banner564

Deniz üssü öncelikli

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler bir kez daha bu bölgenin güvenliğini tartışmaya açtı. Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye’nin KKTC’de hava ve deniz üssü kurmak için bir takım çalışmalar başlattığını okumuştuk.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından TC Dışişleri Bakanlığı’na sunulan, KKTC’ye deniz üssü kurulması önerisi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Zira KKTC’ye gelecek savaş gemilerinin ikmal yapacağı ilk askeri liman neredeyse bir günlük mesafede. Bu kadar uzak bir mesafede gemilerin ikmal yapıp, burada ki görevlerini icra etmesi hayli zor oluyor.
Hava üssü için de çalışmalar yapıldı. Ama öncelik deniz üssü gibi gözüküyor. Fransızların Güney’de hızlı bir şekilde deniz üssü çalışmaları devam ederken Türkiye’nin de artık bu bölgede büyük savaş gemilerinin yanaşabileceği, ikmal yapabileceği bir üsse acil olarak ihtiyacı var.
Mavi Vatan konferanslarında bu konunun altı özellikle çizildi. Konferansa katılan emekli amiraller Türkiye’nin neden Kıbrıs’ta bir deniz üssü bulundurması gerektiğini hem stratejik olarak hem de diğer koşulları da göz ederek anlattılar.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz aylarda hem yer tespit çalışması yapmak hem de alt yapı hazırlıkları konusunda kapsamlı bir rapor hazırlamak için ülkemizdeydi.  
Doğu Akdeniz’de petrol aramalarını sürdüren Fatih Sondaj Gemisine Rumların tutuklama kararı çıkartması sonrasında Türkiye’nin nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor. Türkiye’nin karşı hamle olarak deniz üssü kozunu oynayabileceği konuşuluyor kulislerde. 

AYRI KUTU
Uygulama hazır
Kredi Kartı ve Banka Kartı İle Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi bugün mecliste yapılacak. Geçenlerde görüştüğüm bir bankamızın genel müdürü testlerin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.
Kredi kartı ile yapılacak olan tüm alış verişlerde puan kazanır gibi para kazanacağımız yeni bir döneme geçeceğiz. Bir önceki Maliye Bakanı Serdar Denktaş döneminde hazırlanan proje gerçekten hem kayıt dışılığı önleme de hem de KDV iadelerinin vatandaşa geri dönmesi bakımından son derece önemli.
Maliye Bakanlığı hazırlıklarını tamamladı diye biliyorum, bankalar da ilk test uygulamalarını başarı ile tamamladığına göre bu yasanın bugün meclisten geçip yasallaşmasını bekliyoruz.

Özel Güvenlik Yasası
Geçtiğimiz hükümet döneminde yasallaşan Özel Güvenlik Yasası, henüz fiilen çalışmaya başlamadı. Oysa gerçekten çok çağdaş ve günümüz ihtiyaçları için düşünülmüş önemli bir yasa çalışmasıydı. Tamamlanmasına karşın hala daha neden uygulamaya geçilemediğini merak ediyoruz. 
Tam da ülkede güvenlik tartışmaları zirve yapmış iken polise en çok yardım edecek Özel Güvenlik Yasasının bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Üstelik yasa haline gelmiş bir konunun hala daha uygulanmayışı devlet ciddiyeti ile de bağdaşmıyor. 

Vay anasını
Son günlerde denizlerimizde sadece petrol ve savaş gemileri yer almıyor. Balinalar, KKTC’de daha önce hiç görülmemiş deniz kaplumbağaları falan görmeye başladık. Üstelik bu canlıların amatör balıkçılarımız tarafından görülmesi ve görüntülerin sosyal medyaya atılması ile birlikte ülke insanımızın nasıl bir tepki verdiğini de sansürsüz görmüş olduk.
Hayatında ilk kez balina gören balıkçı dostlarımız “yok y…..k” diye tepki verirken KKTC denizlerinde görülmeyen deniz kaplumbağasını görenler de “vay anam” diye tepkisini gizleyemiyordu. Gerçekten çok hoş tepkiler bunlar. İzledik sonra yüzümüze tebessüm getiren videolar oldu. 
 
Tatar’dan Amcaoğlu’na ziyaret
Babalar Günü için Başbakan Ersin Tatar’ın seçimi son derece önemliydi. Tatar, yanına kadın kollarını da alarak Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun babası, Gönyeli’nin en uzun süre ile muhtarlığını yapmış Selçuk Amcaoğlu’na gitti ve Babalar Gününü kutladı.
Selçuk Amcaoğlu tam 35 yıl kesintisiz Gönyeli’de muhtarlık yapmış, halkın ve bölgenin sevilen sayılan bir ismi. Acaba Ersin Tatar da bu ziyaretle muhtar gibi Başbakanlıkta çok uzun bir süre kalacağının mesajını mı vermek istedi? 

MESAJLAR

Orhan İSMAİLOĞLU: Geçen gece Soner Olgun’un sizi sahneye davet etmesi üzerine sahnede bir şarkı seslendirmişsiniz. Ufaktan ufaktan sahnelere de alışkınız artık, bu arada sesiniz de hiç fena değildi.

Gencay EROĞLU: Güneydoğu turunuz nasıl geçti? Özellikle Mardin ve Hatay’a hayran kalmışsınız. Ee Mardin’den kendinize güzel el işi işlemeli gümüşler aldınız mı? 

Kutu EVREN: Genel Sekreterliğe aday olmaya karar vermişsiniz ve Cumartesi günü Girne’de yakın kurmaylarınız ile yaptığınız son toplantıdan sonra sahaya inmeye karar vermişsiniz. 

Derman ATİK: Bu aralar çok yoğun bir tempoya girmişsiniz. Hal böyle olunca hafta sonu ufak bir rahatsızlık geçirmişsiniz. Aman hocam dikkat, işlerin sonu yok ya. 

Hasan Nihat ERDURAN: Emeklilik için artık gün saymaya başlamışsınız. Bu arada hükümetin tüm icraatlarını da mercek altına almışsınız. Emekliye çıktıktan sonra daha kapsamlı açıklamalar yapacakmışsınız. 

Hasan TAÇOY: Uluslararası KKTC Fuarını ilk günkü açılıştan sonra ertesi gün tekrardan gezmişsiniz. Fuarda stant açan işletme sahipleri ilginizden ve fuara olan ilgiden hayli memnun kalmışlar. 

Berna SELENGİN: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Eh artık bakanlıkta olduğunuza göre yan binadaki Gürsel Beye de seslenmeyi unutmazsınız artık. 

Osman ŞAN: Oğlanlar iş toplantıları için yurt dışına gidince işler bir kez daha sizin omuzlarınıza kalmış ve gündüz işlerin başında akşam da fuarda siz duruyormuşsunuz. Baba olmak kolay değil mi? 

Deniz GÜRGÖZE: Gelen basın danışmanlığı tekliflerini kibarca reddedip kendi ofisinizdeki işlerinize devam etme kararı almışsınız. Bizce de en doğru kararı vermişsiniz. Düzeni bozmaya değmez bu işler. 

Salih GÖKPINAR: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Ticaret Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Aynı bakanlıkta bu kez başka bir dairede görev yapacaksınız artık. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Bir yandan yardım kampanyaları diğer yandan yeni dönem kombine bilet alımı derken sizin bütçeden yine aslan payını Fenerbahçe almış. Bu arada yeni transferleri nasıl buldunuz? 

Tolga ATAKAN: Osman Oşan ağabeyin çok güzel bir sözü var. Buradan yazmak istemedik ama bir ara kulağınıza fısıldarız bu sözü. Neyse çok geçmiş olsun diyelim. 

Tufan ERHÜRMAN: Sizin bazı çıkışlarınız parti içindeki ağabeyler tarafından pek beğenilmese de ülke insanı tarafından beğeniliyor. İlerleyen günlerde bu konu bakalım nasıl şekillenecek? 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Geçen gün Karpaz açıklarında sizin ağalara büyük bir deniz kaplumbağası takılmış. Kısmet işte, kimine balık takılıyor sizinkisine de kaplumbağa. 

Ümral VOLKAN: Son günlerde zirai tarım ilaçları konusunda çevrenizdeki dostlarınıza öneriler veriyormuşsunuz. Ama bazı dostlarınız sizin önerileri dinlemiş ama ağaçları kurumuş.

YORUM EKLE

banner471

banner473