banner564

Denktaş bundan sonra kime sarılacak?

Yılların politikacısı Serdar Denktaş, son günlerde birisine sarılmadan edemiyor. Nerede bir kalabalık toplansa, Denktaş o toplantıda gidip birisine sarılıyor.
İlk olarak Göçmenköy’ün rakı gecesinde Aslan Bıçaklı’ya sarıldı. Sahnede duygusal anlar yaşandı. İki eski yoldaşın bu sarmaş dolaş halleri sosyal medyada da epey konu oldu.
İkinci sarılma vakası DP’nin 25. yıl balosunda yaşandı. Serdar Denktaş kendisi ile birlikte yıllardır politikada yürüyen Dr. Mustafa Arabacıoğlu’na sahnede sarıldı. Yine hayli duygusal anlar yaşandı. 
İşte bu iki olaydan yola çıkararak Serdar Denktaş’a seçimler bitene kadar sarılabileceği bazı isimleri çıkarttık. İşte Denktaş’ın sarılabileceği muhtemel isimler: 
1- Salih Coşar: DP’de yıllarca bakanlık yaptı. Denktaş ile zaman zaman karşı karşıya gelse de baba dostudur, ihtiyaç halinde baba gibi sarılanabilir.
2- Ömer Adal: Eski Futbol Federasyonu Başkanı, Serdar Denktaş’ın bir önceki dönemlerde yanından ayırmadığı isimlerin başında geliyordu. Son dönemlerde her ne kadar yanında görülmese de bir mekanda buluşup pek ala sarılınabilinir. 
3- Ahmet Cennetoğlu: DP’nin İskele eski İlçe Başkanı. Yıllarca Denktaş ile birlikte siyaset yaptı. İskele Boğaz’da Mehmet Erülkü’nün mekanında hem balık yenilebilir hem de gece boyunca sarılınabilinir. 
4- Kemal Öztürk: Oğlu Münür Öztürk ile DP ile yollarını ayırsalar da eski dostturlar. İhtiyaç halinde yeniden bir araya gelip baba-oğula sarılabilir. 
5- Raşit Pertev: Yıllar önce yurt dışından Raşit Pertev’i bulup ülkede siyasete sokan yine Serdar Denktaş’tır. Eski dostlukların hatırına Raşit Bey yeniden yurt dışından davet edilebilir ve doyasıya sarılılanabilinir. 
6- Ayşe Dönmezer: Tıpkı Raşit Bey gibi Ayşe Hanım da Serdar Denktaş tarafından yurt dışından bulunup getirilmiştir. Pek ala kendisi ile sarılıp eski günler yad edilebilir. 
7- Mustafa Mis: DP’nin Girne eski İlçe Başkanı. Çok uzun yıllar DP’de siyaset yaptı. Girne Eziç’te bir Pazar sabahı kahvaltıda buluşulup sabah sarılması yapılabilir.  
8- Süha Türköz: Dokuzlar hareketinin içinde yer almış, DP’nin kuruluşunda önemli bir misyon oynamış eksi siyasetçi. Süha Bey bugünlerde tavlada da ders vermektedir. Serdar Bey kendisi ile hem tavla oynayabilir hem bol bol sarılabilir. 
9- Hüseyin Öztoprak: Yıllarca DP’nin vekil ve bakanlığını yapmış önemli bir isimdir. Hüseyin Bey son dönemde Güzelyurt’ta portakal bahçeleri ile uğraşmaktadır. Kendisi ile hep sarılıp hasret giderilebilir he de dalından ekşi toplanabilir. 
10- Ozan Beysan: DP’nin Lefkoşa eski İlçe Başkanlığını yapan Beysan her ne kadar son dönemde kırılmış olsa da eski dostluklar hatırına Serdar Bey’in sarılma teklifini reddetmeyecektir. 

Akacan UBP’den aday adayı 
Hafta sonu Girne’de oynanan Yalova-Kaymaklı derbisini genç işadamlarımızdan Bulut Akacan ile birlikte izledik. Maçı 4-2’lik skorla Kaymaklı kazandı. 
Maçın skoruna bakarsanız “Kaymaklı Yalova’yı eze eze dövdü” diyebilirsiniz. Ama maçı canlı izleyen herkes bunun tam tersini söyleyecektir. Kaymaklı’nın maç boyunca 5 pozisyonu oldu ve bunların 4 tanesini gol yaptı. Maçın başından sona topa hakim olan Yalova sadece 2 gol bulabildi.
Yani oynayan değil, golü atmasını bilen kazandı. Siyaset de biraz futbol gibi. Adı sürekli gündemde olan değil, alttan alttan iş yapanların kazandıklarını görüyoruz.
Genç işadamı Bulut Akacan, son 4 yıldır ekranlarda program yapıyor. Öbür yandan da başarılı projelerle adından söz ettiriyor. Eşi Sedef Altınbaş Akacan ise sosyal sorumluluk projeleri son dönemde hayli önemli işlere imza attı.
Akacan, şimdi UBP’den milletvekili aday adayı. Önümüzdeki seçimlerde Girne’den parlamentoya gelecek isimler arasında sayılıyor adı. Atılıp kapılmıyor, ayakları yere belli ki sağlam basıyor. Nerede ne yapacağını çok iyi biliyor. Yakında bu ismi Cumhuriyet Meclisi’nde görürseniz hiç şaşmayın. 

IN-OUT
Cadılar Bayramı IN, 29 Ekim OUT,
Yeni partiler IN, eski patiler OUT,
Yeni isimler IN, eski siyasetçiler OUT,
Kışlık mekanlar IN, yazlık mekanlar OUT,
Sobalar IN, klimalar OUT 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Siyasi partilere başlattığınız ziyaretler çerçevesinde TKP-YG’yi de ziyaret edecek misiniz? Zira kendileri sizi kapıda karşılayacakmış. Bizden iletmesi. 
Dr. Derviş EROĞLU: Geçen Cuma gecesi Girne’de bir balıkçıda bazı önemli isimler ile bir araya gelip yemek yemişsiniz. Bu arada yemek öncesi gizli bir mekanda bir partinin lideri ile görüştüğünüz iddia ediliyor. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: YSK’nın kararı sonrası bugün parti olarak adaylarda nasıl bir yol haritası izleyeceğinize karar verecekmişsiniz. Oysa yeni yasa patinin yeni tüzüğüne uyumlu değil miydi? 
Tufan ERHÜRMAN: Eski CTP’li ağabeyler bile yollara düştüğüne göre parti içindeki toparlanma tamam gibi. Bakalım aday sıralamasında nasıl bir tutum sergileyeceksiniz? 
Serdar DENKTAŞ: Biz listemizi şimdilik 10 kişi ile sınırlı tuttuk. Talep etmeniz halinde bu sayıyı daha da artırabilme imkanınız vardır. 
Kutlu EVREN: Pazar günü kabineden bir bakan ile mangal başında görülmüşsünüz. Hem stres atmışsınız hem mangal boyunca koyu bir sohbete dalmışsınız. 
Önder SENNAROĞLU: Ülkenin önemli üreticilerini hafta sonu çiftlikte ağırlamışsınız. Yaklaşan seçimler öncesi güçlü bir destek sözü almışsınız üreticilerden.  
Dr. Ahmet KAŞİF: Geçici memurların kadrolanması ile ilgili olarak meclisteki komitede göstermiş olduğunuz samimiyetten ötürü tüm geçici memurlar size sevgilerini gönderiyormuş, sandıkta sizi hiç unutmayacaklarmış. 
Ercan TURHAN: Galatasaray-Fenerbahçe maçının skoru için girdiğimiz bahsi kazandınız. Bir ara 100 dolarınızı ödeyeceğiz. 
Koralp BOZKURT: Yani bir dünya para dök sonra takım gelenden gidenden bir düzüne gol yesin. Sizin gibi iş hayatında hataya yer vermeyen birisinin nasıl olursa takımı bu halle düşer valla anlamış değiliz. 
Ali ORALOĞLU: MTG’de zor bir dönemde teknik direktörlük görevini kabul etmişsiniz. Camianın içinden gelen birisi olarak artık tüm ipler elinizde. 
Mustafa VAROL: Hafta sonu hem benden hem benim hanımdan yediğiniz tavla dayağı sonrası bir daha tavla oynamamaya yemin etmişsiniz. Laf aramızda bizim kızlarda kız tavlasında fena sayılmazlar. 
İsmet EZEL: Herkesin aday adayı olduğunu açıkladığı şu günlerde sizin adınızda aday adayı olarak geçmeye başladı. Yalnız henüz bir parti seçmemişsiniz kendinize, iyi bir teklif bekliyormuşsunuz, annan ya?
Levent ÖZDAM: Birçok üründe son dönemde limit üstü tarımsal ilaç rastlanmasından sonra siz de artık bahçenizde organik üretime geçmişsiniz. 
Aysın KARADERİ: Büyük av geldi çattı ama hala daha av bölgeleri konusunda bir açıklama yok. Avcılar soruyor hangi bölgeler bu yıl ava açılacak? 
YORUM EKLE

banner608

banner473