banner564

Defanslar mı kötü, golcüler mi iyi?

 Kendileri kadar birçok takımı da yakından ilgilendiren maçta G.Gücü son sırada yer alan Ozanköy’ü mağlup ederek bulunduğu yerden yukarılara çıktı.
 Ozanköy ise bu maça kadar oynadığı 11 maçta galibiyetle tanışamamıştı. Aldığı bu mağlubiyetle bu sayıyı 12’ye çıkarırken kümede kalabilme yolunda artık çok çok gerilerde kaldı.
 G.Gücü alacağı galibiyetin kendisi için ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyordu. Ozanköy için ise bu maçla birlikte bir hafta sonra oynayacağı Y.Boğaziçi maçını da kazanarak çok az olan şansını artırmak istiyordu. Ancak umduğu ile değil, bulduğu ile karşılaştı.
 Öylesine bir maç oynandı ki her iki takımın da geliştirdiği her atak ya golle sonuçlandı, ya da oyuncuların beceriksizliği sonucu gol olmadı. Yani atılan 6 gol yanında kaçan bir o kadar daha pozisyon vardı.
 Golcüler mi çok başarılıydı, yoksa defanslar mı çok kötüydü diye değerlendirmek bile zor. 
 G.Gücü ilk golü atıp öne geçmesine rağmen 1 dakika sonra beraberlik golünü kalesinde gördü. İkinci golü bulduğu dakikanın hemen sonrasında tekrar kalesinde gol görebilirdi. Yabancı oyuncusu Ndue ilk buluştuğu topu gol yaparken takımının üçüncü golünü de atarken takımını da rahatlatmış oldu.
 Ancak gol atarken rakip takım defansının yaptığı hataların tamamını kendileri de yaptı. Bu kadar hatayı başka bir maçta yaparlarsa kalelerinde çok fazla goller görürler. Yabancı oyuncuları bu maçta takımın galibiyetinde en etkili oyunculardı.
 İkinci yarının başında dördüncü golü de bulduktan sonra daha rölanti bir oyun oynayarak oyunu da soğutarak kendileri için çok önemli bir galibiyet aldılar.
 Ozanköy maç kazanamamanın verdiği psikolojik ezikliği her maçta yaşıyor. Bu maçta 2 gol atmalarına rağmen kalelerinde gördükleri 4 gol yanında bir o kadar da rakip oyuncular atamadı.
 Takımda ne yardımlaşma, ne de rakip takımı zorlayacak oyunları vardı. Yedikleri ilk golden hemen sonra golü bulmaları onların maçta kalmasını sağlamasına rağmen özellikle defansta yaptıkları inanılmaz hatalarla peş peşe goller yediler.
 İlk yarının son dakikasında Ertaç ve I.Abia’nın birlikte harcadıkları pozisyonu gol yapsalar ikinci yarıya daha umutlu çıkabilirlerdi. İkinci yarının başlarında bir gol daha yedikten sonra oyundan ve oyun disiplininden tamamen koptular. 
 Sahadaki en kısa boylu oyuncu Debola’nın attığı kafa golünü yiyen bir takım elbette mağlup olacaktır. Bu maçı kaybeden Ozanköy önümüzdeki hafta oynayacağı Y.Boğaziçi maçını kazansa bile artık kümede kalma şansları yok denecek kadar az görünüyor.
 G.Gücü bu galibiyetle puanını 23 yaparken, Ozanköy 11 puanla son sırada kaldı.
YORUM EKLE

banner471

banner474