banner564

Denktaş’ın hedefi Özgürgün mü? 

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümette geçirdiği 8 ayın içerisinde toplamda 800 kere falan “UBP ile hükümet kurmayacağız” şeklinde açıklama yapmak zorunda kaldı. 
Denktaş, dün bir kez daha gündemlerinde UBP ile hükümet kurma gibi bir durumu olmadığını dile getirdi. Hatta bu kez o kadar ileri gitti ki işi “vatan hainliğine” kadar da getirdi. 
Peki, gerçekte Serdar Beyin amacı ne? Neden 8 ayda 800 kez aynı şeyi söylemek zorunda kalıyor? Hiç düşündünüz mü?
Malum ay sonu UBP’de kurultay var. Serdar Bey aslında “UBP ile hükümet kurmam” mesajı ile UBP tabanına mesaj veriyor. Ve mevcut başkan Özgürgün ile yan yana gelmeyeceğini UBP tabanın kafasına işliyor. 
Denktaş, kurultayda Hüseyin Özgürgün’ün kaybetmesini istiyor. Çünkü 2020’de Cumhurbaşkanlığı için Özgürgün’ü başkanlık yolunda bir risk olarak görüyor. 
Eğer UBP başkanı değişirse, Serdar Denktaş sağın adayı olarak 2020’ye çok rahat girebilir. Denktaş’ın gönlünde UBP Genel başkanlığı için Faiz Sucuoğlu var.  Tatar’ı ve Özgürgün’ü istemeyen Denktaş bakalım UBP kurultayına kadar daha kaç kez Hükümet Kurmayacağız yönünde açıklama yapacak? 

Bizim Ahmet, sizin Ahmet
Bizim Ahmet gençtir, heyecanlıdır, çocuksudur. Sizin Ahmet inatçıdır, despottur, gözü karardığında kimseyi görmez.
Bizim Ahmet’i bölge halkı ikinci kez farklı bir partiden aday olmasına karşın seçti. Sizin Ahmet’i de Gönyeliler seçti.
Şimdi siz diyorsunuz ki “Ahmet hata yaptı, madem bölge halkı bunu bile bile seçti, onlarda cezasını çekmeli.
Oysa sizin Ahmet bile bile lades oldu, köprü yapacağım diye halkın her gün ıstırap çekmesine neden oluyor ama kimse “Gönyelilere bu adamı bile bile seçtiniz beter olun” demiyor.  
Bizim Ahmet hükümetten hiçbir destek görmez iken sizin Ahmet için, Gönyeli susuzluktan kavrulurken,  dönemin Tarım Bakanı Amcaoğlu, seçim üstü bölgeye su verdi. 
Bizim Ahmet ile sizin Ahmet işte bu yüzden çok farklı… 

İşin sırrını ne?
Meclis Başkanı Teberüken Uluçay’ın özel kalem müdürü açıkladı. Meclis başkanının akaryakıt masrafı aylık “0” TL.  Vatandaş gece yarısı benzin istasyonu önünde kuyruk oluştururken nasıl oluyor da koskoca meclis başkanı “0” TL’lik benzin kullanıyor bir ayda?
Gariban bir vatandaş olarak söylüyorum, haftada an az 200 lira yakıyor benim düldül. Ha meclis başkanı makam aracını kullanmıyor demeye getiriyorlar aslında haberi. İyi de devletin en başındaki makam, hiç mi bir yerde devleti temsil etmiyor? 
Hadi onu da geçtik, şu özel kalem müdürünün kullanımında olan beyaz Reno’cuk var. Sahi o ne kadar yakıyor?


MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: UBP kurulayanına daha 25 gün daha var. Bu arada UBP ile Hükümet kurmacayız yönünde en az 30-40 açıklama daha patlatabilirsin. Henüz vakit var. 

Ertan BİRİNCİ: KKTC’den sonra İstanbul’da şubeleri açmaya başlamışsınız. Çok yakında İstanbul’daki ünlü bir AVM’de ilk şubeyi açıyormuşsunuz.

Mine GÜRSES: Dünkü fırtınalı yağmurdan nazar ağacınız da nasibini almış. Demek ki nazar ağacı da nazara geliyor. Neyse Allah beterinden saklasın, en kısa sürede daha güzelini nasılsa yaparsınız siz. 

Mehmet HARMANCI: Lefkoşa Açık Pazar esnafı yılın ilk yağmurunda perişan oldu, esnafın zararı büyük. Kapalı bir Pazar yeri için biran önce kolları sıvasanız hiç fena olmayacak. 

Arda MERCAN: Adana’da yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. Yalnız ülkeye geri gelirken şişe şişe aldığınız o şalgamlardan payımıza düşeni isteriz, haberiniz olsun.

Raşit PERTEV-Fevzi TANPINAR: Pek muhterem babanız hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.

Özdil NAMİ: KIB-TEK’te bazı yönetim kurulu üyelerinin istifanın eşiğinde olduğu konuşuluyor. Yakında yönetimde büyük çatırdamalar olursa hiç şaşırmayın. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Ve bugün meclisin yeni yasama dönemi resmen başlıyor. Hazır meclis bugün açılıyor iken sizin bu meclis başkanlığı işini de bir hali yoluna koyacaktır her halde hükümetimiz. 

Erhan ARIKLI: Alevi derneğinin düzenlediği aşure etkinliğinde tam 4 tabak aşure yediğiniz yönde haberler aldık. Demek bu kadar seviyorsunuz aşureyi, afiyet olsun. 

Teberüken ULUÇAY: Hazır yakıttan başlamışken mesela yeme içme faturalarını da açıklamakta bir sakınca olmaz her halde. Hani şu 25 bin TL olan faturada dahil. 

Mustafa ESATOĞLU (Che): Son Girne hezimetinden sonra belli ki yaz tatilini iyi değerlendirip çok çalışmışsınız, hafta sonu 5-0 gibi çok net bir skorla rövanşı aldığınıza göre. Demek ki çalışınca oluyor. 

Kansu AKSU: Dün Ankara seyahatinizden önce sosyal medyadan paylaşımınız bazı kesimler tarafından merak uyandırdı. Yakında yeni görevler var sanırım. Şimdiden hayırlı olsun

Hasan UZUN: Dün 3 tane keçiyi birden kesip buzluğa koymuşsunuz. Anlaşılan Parti Meclisi seçimleri öncesi mangalları yakacaksınız. Yalnız 3 keçi yetmeyebilir, tedarikli olmakta fayda var. 

Yalçın KOÇYİĞİT: İzmir emlak fuarından hoş geldiniz memlekete. Nasıl Türkiye’de hala daha ilgi var mı KKTC’deki projelere?

Eral OSMANLAR: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi olarak son dönemde bölgesel dengeler ve Doğu Akdeniz’de olanlarla ilgili hazırladığınız konferanslar ilgi çekiyor. Sayenizde ne kadarda çok bilmediğimiz şeyi öğrenmiş olduk. 

POLEMİX
 “DP adına konuşuyorum, dört başkan yoluna devam edecek, koalisyon hükümeti sürecek. Böylesine sıkıntılı bir dönemde hükümet bozmak, hükümet kurmak, vatan hainliğiyle eşdeğerdir. Biz böyle bir şeye asla maşa olmayız. Biraz sabırla bu zor günleri atlatacağız. Sizlerden sabır göstermenizi istiyorum” 
Serdar Denktaş 

YORUM EKLE

banner471

banner474