banner564

Değerlilik ve Yoksunluk

Hepimiz aynı değerde doğarız. Zamanla ilk doğdumuz andaki gerçekliğimizden sapmaya başlarız ve hayatın içinde yaşadıklarımız, duyduklarımız, deneyimlediklerimizle birlikte değer yargılarımız oluşmaya ve şekillenmeye başlar. Çoğumuz değerli olabilmek için çok çalışmamız ve bunu hak etmemiz gerektiği inancına sahip oluruz; hayatlarımızı bu inanç sistemi üzerine kurarız ve bu doğrultuda hareket ederiz. Oysa ki doğduğumuz anda her birimizin değeri aynidir ve bu mutlak bir gerçektir. 
   Yargılarımızı oluşturan ve neyin ne olduğuna karar vermemizi sağlayan yaşadıklarımız ve öğrendiklerimizdir. Aslında hayatta yaptığımız seçimlerimiz ve yaşadıklarımız kendi kendimizin değerini belirlemekle ilgilidir. Bazılarımız doğduğu zamanki değerlilik duygusunu hiç unutmamışçasına hayatlar yaşarken, bazılarımız yaşadıklarımız ve öğrendiklerimizden dolayı değersizlik duygusuna teslim oluruz ve yoksunluk temalı hayatlar yaratmayı seçeriz.
    Her türlü maddi ve manevi bolluk ve bereketin içerisine doğan bir insanın yoksunluk duygusundan ve değersizlik duygusundan kendi gerçekliğini yaratması daha düşük olasılık olmakla birlikte ayni şekilde tersini de söyleyebiliriz. Ancak hiç birimiz içine doğduğumuz şartların kurbanı değilizdir ve her zaman için seçim yapma hakkımız vardır. Değersizlik duygusunun beslendiği bir hayat öğretisine doğmuşsak, bunu değiştirmek bizlerin elindedir. Kendimizi değere laik görmemeyi öğrenmişsek bunu değiştirmek yine bizlerin elindedir, çünkü dediğim gibi hayatları oluşturan sadece seçimlerdir. Bizler hiç bir şeyin kurbanları değiliz. Eğer şu an her hangi bir şekilde içinizde ama kelimesi belirmişse hale hazırda kurban bilinciniz devreye girmiştir. Sadece farkedin ve kurban bilincinizin orda olduğunu kabul edin. Ancak seçim hakkınız olduğunu ve yaşadığınız gerçeklikten mutlu değilseniz bunu değiştirebilecek olanın yine siz olduğunu bilin ve aksini kabul etmeyin. 
   Dünyamız iki tür insanla doludur. Kendini değerli ve herşeye laik görenlerle, kendini hiç bir şeye laik görmeyip yoksunluğu deneyimlemeyi seçenler. Evet, bazılarımızın doğduğu şartlar farklıdır. Ancak anlayamadığımız, açıklayamadığımız noktalarda yorum yaparak ve cevap arayarak vakit kaybetmektense, herkesin kendi gerçekliğini değiştirme şansı olduğunu bilelim ve bunun sadece kendi yapacağı seçimlerle ilgili olduğuna odaklanalım.  Kim bilir belki günün birinde senin yapacağın bir seçim hayatta adil olmadığına inandığın durumların değişmesine sebep olabilecektir. Senin sorumluluğun sadece kendi değerli oluşunu kabul edip yaşamının sorumluluğunu eline almaktır.  

YORUM EKLE

banner608

banner474