banner564

Derbi gibi derbi

Futbolumuzun önemli derbilerinden Türk Ocağı Limasol ve Doğan Türk Birliği arasındaki maç ezeli rekabet adına yakışır bir şekilde tıklım tıklım dolu tribünler önünde, ismine yakışır bir şekilde tam derbi havasında geçti. Her iki takım taraftarlarını da hem maça gösterdikleri ilgi hem de neredeyse her hafta başka bir olayın yaşandığı ligimizde fair-play anlayışı içerisinde nasıl bir maç izleneceğinin dersini vermelerinden dolayı tebrik ederim. Derbi tutuk başladı. Her iki takım da birbirlerini tartarak çok risk almadan oynamaya çalıştı. İlk devrede daha etkili olan taraf ev sahibi TOL'du. Ancak TOL girdiği pozisyonları değerlendirmekte güçlük çektiği anlarda Koral'ın Justice'e yaptığı hareketle penaltı kazandı ve usta ayağı Ertaç ile öne geçmeyi başardı. İlk yarı bu şekilde sona erecek diye beklerken DTB'nin golü geldi ve devre beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıda rakibine üstünlük kuran bir DTB izledik. Her geldiği atakta tehlike yaratan DTB, bu baskısının meyvelerini de iki gol bularak aldı. TOL, ikinci yarıda oyundan düştü ve orta saha üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Buna bir de yapılan bireysel hatalar eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. TOL'un yan top zaafı maça damga vurdu. Yedikleri ilk iki gol yan toptan geldi. Özellikle ikinci gol geliyorum diye bağırdı. Emek'in arka arkaya yaptığı iki ortada top önce direkten geri geldi ardından filelerle buluştu. Derbide böyle hatalar yaparsanız bedelini ödersiniz.
TOL iyi başladığı mücadeleyi kötü bitirdi. Ocak futbolcuları karşılaşma boyunca anlamsız bir macera peşindeydi. Kaleci Zeki maç başından itibaren hep tedirginlik yarattı ve DTB'nin 3. golünde olmaması gereken bir yerde bulunarak adeta Aydın'a golü hediye etti. Orta sahada Muhammet varlık gösteremezken, defansta Yunus da kötüydü. Ertaç ise DTB savunması arasında kayboldu. 
DTB maçı rakibinden daha fazla istedi. Özellikle ikinci yarıda Aydın, Emek, Osei ve Kenan önderliğinde rakibi bunalttılar. Savunmada Ahmet Sönmez hatasız oynadı. DTB hak ettiği bir derbi galibiyetiyle şampiyonluk yarışında oldukça iddialı bir konuma geldi. Karşılaşmanın hakemi Mehmet Malek başarılı bir yönetim sergiledi. Penaltı kararı doğruydu.
YORUM EKLE

banner471

banner473