banner564

Dev Derbi Diyalog TV’de

Diyalog TV yine büyük bir başarıya imza atıyor ve İktidar ile Muhalefeti ekranda karşı karşıya getiriyor. Reşat Akar’ın hazırlayıp sunduğu Son Durum Programında bugün Başbakan Tufan Erhürman ile Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar karşı karşıya gelecek.
Aslında çok uzun zamandır bu türden bir yayını izlememiştik. Bu bağlamda ülke meselelerini iki farklı görüşün ekranda tartışıyor olması demokrasi adına bir zenginlik. 
Hukuk’a hâkim Tufan Erhürman ile rakamların üstadı Ersin Tatar karşı karşıya gelecek bu akşam.  Ve bu akşamın galibi ile ilgili sokaklar çok konuşacak bu hafta.
Keşke bu tür karşılaşmalar daha sık olsa. Örneğin Eroğlu ile Talat karşı karşıya çıksa. Veya eski yeni Maliye Bakanları. Hem ortak paydada buluşabilmek adına hem de dün ile bugünü kıyaslayabilmek adına.  Ekranlarda kozlarını paylaşsalar, biz de ekran başında keyif alsak.
Neyse umarız bu tip yayınlar artar. Bu konuda yine tarihi bir geceyi bize yaşatacak olan Reşat Akar’a da sonsuz teşekkürler ediyoruz. Gecenin konuklarına da başarılar. 

Derbi öncesi cephelerde durum ne?

CTP ve Tufan Erhürman
Parti içinde dağınıklık hat safhada. 3 yıldır genel başkanlık makamında ama girdiği seçimlerden galip çıkmadı, parlak bir seçim başarısı yok.
Bir yıldan bu yana Başbakan olarak görev yapıyor. Kıb-Tek, Dome Otel, Gazimağusa Emirnamesi, Kamu Reformu, Yaşanan Ekonomik Kriz, Türkiye ile Protokol Krizi ve dahası…
Tufan Erhürman hukukçu ve ağzı da iyi laf yapıyor. Konu dağıtmakta artık acemi değil. Konuyu istediği bir yerden alıp başka bir yere pek ala bağlayabilir ve bunu yaparken de siz anlamazsınız. Başbakan Erhürman’ın en güçlü silahı bu olacak bu gece. 
Başbakanın yeni bir başbakan olmasından ötürü geçmişi ile yüzleşecek bir durumu ortada yok. Kasten yaptığı bir hatanın da olduğunu düşünmüyoruz açıkçası. 
Sadece tecrübesizlikten kaynaklanan belki bir takım işler olabilir. Alması gereken kararları zamanında almamış olabilir. Bu zayıf yönleri olacak bu akşamki programda. 

UBP Ersin Tatar
Ersin Tatar daha 4 aylık bir genel başkan. Ersin Tatar’ın en büyük artısı da eksisi de heyecanı. Bir konudan bahsederken heyecanla anlatır. Bezen o kadar dozu arttırır ki sanki de kavga çıkacak. Oysa o bağırması heyecanından ve coşkusundan.
Tatar, rakamların efendisi. Ülkenin yetiştirdiği  ekonomistlerin ve görev yaptığı sürede Maliye Bakanlığında bulunanların en iyilerinden bir tanesi. 
Sokakta bir yangın var şuanda. Ersin Tatar’dan daha iyi kimse bu sokağın nabzının ne olduğunu bilemez. Ada’yı ayda 3-4 defa baştan aşağı dolaşıyor.  Dolasıyla vatandaşın gündemini çok yakından takip ediyor. 
Rakamları konuşturur ve sokağın beklentisini bu akşam ki programda iyi anlatabilirse gecenin şampiyonu olması an meselesi.
Ersin Tatar’ın olmasa da partinin geçmişteki bazı konular üzerinden devam eden soruşturmalar, geçmiş dönemlerde yapılan bazı icraatlar ise Tatar’ın bu gece ki zayıf noktası.  
Tatar, heyecanını iyi ayarlar ve Başbakanı rakamlar üzerinden yorarsa bu gecenin galibi olabilir. Başbakan hukuk dilini kullanması ve konular üzerinde iyi hakimiyet kurması gecenin sonucunu değiştirebilir.
NOT: Yarın geceye dair yazımız yine bu köşede sizlerle olacak… 


MESAJLAR

Reşat AKAR: Bu gece hiç şüphesiz herkes ekran başında dev buluşmayı takip edecek. Yine büyük bir başarıya imza atıp iki lideri canlı yayında karşı karşıya getirmek büyük bir başarı. 

Hasan HASTÜRER: Halkın Partisi tarafından Yayın Yüksek Kuruluna üye olarak önerildiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak YYK üyesi olanlar Televizyonlarda program yapamıyor. Sizi ekranlarda şimdi göremeyecek miyiz? 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Sağlık Bakanlarını mahkemeye verme geleneği anlaşılan Filiz Hanım ile de devam edecek gibi gözüküyor. Doktorluktan çok mahkemelerde geçiyor günleriniz. Acaba doktor yerine avukat mı olsaydınız? 
Yüksel ÇELEBİ: Hasan Sükan adından rahatsız mı oldunuz da adının verildiği gençlik merkezinin adını değiştirme ihtiyacı hissettiniz. Bu konuya bir açıklık getirir misiniz? 

Osman KIRŞAN: Pek muhterem kayınpederiniz hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Bertan ZAROĞLU: Sizin şu lastik bıçaklanma olayı dün çok tartışıldı. Paylaştığınız resimleri inceleyen bazı bilirkişiler fotoğraflardaki yaranın bıçak değil içine düştüğünüz çukurlardan olduğunu iddia ettiler. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün mecliste Ersin Tatar Kıb-Tek için kurumun kamu finansmanı için borç yasasına işaret etti. Tatar, anlaşılan ödevlerine iyi çalışıp geliyor ve her geçen gün daha da zorluyor sizi. 

Arif SONUÇ: Ufaklık sonunda dünyaya gözlerini açmış ve artık sizde genç babalar arasına katılmışsınız. Allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin. Ee baba olmak nasıl bir duyguymuş bu arada? 

Aytaç ÇALUDA: Lefke bölgesinde belki de ilk kez bir isim bakan olmaya çok yakın. Kulislerde son günlerde adınız yeni kabinenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak geçiyor. 

Ömer KÖSEOĞLU: Kız kardeşiniz dün yapılan oylamada 26 oy ile Sayıştay Üyeliğine seçildi. Yalnız hükümet içinden fire olduğu söyleniyor bu oylama için. Bir hesap kitap yapın deriz. 

Atilla MAHMUTOĞLU: Hafta sonu UBP’nin Girne ilçesinde ikinci kez tavla turnuvası yapılacakmış. Turnuva öncesi dün güçlü bir rakibi yenerek herkese gözdağı vermişsiniz. Bakalım Gürkan Kara bu turnuvaya katılacak mı? 

Ayse ÖZTABAY: Valla artık meteorolojiyi takip etmiyorum. Anlık olarak her an sizi takip ediyorum ve nerede yağmur var nerede güneş açık sizden öğreniyorum. Trafik için yaptığınız uyarılarda son derece önemli. 

Ercan TURHAN: Turizmciler kırmızı alarm diye bağırırken hükümet tarafından bu konuda tek kelime bile çıkmaması garip değil mi? Bakalım bu uyarılarınız havada mı kalacak yoksa yetkililer bir adım atacak mı? 

Mehmet HARMANCI:  LTB olarak bir ilke imza atıp Berlin‘de gerçekleştirilecek 53. Berlin Turizm Fuarına katılarak, başkent Lefkoşa’yı tanıtacakmışsınız. Umarız sizi başka belediyelerimizde bu konuda takip ederler. 

İsmail ARTER: Ne var ne yok başkanım? Bu aralar hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Umarız her şey yolundadır. Bir ara görüşelim başkanım, özledik sizi.

YORUM EKLE

banner471

banner474