banner564

Denktaş ters köşe yaptı

 Herkesin “bu iş bitti” dediği noktada tüm hesaplar darmadağın oldu. Deyim yerinde ise oyun için kartlar şimdi yeniden dağıtılıyor. Serdar Denktaş’ın son hamlesi, sadece Lefkoşa’yı değil, önümüzdeki yılların da siyasetine yön verecek gelişmelere sebep olacak cinsten.
Denktaş bu hamlesi ile;
•    UBP’den 7 Ocak intikamının ikinci kez öcünü almış oldu.
•    DP bitti söylentilerine öyle bir cevap verdi ki, şimdi UBP düşünsün dedi adeta.
•    Cemal Bulutoğulları’ndan sonra ilk kez bu kadar parlak bir aday buldu kendine.
•    Eroğlu soy ismi üstünden yeniden UBP içine girebilecek bir kanal açtı kendine.
•    Cumhurbaşkanlığı yolunda kendine avantaj sağlayacak bir hamle ile yarışa dahil olduğunu gösterdi herkese.
Denktaş’ın bu hamlesinden sonra UBP ve DP’nin içinde yer alacağı bir koalisyon hükümeti şansı, Beşiktaş’ın şampiyon olabilme şansı kadardır.
Denktaş’ın bu hamlesinden sonra UBP ile DP’nin eti artık aynı kazanda kaynamaz. Dolasıyla iki partide ayrı ayrı gidecekler Cumhurbaşkanlığı seçimlerine.


Gencay Eroğlu için söylenebilecek 5 şey…

Birincisi: İlk kez kadın bir adayın kazanabileceği bir yarış yaşanacak. 
İkincisi: Aday olsun diye değil, bu yarışı kazansın diye gösterilebilecek bir adaydı. 
Üçüncüsü: Sadece DP’den değil tüm partilerden oy alabilme şansına sahip bir aday 
Dördüncüsü: Bilgi, birikim ve organizasyon yeteneğine sahip olması, bürokrasinin içinde çok uzun yıllar bulunması, mevcut adaylar içinde kendisini en öne taşıyor.
Beşincisi: “Bu kente bir kadın eli değmeli” diyebileceğimiz bir aday var artık. 

 

Bir umut olur mu?

Eroğlu ailesinden gelen, siyasetin tam da merkezinde büyümüş, ama ailede siyaset yapma yerine bürokraside ilerlemeyi tercih etmiş bir isim Gencay Eroğlu.
Türkiye’de ki bir Meral Akşener gibi belki olamaz ama Angela Merkel gibi siyasetin sağlamcısı olabilme ihtimaline sahip Gencay Eroğlu.
Ablasının aksine aile desteğinden ziyade, eski dostlar, eski öğrenciler ve son dönemde desteğini kendisinden esirgemeyen Serdar Denktaş’ın desteği ile kazanmak için mücadele edecek.
Tunus’tan sonra KKTC’de de bir kadın başkent belediye başkanı olursa, Akdeniz’de de bir takım dengeler değişebilir. 
Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Eleni Mavru’dan sonra sınırın Kuzeyinde de bir kadın başkan göreve gelmiş olur. 
 
 
Sucuoğlu rahat durmuyor!
Son aylarda Ersin Tatar gibi adayı sürekli turlayan bir Faiz Sucuoğlu var. Hiç durmuyor, neredeyse Tatar ile birlikte köşe kapmaca oynuyor. 
Önceki gün Tatar Güzelyurt’taydı, Sucuoğlu ise Karpaz’da. Dün Tatar, İskele’ye gitti Sucuoğlu ise Güzelyurt’ta
Dün, Güzelyurt’ta çıkartma yapan Sucuoğlu yanına vekil arkadaşlarını da aldı ve yapımı duran Güzelyurt Hastanesi hakkında sivil toplum örgütü temsilcilerine bilgi verdi.  Oldukça kalabalık geçen toplantı sonrası bazı eylem yolları konusunda karar alındı.  

MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Sizin için siyasi ömür olarak 44 gün kaldığı yönünde haberler gelmeye başladı. Yerel seçimler sonrası partiyi ve sizi bir tufan bekliyor gibi. 

Doğuş DERYA: Genel seçimlerde Feminist Atölye'nin de desteği vekil seçilebilmiştiniz. Şimdi bir hemcinsiniz belediye için aday. Bakalım sizin feminist arkadaşlar nasıl bir tavır alacaklar DP’nin adayına. 

Ali MAKARYOS: Gazimağusa Suriçi Muhtarlığı için aday olmuşsunuz. Seçimler içinde vaatleri sıralamaya başlamışsınız. Bu arada “bir kebap bir oy” sloganını fena halde tuttuk. Acaba seçmen kütüğümüzü Gazimağusa Suriçi’ne mi aldırsak?

Afet ÖZCAFER: Adınız dün gün boyunca Gazimağusa’da bağımsız belediye başkan adayı olarak anıldı. Ancak dün akşam saatlerinde Başkan İsmail Arter ile buluşarak bu yanlış algıya bir son vermişsiniz ve seçimlerde de sonuna kadar Arter’i destekleme kararı almışsınız.

Serdar CANALTAY: Emekli olduktan sonra ailenin Suriçi’ndeki konağını kafeteryaya döndürmek için epey uğraş vermişsiniz. Bu arada dün çiçek ekerken görülmüşsünüz yeni mekâna. 

Ulaş GÖKÇE: YSK daha seçim takvimini ilan etmemiş iken, henüz seçim startı verilmemiş iken, siz dün diğer adaylara da saygısızlık yaparak, seçim büronuzu pankartla donattınız. Şaşırdık mı? Asla… 

 Koralp BOZKURT: 31 yıl sonra kupanın Gazimağusa’ya gelmesi için tüm şehir seferber olmuş. Gazimağusa’nın tek gündemi var o da Cuma akşamı oynanacak olan Cihangir-MTG maçı. 

Tolga ÖZÇELİK: UBP-CTP derken şimdi siyasete HP ile devam etme kararı almışsınız. Önümüzdeki yerel seçimlerden HP’den Gazimağusa Belediyesi Belediye Meclis üyesi aday adayı olmuşsunuz. 

Cem DANA: Dün bütün gün Gazimağusa’da nabız yokladık, her gittiğimiz yerde sizin adınızı duyduk. Hatta bazı vatandaşlar “seçimlere girecek birçok belediye başkanından bile fazla oy alacak yorumunu” yaptılar sizin için. 

Derman ATİK: Geçen gece Lefke’de tiyatro oyununu sergilerken kendini bilme birisi veya birileri tiyatro önüne ses bombası atmışlar. Siz ise sahneden inmeyip oyunu tamamlamışsınız. Tam da profesyonelce, geçmiş olsun. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Dayınız Derviş Besimler özel bir seçim ekibi kurup yollara düştüğüne göre bu yarışta sizi de es geçmemek gerekiyor anlaşılan. Mevcut durumda aradan sıyrılabilirsiniz. 

Halil İbrahim ORUN: Bugün Lefkoşa’da adaylığınızı açıklayacakmışsınız. Bu arada aday açıklama toplantınıza DP’den de katılımcılar gelip seçimlerde İskele’de size desteklerini beyan edeceklermiş. 

Beyhan GÜRGÖZE: Seçimlere az bir süre kala ev ziyaretlerini yoğunlaştırdığınız yönde haberler geliyor. Geçen seçimlerin aksine bu sefer seçimler için derinden ve sessizce hazırlanıyormuşsunuz. 

Salih OKTAY: CTP’den adınız Gazimağusa belediye başkan adayı olarak geçiyordu ama olmadı. Şimdi ise adınız belediye meclis üyesi olarak anılmaya başlandı. Bakalım bu sefer aday olacak mısınız? 

Kadri FELLAHOĞLU: Cumartesi gününe kadar değerlendirmelerde bulunup Lefkoşa seçimleri için nihai kararınızı Pazar günü verecekmişsiniz. Çok sayıda seçmenden bağımsız aday olmanız yönünde gelen telkinler sizi karar kara düşündürüyormuş. 
 
POLEMİX
 “Siyasetin içinde büyüdüm ancak gerek meslek hayatımda, gerekse özel hayatımda insana değer verip herkese eşit mesafe durdum. Büyüdüğüm ortam içerisinde siyasetten uzak kalmam imkânsızdı. Topluma hizmetin önemini yaşadığım ortam içerisinde öğrendim. Toplumsal hizmete olan ilgi ve duyarlılık sonunda damarlarınıza işler, yaşam şekliniz haline gelir.”
Gencay Eroğlu  

YORUM EKLE

banner471

banner474