banner564

Demek neymiş?

ELAM’ın bayrağımızı yakmasına Kuzey’den güçlü bir tepki gelince Güney’dekilerde bir şeylerin ters gittiğini fark etmiş olacak ki bu konuda bir adım atılması yönünde karar aldılar. 
Aldıkları kararı bir adım öteye taşımayacaklarını biliyoruz ama şimdilik bu adımı da attırmanın bir önemli bir sonuç olduğunu bir köşeye not edelim.
Eğer devletin zirvesi ve tüm siyasi partiler bu konuda kınama mesajı yayınlamasa, bu konuda ortak bir tepki ortaya konulmuş olmasa bu bile olmayacaktı.
Kuzey Kıbrıs’tan gelen tepkiler üzerine Rum Polis Müdürü “olayın ciddi bir olay olduğunu ve titizlikle araştırılacağını” belirtirken, “araştırmanın sonucu göreceğiz”  dedi.
Araştırmanın sonucunda bir şey çıkmayacak ama buradaki tepkiler üzerine Rum Polis müdürünün bu yönde bir açıklama yapma mecbur bile bırakmak bu noktada önemli diye düşünüyorum. 

22 Kasım yazısı
Yine bir kurultay gündemi vardır UBP’de o günlerde. Ve herkes merak ediyordu Dr. Salih Miroğlu başkanlığa aday olacak mı diye.  Kulislerde aday olacağı söyleniyorsa da henüz “resmi” bir açıklama yoktu. İlk ve son açıklamayı almak ise 14 yıl önce bize nasip olmuştu Miroğlu’ndan. 
Sevgili Hasan Taçoy ile birlikte geldiler ART TV’nin önüne. Öyle konuşmak falan istemiyordu, iki kelime ile söyledi, “kısmetse adayım” dedi ve birlikte geldikleri gibi gittiler Gazimağusa’ya. Sonra yolda giderlerken Özker Hoca’nın haberini almışlar. Taçoy anlatmıştı bir anma programı sırasında.  Üzülmüş, “erken dönersek uğrayalım” diye karar almışlar, dönmek kısmet olmadı Gazimağusa’dan…
Çok soğuk bir 22 Kasım akşamıydı. Gecenin ilerleyen dakikalarında Hasan Taçoy aradı, “abim kaybettik Miroğlu’nu ” dedi ve başka bir şey söylemeden kapattı telefonunu.  Ne olduğunu önce anlamadım, birlikte gelip birlikte gitmişlerdi. Acaba “Gazimağusa’da bir yerde mi kaybetti de beni arıyor” diye düşündüm önce. Sonra öğrendik ki gerçekten kaybetmişiz Miroğlu’nu. ART’yi aradım, eski sendikacı ağabeylerimizden Ahmet Ötüken yayında. Rejidekilere “Bağlayın beni” dedim acı bir haberim var.  İlk kez aday olduğunu ağzından alan ben, bu haberin yankıları devam ederken, telefon bağlantısı ile Miroğlu’nun yaşamını yitirdiğini anlatıyordum, aynı gün, aynı ekranlarda… 
Bir yandan anlatıyordum bir yandan arabamı hızla Gazimağusa’ya doğru sürüyordum. “Öldü” demiştim ama “belki bir mucize olur gene ben ilk olarak veririm haberi hastaneden “diye kafamda kuruyordum. 
Hastane önünde elinde sigarası ile ilk gördüğüm Tahsin Ertuğruloğlu olmuştu. Kurultayda rakip olacaklardı, olmadı… Sormaya cesaret bile edemedim, yüzünde öyle bir ifade vardı ki, sanki bir yarısı kopup gitmişti. Sadece kafa salladı, mucize olsun diye beklediğim ümitlerimde o dakika bitmişti. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun…

MESAJLAR

Biray HAMZAOĞULLARI: Son günlerde kafayı fena halde anket yapan şirketlere takmışsınız. Bu şirketlerin kimler tarafından finanse edildiğinin peşine düşmüşsünüz. Bir sorun bakalım genel merkeze, onlar kaça yaptırıyor diye. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Sadece partilerin değil millettin de balans ayarları ile oynarsanız o zaman ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Bakalım bu balans ayarları ile oynama işi tutacak mı? 

Ahmet BENLİ: Kilo verip tekrardan sağlıklı yaşama dönmenize sevindik. Bu arada tavsiyenize uyup en yakın zamanda ölçüm yaptırmak için size uğrayacağız. 

Tolga ATAKAN: Birkaç kez yazdık ama gene yazalım, çünkü her gün bu konuda şikâyet telefonları alıyoruz. Girne-Lefkoşa yolu Boğaz mevkiinde ışılar gündüz yanıyor gece yanmıyor. 

Fevzi TANPINAR: Son günlerde evde “kavanoz boyama” sanatı ile uğraştığınızı öğrendik. Size bir çuval boş kavanoz ayırdım, ya bize de öğret yada hepsini sana hediye edeceğim. 

Cemal BULUTOĞLULARI: O söylediğiniz şey bence de çok mantıklı geliyor. Bu konuda gereğinin yapılması için artık top sizde diye düşünüyorum, gazanız mübarek olsun. 

Dr.Özlem GÜRKUT: Gözünüz gibi baktığınız tavşankulakları çiçeğinizi masadan çalınması sonrası dostlarınız sizi çiçek yağmuruna tutmuşlar. Ovadan en kısa zamanda tavşankulaklarını toplayıp getireceğiz size. 

Nevzat ÖZKUNT: YDÜ Atatürk Kültür Kongre Merkezinde muhteşem bir konsere imza attınız. Gerçekten izleyenler büyülenmişler. Tüm ekibi canı yürekten kutluyoruz. 

Derman ATİK: İkinci Caddenin Mahkumu oyununu oynamaya başlamışsınız ve izleyenlerden tam not almış oyun. En kısa zamanda izlemeye geleceğiz. 

Metin ATAN: Kamudaki geçiciler ile ilgili bir çalışma başatmışsınız. Çalışmayı diğer sendikalarla da paylaşıp bir sonuca gitmeyi düşünüyor musunuz? 

Ünal ÜSTEL: Geçenlerde bir medya grubunu ziyaret edip sohbet etmişsiniz. Ziyarette bizimde kulaklarımızı çınlattınız mı? Yoksa gözden uzak olan gönülden de uzak mı oluyor? 

Dursun OĞUZ: Valla pire gibisiniz son zamanlarda, bir bakıyoruz Yedidalga’da bir bakıyoruz Karpaz’da. Üreticinin her an yanında. Son dönemde en çok gezen tarım bakanı unvanını alacak gibisiniz.  

Armağan CANDAN: Yurt dışında okuyan gençlerin sorunları ile ilgilenmeniz çok güzel ve yerinde oldu. Keşke aynı ilgiyi hükümetiniz döneminde de gösterseydiniz. Zira hayli sorunları var gençlerimizin.

YORUM EKLE

banner608

banner473