldı. 
Eminoğlu: “Bugün, şahsım ve şirketim hakkında çıkan yalan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yapmakta olduğumuz projelerin tümü son hız ilerlemekte ve ilgi ile takip edilmektedir. Çıkan haberlerin aksine, Girne'nin en prestijli projelerinden olan Magic Plus'ın, 29 Ağustos'ta yapılacak olan büyük açılışına; çalışmakta olduğumuz tüm firmalar ile işbirliği içerisinde hazırlanmaktayız.”
İşin özeti sevgili okurlar, ne doların aşırı artması ne ekonomide yaşanan durgunluk zarar vermez fısıltı yoluyla yayılan dedikodular kadar. Bankalarımıza, iş insanlarımıza güvenmek zorundayız. Onların yanında olmalıyız. 
 
Psikolojimizi bozmak istiyorlar
Dolar kuru 4.90 olunca, zam Hükümetimiz otomatik olarak 12 TL artırdı Tüpgaz’ın fiyatını.  Kur artmaya devam etti. 5,3’leri gördü 1 Amerikan doları. Ve zam Hükümetimiz aldığı bir kararla Tüpgaz’ın fiyatını 3 lira düşürdü.
Mantık nerede? Matematik nerede? Anlayan, beri gelsin. Bu hükümet bize sonunda kafayı yetirtecek, hepimizin ruh salığı bozulacak. Direnebildiğimiz kadar direneceğiz artık. 

İki ayaklı eşek
Görüntü sosyal medyada dönüyor. İki ayaklı eşeğin birisi yavru sayılacak bir sıpanın (Eşek yavrusu) üstüne binip hayvanın neredeyse belinin kırılmasına neden olacak şekilde abanıyor. Bunu yaparken bu iki ayaklı eşeğin arkadaşları da kendisini görüntülüyor ve filme çekiyor. Gülüp eğleniyorlar kısacası.
Bu durum karşısında şu dört tespiti yapmak zorunlu hale geldi.
Birincisi: Olayın üzerinden bir hafta geçmesine karşın henüz bir havyan hakları savunucusunu göremedik. İnsana değer verilmeyen bir memlekette eşeğe mi değer verilir? 
İkincisi: Mecliste her türlü insan hakkını savunan bazı vekillerin eşek istismarı konusunda ne kadarda duyarsız olduğunu görme fırsatımız oldu.
Üçüncüsü: Bu konunun manşet değeri olmadığını düşünen gazetelerimiz ve basınımızda en az siyasetçiler kadar büyük bir buhranın içindeler.
Dördüncüsü: Yapanın ırkı üzerinden ise tüm bu sessizlik, en az yapanlar kadar suça ortağız demektir. 
 

MESAJLAR 

Ziya ÖZTÜRKLER: Türkiye’de üniversite tercih dönemi başladı ve yine KKTC’deki üniversiteleri karalayan çok sayıda yayınlar yapılıyor sosyal medyada. Bu konuda bir önlem düşünüyor musunuz? 

İsmail ARTER: Dövizdeki artış yüzünden sizde ek bir bütçe yapmak ve önümüzdeki günlerde belediyenin giderlerini kısmak için kemer sıkma politikasına gidecekmişsiniz. 

Özdil NAMİ: Soru basit… Dolar kuru 4.90’da iken 12 kuruş zam alan aynı ürün, Dolar kuru 5,3 iken nasıl olurda 3 kuruş iner? İzah ederseniz size bir külah dondurma ısmarlayacağız. 

Tolga ATAKAN: Dün sorduğumuz sorulara bir yanıt alamadık. Zannediyorsanız bu işin peşini bırakacağız, çok yanılırsınız. Bu arada sizde ölü taklidi yapmayın bazı GS’li dostlarımız gibi. 

Oğuzhan Abdulkadir YİĞİT: Yaz tatili için günleri sayıyormuşsunuz. İyi de size her gün yaz değil miydi zaten. Hafta sonu Karpaz’ın o masmavi denizlerine giren ben değildim her halde. 

Vakkas ALTINBAŞ: Altın Yıllar adı altında sizin yaşamınızı konu alan kitap bugün kamuoyuna tanıtılacakmış. Tam da kitap tanıtımının olduğu bugün hükümet sizi üzecek bir karar almış. 

Niyazi ŞANAL: Gazimağusa’da Fenerbahçe derneği kurmak için bir grup arkadaşınızla girişimlere başlamışsınız. Yakında derneği kurup sosyal aktivitelere başlayacakmışsınız. 

Turgay DENİZ: Ticaret Odası olarak dövizdeki aşırı artışlar sonrasında sizde yol haritası belirlemeye çalışıyormuşsunuz. İyi de hükümetin bile bir yol planı yok iken siz nasıl bulacaksınız? 

Gökhan NECİPOĞLU: 1000 adet Fenerbahçe formasını, ülke genelinde ki 1000 çocuğa dağıtmak için yeni bir kampanya başlatmışsınız. Demek ki 1000 çocuğu yaz bitmeden mutlu edeceksiniz. 

Kansu AKSU: Ordulu hemşerin Yavuz Selim Kıran TC Dışişleri Bakan Yardımcısı olmuş. Hatta KKTC masası ile onun ilgileneceği söyleniyor. Bu aralar keyfin yerinde. Hadi hayırlısı.

Mehmet HARMANCI: Şu su parası ödemeyen LTB Zabıtaları ile ilgili bir gelişme var mı? Yoksa bir kez daha mı aynı yazıyı yazalım isim vererek ve sayaç numaralarını yazarak. 

Serdar DENKTAŞ: Ankara’ya günü birlik gidip-gelebileceğinizi söylediniz geçen sabah Diyalog TV’de. İyi de nereden gideceksiniz? Baf’tan mı? Ercan’dan mı? Bu konuda da açıklama yaparsanız iyi olacak. 

Erkut ŞAHALİ: Türkiye Tarım Bakanı ile görüşmek üzere bugün Ankara’ya gidecekmişsiniz. Hazır oralara kadar gitmiş iken Tufan Beyin randevu talebini de hatırlatır mısınız, size zahmet olmazsa? 

Süleyman ERGÜÇLÜ:  Altınkum’daki eşeklere yapılan görüntüleri henüz görmediniz mi? Sevgili dostumuz Hector’un ailesine yapılan bu hainlik karşısında sessiz mi kalacaksınız sizde? 

Fırat ATASER: Kuzey Kıbrıs’ın ilk Deniz Festivali yarın 4. Kez vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyormuş. Tüm hazırlıklar tamamlandı mı Alsancak Belediyesi 4. Deniz Festivali için. 

POLEMİX
 “Türkiye’de ve Kıbrıs’ta hükümet kim isterse olsun, bu ilişkiler hiçbir zaman bozulmaz. Mesele fotoğraf çekmek ise sabah uçağı ile gider, öğle uçağı ile geliriz”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş 

YORUM EKLE

banner471

banner474